Kroppen som vårt viktigste verktøy

Ergonomi er på sitt beste når vi kan tilasse produkter til arbeidsmiljøet for å optimalisere

Den anatomiske formen av ryggraden har en S-lignende form, som vi bør prøve å opprettholde så mye som mulig, også når vi sitter. Vi kan gjøre dette, for eksempel ved hjelp av ergonomisk formede stoler, og ved å variere vår arbeidsstilling ved å sitte og arbeide stående.

bevegelse

Mennesker er på alle måter skapt for bevegelse, og våre funksjoner - fra nervesystemet til fordøyelse - avhenger av at vi beveger oss. Det er derfor behov for å skape ergonomiske miljøer med fleksibelt og tilpassbare arbeidsredskaper og møbler som gir rom for fysisk aktivitet.

Rekreasjon

Rekreasjon er like viktig som aktivitet. Det er ikke nok til å ta noen uker fri i året.
Et godt arbeidsmiljø skaper de nødvendige betingelsene for rekreasjon i arbeidsøkter..

ryggen

Den anatomiske formen på ryggraden har en s-lignende form, som vi bør prøve å opprettholde så langt som mulig når vi sitter. Vi kan gjøre dette, for eksempel ved hjelp av ergonomisk utformede stoler, og ved å variere vår arbeidsstilling mellom sittende og stående.

Nakke og skuldre

God ergonomi for nakke og skuldre betyr å skape miljøer hvor vi kan jobbe med avslappet nakke og skuldre, ta regelmessige pauser og variere vår sittestillingen for å stimulere blodsirkulasjonen, samt å tilby et godt innemiljø med tilstrekkelig belysning. Utformingen av møbler og individuell tilpasning gjør en gunstig vektfordeling mulig.

Hender og armer

Kontorarbeid er vanligvis ikke tungt arbeid, men det innebærer hyppige gjentakelser av de samme små bevegelser i hender og underarmer i løpet av arbeidsdagen. Denne typen overdreven belastning kan forebygges ved hjelp av gode redskaper og ved å endre vår arbeidsstilling fra tid til annen.