Oppmuntre til bevegelse, for trivsel og produktivitet

Det er viktig å oppmuntre til bevegelse på arbeidsplassen, ikke bare på grunn av helse og trivsel, men også fordi det har positiv innvirkning på produktiviteten, kreativiteten og bedriftskulturen. Bedriften vil oppleve mange fordeler ved å skape et arbeidsmiljø som fremmer aktivitet.

Kroppen vår er laget for å gå, løpe, klatre, hoppe, krabbe, løfte, svømme osv. Uten bevegelse blir musklene tregere, skjelettet blir svakere og vi får lavere forbrenning. Man får mindre energi, blir trett og det er vanskelig å konsentrere seg. Likevel har vi utviklet en mer stillesittende livsstil de siste 200 årene. Livsstilen som følge av vårt moderne liv påvirker alt fra helse til produktivitet, men med riktig innredningsløsning kan man sørge for mindre statisk sittestilling. Bevegelse har også positive effekter på den psykiske helsen, reduserer stressnivået og gjør oss gladere. Et arbeidsmiljø som oppmuntrer til bevegelse, bidrar både til gladere, friskere og mer produktive medarbeidere!

Planløsningen og innredningen legger grunnlaget for bevegelse

Det handler ikke om treningssykler og treningsrom på kontoret, men først og fremst om å skape løsninger med soner som oppmuntrer til bevegelse og variasjon i løpet av dagen. Ved å tilby muligheten til å velge hvor du skal sitte, ut ifra hva du skal gjøre, skapes en naturlig flyt med variasjon for kroppen. Du kan veksle mellom å sitte og stå, sitte i myke loungemøbler, på en høy krakk eller en balanseball. Aktive møter der deltakerne står i stedet for å sitte, kan være mer engasjerende og produktive. Som igjen kan gi bedre kreative idéer og mer effektive beslutninger.

Møbler designet for bevegelse

Møblene i seg selv kan også fremme bevegelse. Stoler med sving eller rygger med svikt, hev- og senkbare skrivebord eller møtebord, balanseballer og krakker med svingfunksjon er bare noen eksempler. Valget av kontorstol spiller også en rolle, fordi det å sitte ikke alltid trenger å bety å sitte stille. Alle kontorstoler fra Kinnarps er utformet for å støtte, eller oppmuntre til bevegelse. En av de viktigste reglene for god sitteergonomi er å aldri låse innstillingene, fordi små mikrobevegelser gir en mer aktiv og positiv sitteposisjon.

Din beste posisjon er din neste posisjon!

    

Ønsker du å redusere sykefraværet, øke effektiviteten og skape et arbeidsmiljø medarbeiderne gleder seg til å komme til?

Les om helhetlig ergonomi

Økt tilfredshet og mindre sykefravær. En aktiv arbeidsplass kan redusere sykefraværet ved å fremme helse og trivsel. Når de ansatte føler at arbeidsgiveren bryr seg om helse og trivsel, øker også tilfredsheten og lojaliteten til bedriften. Kinnarps har over 80 års erfaring med å skape sunne og ergonomiske arbeidsmiljøer. Trenger du hjelp til å utforme kontor-, skole- eller helsemiljøet?

Er du klar for neste steg?

Møbler som får deg i bevegelse

Capella

Capella

264 Farger og materialer | 4 Varianter

Koy

Koy

324 Farger og materialer | 2 Varianter

Boullée

Boullée

Esencia

Esencia

276 Farger og materialer | 3 Varianter

Rocca

Rocca

Serie P

Serie P

17 Farger og materialer | 42 Varianter

Xact

Xact

323 Farger og materialer | 16 Varianter

Monroe

Monroe

315 Farger og materialer | 8 Varianter

Xpect

Xpect

298 Farger og materialer | 36 Varianter

Plint

Plint

Elevate

Elevate

10 Farger og materialer