Slik begynte det hele

Historien om Kinnarps begynte i 1942, da det unge paret Evy og Jarl Andersson kjøpte et snekkerverksted i småbyen Kinnarp. Siden den gang har virksomheten vokst trinn for trinn, og barn og barnebarn har spilt sine roller i utviklingen. Jarl ble ofte kalt “optimisten” av Evy. De var drevet av troen på at alt, uansett hvor bra det er, kan gjøres litt bedre. Dette er en tilnærmingsmåte som stadig er dypt rotfestet i oss som selskap. Slik at dem som bruker våre produkter og løsninger skal føle seg litt bedre. Og få utrettet litt mer. På en langsiktig og bærekraftig måte.

I dag er vi et stort internasjonalt interiørdesignselskap, som fremdeles er preget av den samme ekte nysgjerrigheten og jordnære innovasjonsånden som drev grunnleggerne våre.

1940-TALLET

EVY OG JARL SETTER I GANG

Evy og Jarl Andersson grunnla Kinnarps i 1942 sammen med to ansatte. I begynnelsen laget de møbler på bestilling, primært for arkitekter. I 1943 begynte Kinnarps å levere kontorskap til den svenske regjeringen, og tre år senere inngikk de sin første kontrakt med den svenske regjeringen. Siden den gang har Kinnarps vært en lojal leverandør av arbeidsplasser for offentlig sektor.

1950-TALLET

KINNARPS SOM VI KJENNER DET SER DAGENS LYS

Kinnarps investerte i sitt første komplette utvalg med kontormøbler og produserte sin første katalog i 1952. Den nye fabrikken ga også Kinnarps plass til å utvide med produksjon av stoler. I 1959 begynte Kinnarps å levere møbler med sine egne møbelbiler og satt møblene sammen på kundenes kontorer, for å sikre kvalitet hele veien til kunden. Ved å pakke inn produktene i gjenbrukbare tepper i stedet for engangsemballasje, reduserte man avfallet og flere produkter kunne tas med i varebilen.

1960-TALLET

STØRRE PERSONALE OG DET FØRSTE SHOWROOM

I starten av 1960-tallet var det 34 ansatte hos Kinnarps og omsetningen var på 2 millioner svenske kroner. I 1968 åpnet selskapet sitt første showroom i Stockholm. I løpet av 1960-tallet økte produktutvalget og Kinnarps lanserte ordrerettet produksjon.

1970-TALLET

INTERNASJONAL UTVIDELSE

Henry Jarlsson, Evy og Jarls eldste sønn, tok over ledelsen av selskapet i 1973. Kinnarps ble lansert i London i 1974 og etablerte seg da på eksportmarkedet. I 1977 kjøpte Kinnarps en brikettpresse for treavfall. Brikettene reduserte bruken av fyringsolje og benyttet det uunngåelige treavfallet fra fabrikken.

1980-TALLET

ET STØRRE PRODUKTUTVALG

I midten av 1980-tallet bestemte selskapet seg for å investere i et nytt og omfattende møbelsortiment. Polstrede møbler og konferansemøbler ble en del av Kinnarps standardtilbud. I løpet av åttitallet kjøpte Kinnarps leverandøren Grandstrands og investerte i en ny fabrikk i Skillingaryd i Sør-Sverige. Kinnarps lanserte en løsemiddelfri UV-lakk (1980) for å kunne tilby harde og holdbare overflater uten å skade miljøet. Siden 1980-tallet har vi redusert utslippet vårt med 90 % ved å la miljøvennlig innovasjon bli en sentral del av forretningsmodellen vår.

1990-TALLET

SERTIFISERINGER OG ANSVAR

I 1991 utviklet og produserte Kinnarps sitt første elektriske hev-senk-bord, som gjorde det mulig å arbeide ved skrivebordet i forskjellige stillinger. Kinnarps ble den første møbelprodusenten i Sverige som mottok ISO 9001-sertifiseringen for kvalitetsledelse i 1993. I 1997 fikk selskapets miljøstyringssystem ISO 14001-sertifisering. Kinnarps ble også medlem av EMAS («EU Eco-Management and Audit») samme år. Gjennom 1990-tallet samarbeidet selskapet med leverandøren Reiners, som i 1999 ble en del av Kinnarps Group.

2000-TALLET

PRISER VINNES OG SELSKAPER KJØPES

I begynnelsen av det nye århundret vant Kinnarps to priser: Balanced Scorecard Hall of Fame Award og Competence Company of the Year i Sverige. Selskapet etablerte seg i flere nye markedet og kjøpte opp møbeldesignbedriftene Klaessons, Materia og Skandiform. I begynnelsen av 2000 lanserte Kinnarps også Kinnarps Next Office, hvor man tilbyr kundene forskning, strategi og rådgivning i forbindelse med utvikling av skreddersydde kontorløsninger.

2010-TALLET

Kinnarps fortsatte miljøarbeidet med lanseringen av The Better Effect Index – det første omfattende bærekraftsverktøyet for innredningsløsninger. I 2018 lanserte selskapet to nye konsepter: Kinnarps Next Education, et tilbud om forskning, rådgivning og strategi for aktive læringsmiljøer og Kinnarps Next Care, som er en veiledende metode for å skape helsefremmende rom.

I DAG

GODE MØBLER OG GJENNOMTENKTE LØSNINGER 

Kinnarps leverer designløsninger for kontorer, skoler og helseinstitusjoner. Hele verdikjeden kjennetegnes av høy kvalitet og lav miljøbelastning - fra råvarer til ferdige løsninger på arbeidsplassen. Kinnarps er en av Europas største leverandøren av innredningsløsninger og er virksom i 40 land.