Vil du bli bedre på holdbarhet?
Begynn med innredningen – det gir større effekt enn du tror. Vi gjør det lett å ta bærekraftige valg som gir riktig sluttresultat.

Vi kaller det «The Better Effect».

Better
Climate

Når du velger innredning fra oss, reduserer du karbonavtrykket ditt.

6,5 tonn

mindre emballasje per dag, fordi vi pakker med tepper

40%

lavere CO2-utslipp med diesel med fornybart innhold

Better
Conscience

Når du velger innredning fra oss, blir CSR-arbeidet lettere.

94%

av trematerialet vårt er sertifisert eller kontrollert av tredjepart

Better
Health

Når du velger oss, får du et kreativt, sunt og effektivt arbeidsmiljø.

46%

mer effektivt arbeid med hev- og senkbare arbeidsbord

51%

mindre løsemidler i møblene våre, for et sunnere arbeidsmiljø

Vårt bidrag til klimaet: egne lastebiler

Det er ikke så underlig som det høres ut. Med et eget logistikksystem kan vi selv påvirke valget av drivstoff, samt drivstofforbruk, pakkeløsninger og kjøreruter. Resultatet er at vi kan transportere mye mer med lavere klimapåvirkning. Les mer.

Kryss av for dine bærekraftsmål med THE BETTER EFFECT INDEX

The Better Effect Index er det første helhetlige verktøyet for deg som vil ta bærekraftige innredningsvalg. Indeksen gir karakterer på Kinnarps produkter innen seks viktige bærekraftsområder, og viser deg mulige verdier.  Les mer.

TA EN TITT I VÅR RAPPORT OM BÆREKRAFT

Det er én ting å snakke om hva man vil gjøre. Å virkelig gjøre det, er en helt annen sak. Vi i Kinnarps har valgt full åpenhet om bærekraftsarbeidet vårt.

Vi opplyser om både det som er bra og det som er dårlig. Det er slik man blir bedre. Les hva som har skjedd siden sist i den nye bærekraftsrapporten vår.

Last ned

NOEN AV VÅRE SERTIFIKATER OG MERKER

THE BETTER EFFECT VERDIKJEDEN ER UNIK I BRANSJEN

1. Design

 Allerede på tegnebrettet, tenker og designer vi produkter med fokus på ergonomi, og som har omsorg for, og inkluderer alle. Vi skaper produkter som er fleksible og kan tilpasses den som bruker dem. Vi forsikrer oss om at våre produkter inneholder komponenter og materialer som enkelt kan splittes for resirkulering.Vi setter en høy standard for materialer brukt i våre produkter - dette for å sikre en lav mijøpåvirkning.

Effekt:

Med ergonomisk optimale produkter som kan tilpasses, skaper vi arbeidsmiljøer der alle menneskene har det bra. Produkter som kan brukes over lang tid, har en lavere miljøpåvirkning.

50%

resirkulerte råvarer (stoffrester & PET PLAST) i vårt stopningsmateriale 

2. Råvarer

Vi har utviklet et verktøy - Kinnarps Evaluation System - for å være oppdatert på hvilken miljøpåvirkning råvarene vi bruker har. Dette gir oss ekstra god kontroll på hva våre produkter inneholder. Vi bruker enten sertifisert trevirke eller trevirke fra en kilde som vi har risikovurdert og verifisert. Mange av stoffene vi bruker har miljømerke. Vi bruker resirkulert metall hvis mulig, og lager vår egen stopning, noe som gir oss full kontroll over materialene i produktene våre. 

EFFEKT:

Produkter som er produsert av rene materialer bidrar til et bedre inneklima, bærekraftig skogbrukog bedre utnyttelse av jordens ressurser. Vi blir med den en del av kundens miljøarbeide. 

94%

sertifisert trevirke

94%

RESPONSIBLE OR VERIFIED WOODEN RAW MATERIAL (FSC, FSC CW, PEFC)

60-90%

PROPORTION OF RECYCLED CAST ALUMINIUM

2 out of 3

TEXTILES IN OUR RANGE ARE CERTIFIED WITH THE EU ECOLABEL OR THE OEKO-TEX LABEL

2008

WE STARTED TO MANUFACTURE OUR OWN PADDING

2008

WE STARTED TO IMPOSE COMPREHENSIVE PROCUREMENT REQUIREMENTS

51%

REDUCED CONSUMPTION OF SOLVENTS SINCE 2012

3. PRODUKSJON

For oss er det viktig å holde oss til materialer som ikke skader miljøet. Det gjelder alle våre produktsjonsprosesser. Etter å ha klart optimale resultat i SMETAs etiske undersøkelse, er vi stolte av å love å fortsette og kreve mye av oss selv. Kinnarps har et eget whistle-blower system, slik at ansatte anonymt kan kommunisere følsomme problem. I tillegg krever vi at våre leverandører signerer vår etiske retningslinjer.

EFFEKT:

Vi tar ansvar for å sikre at våre produkter har blitt produsert ansvarsfullt, rett og etisk - gjennom hele verdikjeden. Vi unngår unødvendige kjemikaler i vår produksjon og skaper et sunt arbeidsmiljø  - både for kunden og oss selv.

4. kontrakt

Vi har lang erfaring i å skape gode arbeidsforhold. Ved hjelp av Kinnarps Next Office-analyseverktøy jobber vi med hver klient for å finne en aktivitetsbasert løsning som passer hver enkelt bedrifts behov. Flere av våre forhandlere er ISO sertifisert og jobber systematisk med å forbedre kvaliteten og redusere miljøpåvirkningen. For eksempel, vi byttet til energieffektiv belysning i mange av våre utstillingslokaler.

EFFEKT:

Vi tilbyr deg en klima effektiv transport og kunnskapsrik service. Du trenger aldri å håndtere tom embalasje.

 

34%

Vi har redusert vårt co2 utslipp med 34% siden 2013

5. DISTRIBUSJON

Vi har et eget distribusjonssystem med høy grad av utnyttelse - over 90%. Istedenfor engangsemballasje, pakker i våre produkter inn i filt tepper. Dette kan brukes igjen, igjen og igjen. I tillegg sparer teppene våre kunder kunder for 6,5 tonn emballasje hver dag. Våre bilder kjører på miljødiesel.

EFFEKT:

Vi tilbyr en klimaeffektiv transport og servcie. Du trenger aldri å håndtere tom emballasje.

Som en bonus har vi redusert koldioxid utslipp med 18% siden 2013.

6. bruk

Vi skaper inkluderende interiørløsninger basert på folks reelle behov. Med Kinnarps’ Next Office-konseptet, kan de ansatte bevege seg mellom en rekke ergonomisk riktige miljøer. Ved å bruke lydabsorbenter, skaper vi balanserte akustiske miljøer, noe som fører til lavere spenning og økt trivsel. Vi er i stand til å sammenligne de akustiske egenskapene til ulike produkter ved å studere deres individuelle fakta. Vi stiller høye krav til våre materialer og unngå unødvendige kjemikalier, som betyr et sunt inneklima.

Effekt:

Vi skaper fleksible løsninger for ulike behov. På denne måten får alle et abeidsmiljø for å bli produktive og kreative. Rene materialer og høy standard ergonomi føre til glade, sunne dager på jobben..

89%

fornøyde handlende kunder
78% anbefaler oss til en venn.

7. GJENBRUK

I våre kunderelasjoner ser vi på muligheten av å bruke eksisterende møbler og gjenbruke disse i tråd med nye designbehov. Noen produkter kan oppgraderes eller renoveres - for eksempel ved å bytte bordplater eller stopping på stolen. For produkter som dette ikke går på, så tilbyr vi ansvarfull avhending med kildesortering for gjenbruk. 

EFFEKT:

Bra møbler hører ikke hjemme på en søppelfylling. Ved å gjenbruke, "pimpe opp" eller renovere et produkt, så forlenger vi levetiden. På den måten sparer vi både på naturens og bedriftens ressurser. 

96%

VÅRE OVERSKUDDMATERIALER BLIR ENTEN GJENBRUKT ELLER BLIR TIL ENERGI/VARME FOR VÅR PRODUKSJON

BÆREKRAFT SKAL VÆRE ENKELT

Så snart det handler om bærekraft, blir det lett veldig komplisert. Vi i Kinnarps ønsker å gjøre det lett å velge holdbare løsninger. Når du velger kontormøbler fra Kinnarps, velger du rene materialer og et gjennomtenkt, ansvarlig design. Kontormøblene dine blir starten på en positiv kjedereaksjon. Vi kaller bærekraftsarbeidet vårt «The Better Effect».

Vi er overbevist om at et effektivt og kunnskapsbasert bærekraftsarbeid er nødvendig for at både vi og du skal kunne drive virksomhetene våre i fremtiden. Fremtidens beslutningstakere kommer ikke til å nøye seg innkjøp basert på en merkelapp.  De vil ha fakta, svart på hvitt, om hvordan leverandørene deres arbeider med bærekraft, hva de leverer og hvordan.

Les mer

Vi er her for deg.
Fra start til slutt.

Ser du etter et bestemt produkt? Interessert i å utforme en løsning spesifikt tilpasset deres behov? Eller bare nysgjerrig på hva vi kan tilby deg? Kontakt oss - vi er her for deg.