Make room for sustainable choices

Hos Kinnarps skaper vi ekte bærekraftige løsninger. Dette har vi hatt fokus på siden oppstarten i 1942.

Personlig bærekraft

Flere og flere mennesker og bedrifter ønsker nå å ta bærekraftige valg. Det finnes en økende etterspørsel etter bærekraftig, tidløs interiørdesign av høy kvalitet – av hensyn til både miljøet, trivsel og økonomien. For oss i Kinnarps er dette en naturlig del av hverdagen, og det har det vært siden selskapet ble grunnlagt for nesten 80 år siden. Det handler om å tenke ressurseffektivt, og handle smart for å fremme trivsel, for å kunne hjelpe deg som kunde å gjøre det samme. Om å tilby produkter med lengre levetid, som dessuten kan overhales og brukes igjen. Om å levere på en holdbar måte og skape interiørdesignløsninger som er laget for å vare. Men, det handler også om å gjøre mennesker og arbeidsplasser bærekraftige. Om skreddersydde miljø som oppfyller både enkeltmenneskets, gruppens, og bedriftens behov. Gjennomtenkte, fleksible og funksjonelle arbeidsplasser som styrker bedriftens omdømme, varemerke og tiltrekke talent. Vi gjør det enkelt å se interiørløsninger som et langsiktig og helsefremmende forhold, og gjør det lett for deg og bedriften din å være bærekraftige. I dag og i fremtiden.

Ta en titt på bærekraftrapporten vår

Hos Kinnarps skaper vi ekte bærekraftige løsninger. Dette har vi hatt fokus på siden oppstarten i 1942. Dette innebærer tiltak på å skape reelle fordeler for kundene våre og planeten vår. Hvert år sammenfatter vi innsatsen vår i en rapport om både langsiktige og kortsiktige mål definert i bærekraftrapporten vår kalt «The Better Effect ».

LES MER (sv) 

Last ned (SV)         

 

Vi lytter til dere

For å være bærekraftig og fremme trivsel og suksess blant de ansatte og i bedriften, må arbeidsplassen være skreddersydd etter dine behov og målsetninger. Den må støtte arbeidsoppgavene på individuelt nivå, teamnivå og gruppenivå. Vi kartlegger og analyserer virksomheten i samarbeid med kunden. Dette gjøres for å hjelpe kunden å finne den riktige møbleringen og interiørløsningen helt fra start. Vi involverer ledelsen og de ansatte i prosessen, og skaper en bærekraftig arbeidsplass som varer lenge. Vi lytter med andre ord til dere for å finne den beste løsningen.

 • GJENNOM VÅRE ARBEIDSPLASSANALYSER SIKRER VI AT DERE FÅR EN INNREDNING SOM ER SKREDDERSYDD OG BÆREKRAFTIG I DET LANGE LØP
 • VI HAR GJENNOMFØRT MER ENN 350 ANALYSER I EUROPA
 • ARBEIDSPLASSANALYSENE VÅRE ER EN DEL AV VÅRE KONSEPTER FOR KONTOR, SKOLE OG HELSEVESENET

Designet for dere

Vi utvikler produktene våre i samarbeid med forskere, designer, ergonomer og andre eksperter. Dette gjøres for å sikre at møblene har en inkluderende utforming med brukeren i fokus. Vi gjør bærekraft enkelt og tilgjengelig ved å gjøre produktene funksjonelle og enkle å tilpasse til hver enkelt. Ett eksempel er kontorstolene våre med FreeMotion™, som skaper balanserte mikrobevegelser i setet og fremmer en aktiv sittestilling. Vi bruker også rene materialer, som sertifiserte stoffer og hovedsakelig vannbasert lakk uten løsemidler eller med lavt løsemiddelinnhold til overflatebehandlingen, for å sikre lave utslipp av flyktige organiske stoffer og bidra til sunn inneluft. Designet for deg og for fremtiden.

 • INKLUDERENDE OG FLERFUNKSJONELL UTFORMING – LETT Å TILPASSE TIL HVER ENKELT
 • KONTORSTOLER SOM ER DESIGNET FOR Å HOLDE KROPPEN I BEVEGELSE
 • TIDLØS SKANDINAVISK DESIGN

Sirkularitet for deg

For å være bærekraftig trenger man en innredning som varer over tid – med tanke på både design og kvalitet. Vi designer produktene våre for at de skal kunne brukes, overhales og ´brukes på nytt på en enkel måte. Du kan enkelt forlenge produktenes levetid ved å legge til nye deler, for eksempel avtakbart trekk til sofaer, utskiftbare plater eller nye seter og rygger til kontorstolene. Ved å bygge inn muligheten til å oppgradere helt fra begynnelsen av, hjelper vi deg å være bærekraftig og tilpasse til nye behov. Sirkularitet for deg og bedriften din.

Vi skaper produkter som er bygd for å vare, og som kan oppdateres når behovet eller trendene endrer seg. Vi hjelper kundene våre å forlenge produktenes levetid. Mange produkter kan på enkel måte oppgraderes eller repareres ved
å skifte plater, trekk eller andre reservedeler.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps AB

 • PRODUKTER MED INNEBYGD SIRKULARITET – BRUK, OVERHAL, GJENBRUK OG RESIRKULER
 • LETT Å OPPGRADERE VED Å SKIFTE PLATE ELLER TREKK
 • DESIGNET MED MATERIALER SOM KAN SKILLES UT FOR RESIRKULERING

Produsert for deg

Produktene dine blir produsert og levert med en kontinuerlig fokus på kvalitet. Alle våre seks produksjonsanlegg ligger i Sverige. Høy kvalitet og lav miljøpåvirkning gjennom hele verdikjeden – fra råmaterialer til ferdige løsninger. En svært høy prosentandel (96 %) av råvarer fra tre vi bruker er sertifisert eller inspisert av en tredjepart. Vi unngår også miljøskadelige og helseskadelige stoffer, optimerer ressursbruken og bruker restmaterialer.

 • PRODUSERT I SVERIGE I SAMSVAR MED GJELDENDE MILJØ- OG ARBEIDSMILJØLOVER
 • VI VARMER OPP FABRIKKENE VÅRE MED BRIKETTER AV TREAVFALL FRA VÅR EGEN PRODUKSJON
 • TEKSTILRESTER OG RESIRKULERTE MATERIALER BRUKES I NYE PRODUKTER

Kvalitet for deg

Vi vet at du ønsker produkter som allerede er funksjonelle og holdbare, også skal være miljømessig og økonomisk bærekraftige. Det ønsker vi også. Produktene blir testet ved vårt eget akkrediterte test- og kontrollsenter for å sikre topp kvalitet. De blir testet i henhold til definerte krav, men også basert på vår egen erfaring. Vi har omfattende kunnskap innen utvikling av bærekraftige produkter, og vi tester alltid produktene for å sikre at de varer lenge i bruksområdet de er ment for. Derfor blir våre høyderegulerbare arbeidsbord testet tre ganger så mye som bransjestandarden tilsier. De blir testet så de kan brukes i år etter år.

 • VARIGE PRODUKTER SOM ER MILJØMESSIG OG ØKONOMISK BÆREKRAFTIGE
 • PRODUKTENE UTSETTES FOR KREVENDE TESTER VED VÅRT EGET AKKREDITERTE TEST- OG KONTROLLSENTER
 • VÅRE HØYDEREGULERBARE ARBEIDSBORD TESTES TRE GANGER MER ENN BRANSJESTANDARDEN TILSIER (15 000 SYKLUSER I STEDET FOR 5000)

Distribuert for deg

BLÅ LASTEBILER er vårt eget transport og levering-system. Det gir oss full kontroll over distribusjonsprosessen, mens du kan dra nytte av effektiv logistikk og sterkere miljøprofil. Lastebilene våre går på diesel med høyeste tilgjengelige innhold av fornybart drivstoff, som gir den største reduksjonen i utslippene av karbondioksid (tilsvarende ca. 358 ganger rundt jorden med bil). Måten vi laster bilene våre på, gjør at vi kan laste inn flere produkter i hver bil. I stedet for å bruke engangsemballasje, pakker vi inn produktene i tepper, som vi tar med oss igjen og bruker på nytt. Dette sparer oss og kundene våre for 270 kg emballasje per utkjøring. Pakket for deg for å gjøre transporten mer effektiv og bærekraftig.

 • VI BRUKER GJENBRUKBARE TEPPER SOM EMBALLASJE I STEDET FOR ENGANGSEMBALLASJE I PAPP
 • VI LASTER BILENE VÅRE SOM ET PUSLESPILL – SLIK AT VI FÅR PLASS TIL 50 % FLERE PRODUKTER OG DISTRIBUSJONEN BLIR MER EFFEKTIV
 • LASTEBILENE VÅRE GÅR PÅ BIODIESEL MED 85 % LAVERE KLIMAPÅVIRKNING

Bærekraftige valg

For oss i Kinnarps betyr bærekraft alt fra å redusere klimapåvirkningen til å ta vare på miljøet, hjelpe mennesker å føle seg vel og yte sitt beste, til å hjelpe bedrifter å bli mer attraktive og vellykkede. Vi fokuserer alltid på helheten når vi designer og produserer produktene våre, og når vi skaper innredningsløsningene våre.

Bærekraftige historier

Bærekraft er en naturlig del av oss – av vår historie, nåtid og fremtid. Det er en lang historie som videreføres av engasjementet til mange personer og innovasjonene de skaper. Dette er bare noen få av dem. Ulike historier, det samme ønsket om å gjøre bærekraft enkelt.

scandinavia_sust@2x.jpg

Vår modell SCANDINAVIA har en enkel og tidløs utforming som tåler tidens tann. Den har avtakbart trekk, også på skroget, slik at det er lett å oppdatere utseendet med nytt stoff på en enkel og kostnadseffektiv måte. Sittekomforten kan også økes ved bare å vende sitteputene.

vibe_sust@2x.jpg

Skjermsystemet VIBE er utviklet med strenge krav til råmaterialer og ressursbruk, klima, rene materialer, sosialt ansvar, gjenbruk og ergonomi. Skjermene har også avtakbart trekk, slik at de enkelt kan oppdateres ved behov.

capella_sust@2x.jpg

Kontorstolen CAPELLA har 100 % resirkulert magnesium i mekanismen. Capella er designet for å være en del av arbeidsplassen i lang tid. Etter mange års bruk kan levetiden forlenges ved å skifte setet, ryggen, nakkestøtten eller armlenene.

embrace_sust@2x.jpg

EMBRACE har et tidløs design, er laget av rene materialer og leveres i en rekke ulike modeller. Alle komponenter oppfyller kravene til ledende miljøstandarder, og kan skilles ut og resirkuleres. Stolen er designet med én felles hoveddel for alle modellene. Et godt eksempel på bærekraftig design med færre deler til hele stolserien.

refill_sust@2x.jpg

RE:FILL er et innovativt materiale, som er utviklet av oss og som brukes som fyll i lydabsorbentene våre – inkludert romavdelingen Prim. 50 % av materialet er resirkulert. 25 % er tekstilrester fra Kinnarps-fabrikken i Skillingaryd, og 25 % er resirkulerte plastflasker.

Kryss av for dine bærekraftsmål med the better effect index

The Better Effect Index er det første helhetlige verktøyet for deg som vil ta bærekraftige innredningsvalg. Indeksen gir karakterer på Kinnarps produkter innen seks viktige bærekraftsområder, og viser deg mulige verdier.

Les mer

NOEN AV VÅRE SERTIFIKATER OG MERKER