Successful interiors – gode interiørløsninger skapt for akkurat din arbeidsplass

Vi har levert innredningsløsninger lenge og arbeider for å gi dere en stadig bedre produkter og løsninger.  Vi er alltid nysgjerrige, og opptatt av å levere gode og attraktive interiørløsninger som hjelper deg og dine kolleger med å holde dere motiverte, produktive og fornøyde. For oss handler innredning om mer enn møbler: Det handler om å kombinere god design med nyttig  kunnskap for å skape kreativitet og effektivitet. Om å gjøre vår ekspertise innen ergonomi og trivsel om til arbeidsmiljø som kan hjelpe med å skape en solid bedrift hvor medarbeiderne trives. Sist, men ikke minst: Det dreier seg om å sikre at vi handler på en bærekraftig og ansvarlig måte i alt vi gjør.  Først når vi leverer på alle disse punktene, har vi gjort jobben vår. Når dere lykkes, lykkes vi,  og vi kan virkelig utgjøre en forskjell for bedrifter, enkeltpersoner og for planeten.

Vi kaller det: Successful Interiors.

Kontor

Når du skal innrede et kontorlokale som skal fremme velvære og produktivitet, er det viktig å skape et arbeidsmiljø som støtter både arbeidsmetodene og medarbeiderne. Nøkkelen til suksess er å imøtekomme behovene til forskjellige personlighetstyper og å skape lokaler som fremmer de aktivitetene som skal utføres i løpet av dagen. Med KINNARPS NEXT OFFICE® tilbyr vi forskning, strategi og rådgivning så du kan skape et kontor som er perfekt for bedriften din.

Les mer

Skole

Det fysiske miljøet på skoler og i andre undervisningslokaler er viktig for innlæring av ny kunnskap. De rette møblene og utstyret støtter læring i både formelle og uformelle undervisningslokaler. Derfor er det viktig å skape attraktive, ergonomiske og fleksible lokaler som støtter elevene og lærerne i deres utvikling. Med KINNARPS NEXT EDUCATION® tilbyr vi forskning, strategi og veiledning for å skape aktive lokaler for læring.

Les mer

Helse og omsorg

Et helsefremmende miljø er et sted hvor den enkelte føler seg trygg, stimulert og inkludert – det er et miljø som gir økt velvære for alle som oppholder seg der, enten det er pasienter, personale eller familie. Med KINNARPS NEXT CARE® tilbyr vi en forståelse av hvordan omsorgsmiljøer kan designes aktivt, både for å stimulere helbredelsesprosessen og med tanke på kravene som bør stilles til interiørdesignen.

Les mer

Bærekraftig fra begynnelsen av

For oss i Kinnarps er bærekraft en naturlig del av den daglige driften. Den er og har alltid vært en del av vårt DNA. Vi tar ansvar gjennom hele produksjonskjeden, hele veien fra den første designen til bruk og gjenbruk av produktene våre:

Les mer om arbeidet vårt med bærekraft

Bærekraftig fra begynnelsen av

Ergonomi for alle

Alle våre møbler er bygd for å vare. Men det som er enda viktigere, er at de er bygd for at bedriften din skal vare. Dette skaper et miljø med positive ringvirkninger – sunt, mer tilfredse og mer effektive. Prioritering av ergonomi er med andre ord ikke bare bra for deg – det er bra for virksomheten.

Les mer om ergonomi

Ergonomi for alle

Fra Skandinavia med kjærlighet

Vi er en naturlig del av den skandinaviske designtradisjonen. Denne er så tilført internasjonale elementer og ses i lys av Kinnarps egen filosofi. Resultatet er våre produkters unike uttrykk – med god ergonomi og riktig form og funksjon. Hvis du ønsker gjennomtenkte og attraktive lokaler er det viktig at kontoret er både funksjonelt og inspirerende. Både varemerket og bedriftens produktivitet kan styrkes gjennom interiør og løsningene som skapes.  Valget av materialer er også viktig for kontormiljøets identitet og funksjonalitet. Kinnarps Colour Studio gir enkel tilgang til hundrevis av bærekraftige og flotte materialer.  Kinnarps Colour Studio består av stoff, materialer og farger som er utviklet i samarbeid med ledende arkitekter og interiørdesignere for å sikre at du finner akkurat den løsningen som er riktig for deg, og som du vet det ligger mange riktige tanker bak. 

Se våre designverktøy

Er det noe våre eksperter kan hjelpe deg med?

Kontakt oss

Slik begynte det hele

Historien om Kinnarps begynte i 1942, da det unge paret Evy og Jarl Andersson kjøpte et snekkerverksted i småbyen Kinnarp. Siden den gang har virksomheten vokst trinn for trinn, og barn og barnebarn har spilt sine roller i utviklingen. Jarl ble ofte kalt “optimisten” av Evy. De var drevet av troen på at alt, uansett hvor bra det er, kan gjøres litt bedre. Dette er en tilnærmingsmåte som stadig er dypt rotfestet i oss som selskap. Slik at dem som bruker våre produkter og løsninger skal føle seg litt bedre. Og få utrettet litt mer. På en langsiktig og bærekraftig måte.

I dag er vi et stort internasjonalt interiørdesignselskap, som fremdeles er preget av den samme ekte nysgjerrigheten og jordnære innovasjonsånden som drev grunnleggerne våre.

1940-TALLET

EVY OG JARL SETTER I GANG

Evy og Jarl Andersson grunnla Kinnarps i 1942 sammen med to ansatte. I begynnelsen laget de møbler på bestilling, primært for arkitekter. I 1943 begynte Kinnarps å levere kontorskap til den svenske regjeringen, og tre år senere inngikk de sin første kontrakt med den svenske regjeringen. Siden den gang har Kinnarps vært en lojal leverandør av arbeidsplasser for offentlig sektor.

1950-TALLET

KINNARPS SOM VI KJENNER DET SER DAGENS LYS

Kinnarps investerte i sitt første komplette utvalg med kontormøbler og produserte sin første katalog i 1952. Den nye fabrikken ga også Kinnarps plass til å utvide med produksjon av stoler. I 1959 begynte Kinnarps å levere møbler med sine egne møbelbiler og satt møblene sammen på kundenes kontorer, for å sikre kvalitet hele veien til kunden. Ved å pakke inn produktene i gjenbrukbare tepper i stedet for engangsemballasje, reduserte man avfallet og flere produkter kunne tas med i varebilen.

1960-TALLET

STØRRE PERSONALE OG DET FØRSTE SHOWROOM

I starten av 1960-tallet var det 34 ansatte hos Kinnarps og omsetningen var på 2 millioner svenske kroner. I 1968 åpnet selskapet sitt første showroom i Stockholm. I løpet av 1960-tallet økte produktutvalget og Kinnarps lanserte ordrerettet produksjon.

1970-TALLET

INTERNASJONAL UTVIDELSE

Henry Jarlsson, Evy og Jarls eldste sønn, tok over ledelsen av selskapet i 1973. Kinnarps ble lansert i London i 1974 og etablerte seg da på eksportmarkedet. I 1977 kjøpte Kinnarps en brikettpresse for treavfall. Brikettene reduserte bruken av fyringsolje og benyttet det uunngåelige treavfallet fra fabrikken.

1980-TALLET

ET STØRRE PRODUKTUTVALG

I midten av 1980-tallet bestemte selskapet seg for å investere i et nytt og omfattende møbelsortiment. Polstrede møbler og konferansemøbler ble en del av Kinnarps standardtilbud. I løpet av åttitallet kjøpte Kinnarps leverandøren Grandstrands og investerte i en ny fabrikk i Skillingaryd i Sør-Sverige. Kinnarps lanserte en løsemiddelfri UV-lakk (1980) for å kunne tilby harde og holdbare overflater uten å skade miljøet. Siden 1980-tallet har vi redusert utslippet vårt med 90 % ved å la miljøvennlig innovasjon bli en sentral del av forretningsmodellen vår.

1990-TALLET

SERTIFISERINGER OG ANSVAR

I 1991 utviklet og produserte Kinnarps sitt første elektriske hev-senk-bord, som gjorde det mulig å arbeide ved skrivebordet i forskjellige stillinger. Kinnarps ble den første møbelprodusenten i Sverige som mottok ISO 9001-sertifiseringen for kvalitetsledelse i 1993. I 1997 fikk selskapets miljøstyringssystem ISO 14001-sertifisering. Kinnarps ble også medlem av EMAS («EU Eco-Management and Audit») samme år. Gjennom 1990-tallet samarbeidet selskapet med leverandøren Reiners, som i 1999 ble en del av Kinnarps Group.

2000-TALLET

PRISER VINNES OG SELSKAPER KJØPES

I begynnelsen av det nye århundret vant Kinnarps to priser: Balanced Scorecard Hall of Fame Award og Competence Company of the Year i Sverige. Selskapet etablerte seg i flere nye markedet og kjøpte opp møbeldesignbedriftene Klaessons, Materia og Skandiform. I begynnelsen av 2000 lanserte Kinnarps også Kinnarps Next Office, hvor man tilbyr kundene forskning, strategi og rådgivning i forbindelse med utvikling av skreddersydde kontorløsninger.

2010-TALLET

Kinnarps fortsatte miljøarbeidet med lanseringen av The Better Effect Index – det første omfattende bærekraftsverktøyet for innredningsløsninger. I 2018 lanserte selskapet to nye konsepter: Kinnarps Next Education, et tilbud om forskning, rådgivning og strategi for aktive læringsmiljøer og Kinnarps Next Care, som er en veiledende metode for å skape helsefremmende rom.

I DAG

GODE MØBLER OG GJENNOMTENKTE LØSNINGER 

Kinnarps leverer designløsninger for kontorer, skoler og helseinstitusjoner. Hele verdikjeden kjennetegnes av høy kvalitet og lav miljøbelastning - fra råvarer til ferdige løsninger på arbeidsplassen. Kinnarps er en av Europas største leverandøren av innredningsløsninger og er virksom i 40 land.

Vi er her for deg.
Fra start til slutt.

Ser du etter et bestemt produkt? Interessert i å utforme en løsning spesifikt tilpasset deres behov? Eller bare nysgjerrig på hva vi kan tilby deg? Kontakt oss - vi er her for deg.