Kinnarps Colour Studio hjelper deg med å velge riktige materialer og farger på riktig sted

Kinnarps Colour Studio (KCS) er Kinnarps materialsortiment for kontor-, skole- og helse og omsorgsmiljøer. Sortimentet består av nøye utvalgte tekstil-, tre-, metall- og plastmaterialer som er testet for å passe til disse miljøene. Med en harmonisk fargeskala og bærekraftig profil, er det enkelt å velge riktige materialer og farger til riktig sted og aktivitet fra KCS-sortimentet. Christina Wiklund er ansvarlig for KCS, og Colour, Material and Finish Manager hos Kinnarps. Her forteller hun mer om fordelene med sortimentet.

Når og hvorfor oppstod KCS?

Tanken på et standardsortiment har alltid eksistert, men KCS fikk den formen den har i dag rundt år 2005. I begynnelsen hadde vi noen få tekstiler og et par farger å velge mellom, men etter hvert som vi vokste, begynte vi å bruke sortimentet mer som et verktøy. Da utviklet vi det visuelle oppsettet vi har i dag – en vegg der tekstiler, tre, metall og plast i utvalgte farger vises på en oversiktlig måte.

KCS-sortimentet er sammensatt i en tidløs, harmonisk fargeskala som er lett å matche med øvrig innredning. Dette gjør det enkelt å skape fleksible innredningsmiljøer, som enkelt kan tilpasses dersom behovene dine skulle endre seg. Alle materialer vi tar inn i KCS er nøye utvalgt, testet og kvalitetssikret for å oppfylle kravene i offentlige miljøer. Det er en lang prosess før et materiale får bli standard i KCS. Våre tekstilleverandører pleier å si at hvis et tekstil får innpass i Kinnarps Colour Studio, så klarer det alt.

Vi stiller høyere krav enn mange andre. Dels fordi vi vil at møblene våre skal vare veldig lenge, og dels for at kundene skal kunne føle seg trygge når de velger et materiale fra KCS. Uansett hva de velger, kan de være sikre på at det er av høy kvalitet. For eksempel er alle tekstilene våre slitesterke nok til å tåle minst 50 000 Martindale, sammenlignet med det vanligste kravet for offentlige miljøer, som ligger på 35 000 Martindale.

Vi stiller også krav når det gjelder flammesikkerhet. Ull er naturlig flammesikkert fordi det har høyere fuktighet enn luft, men for å forsikre oss om at også polyestertekstilene våre er det, bruker vi kun polyester av typen FR eller Trevira CS. Disse tekstilene er vevd på en måte som gjør dem naturlig flammesikre og lettere å vaske. Det gjør at man ikke trenger å etterbehandle dem, og på den måten unngår vi unødvendig bruk av kjemikalier.

Kcs-logo-Transparant.gif


Square big_christina.jpg

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Med tanke på de høye kravene, er det vanskelig å kunne tilby et bredt sortiment?

Det vil jeg ikke si. Vårt sortiment består av over 300 kvalitetssikrede materialer i nøye utvalgte farger. I tillegg selger vi også spesialmaterialer som ikke inngår i KCS-sortimentet, men dette blir det stadig mindre av. Stadig flere oppdager fordelene ved å velge materialer der holdbarheten og kvaliteten er sikret.

Visste du at...

Martindale-metoden er en måte å teste slitestyrken til et tekstil på. Tekstilet som testes spennes fast og gnis mot et roterende ulltekstil av en spesifikk kvalitet. Slitestyrken angis i antall omdreininger tekstilet tåler, før to av trådene i tekstilet blir ødelagt. Alle tekstiler i KCS tåler minst 50 000 omdreininger.

«Vi har over 300 kvalitetssikrede materialer og farger i sortimentet vårt».

Christina Wiklund, Colour, Material and Finish Manager, Kinnarps

Hvilke miljømerkinger og sertifiseringer jobber dere med?

Vi har sikret at alle materialene våre produseres under miljømessige og sosialt ansvarlige forhold, og i tillegg jobber vi med en rekke merkinger. Alle nye produkter vi utvikler må oppfylle kravene til «Möbelfakta», en merking som stiller strenge krav til miljøpåvirkning og leverandørkjeder.

For tekstilene våre jobber vi med EU Ecolabel og OEKO-TEX®. For at vi skal ta inn et tekstil, må det oppfylle Möbelfakta og én av de to andre. OEKO-TEX® garanterer at det ikke er brukt helsefarlige kjemikalier i produksjonen. EU Ecolabel stiller høye krav til bærekraft gjennom hele produktets livssyklus.

Når det gjelder tre, er 96 % av treet vi bruker FSC®-merket, noe som garanterer ansvarlig skogbruk. Vi streber etter å oppnå 100 % FSC-merket tre, men inntil videre kontrollerer vi de resterende 4 % med hensyn til tresort og opprinnelse.

Hva tenker dere om trender når det gjelder KCS?

Tidligere handlet trender mer om farger enn de gjør i dag. I dag ser vi trender i et større perspektiv, for eksempel at flere og flere vil ha bærekraftig innredning. For å kunne velge bærekraftig innredning må man tenke langsiktig, og da kan man ikke innrede basert på hvilken farge som tilfeldigvis er populær akkurat nå. Stadig flere er klar over hvor mye det fysiske miljøet, som for eksempel farger, påvirker oss mennesker og ønsker å innrede deretter.

Hvis du vil ha et bærekraftig innredningsmiljø, er det også viktig å kunne komplettere innredningen hvis behovene dine skulle endre seg i fremtiden. En tidløs fargeskala som er lett å matche med øvrig innredning gir deg de rette forutsetningene.

Square big_moodboardforest.jpg

Square big_moodboardcreambeige.jpg

Hva er det som gjør at KCS passer både for kontor-, skole- og helse- og omsorgsmiljøer?

At det er en tanke bak hvert materiale og hver farge. KCS tilbyr alt fra hjemmekoselige naturmaterialer som for eksempel finér, til praktiske og vaskbare tekstiler. Felles for alle materialene er at de har egenskaper som gjør dem egnet for ett (eller flere) av disse miljøene.

Det som er viktig å tenke på når du velger materiale, er at det skal passe til formålet. Skal du for eksempel velge en pult til et skolemiljø, kan det være lurt å velge en plate av marmoleum, et lyddempende naturmateriale.

I skole-, helse- og omsorgsmiljøer bør man unngå ulltekstiler til fordel for syntetiske materialer og kunstskinn. De er allergivennlige, lysbestandige og generelt svært slitesterke. Til et kontor derimot, passer ulltekstiler og skinn godt. Ull passer veldig godt i miljøer med mange datamaskiner, fordi den er naturlig antistatisk.

Hvilke materialer du velger påvirker hele innemiljøet, og for at resultatet skal bli så bra som mulig, er det viktig å ikke slurve med forarbeidet. Det er noe vi gjerne hjelper kundene våre med. Med et solid forarbeid kan vi skreddersy en løsning tilpasset hvordan kundens virksomhet fungerer.

Hvis du skal oppsummere KCS i tre ord, hvilke ville det være?

Bærekraft, kvalitet og harmoni.

Bærekraft fordi vi jobber hardt for at materialene våre skal være miljømessig bærekraftige, i tillegg til rettferdige arbeidsforhold i hele leverandørkjeden vår. Kvalitet fordi vi sertifiserer og stiller høye krav til materialene og møblene våre. Harmoni fordi vi gjennom nøye utvalgte materialer og farger skaper harmoniske og attraktive innredningsmiljøer.

Kinnarps Colour Studio (KCS) er vårt materialsortiment for kontor, skole og helse, med fokus på bærekraft, kvalitet og harmoni. Her finner du attraktive og bærekraftige materialer som er grundig testet og utprøvd for å passe til ulike typer miljøer.

Kinnarps Colour Studio