Design med et formål

Hvordan vi skaper mer enn bare møbler

Vår designfilosofi har vært dypt forankret i vårt DNA siden 1942, da alt startet. Vi utvikler møbler og innredningsløsninger som utgjør en positiv forskjell i menneskers liv. En filosofi basert på et sømløst samspill mellom estetikk, funksjon, ergonomi og bærekraft. Det er alltid en bevisst retning, en dypere mening, hvor utgangspunktet er brukerens behov og drømmer. Å skape design med et formål fortsetter å være vår største drivkraft – for deg, og for neste generasjon.

80 år med innovativ design

Når 80 års erfaring og ekspertise kombineres med nysgjerrighet og det å tenke utenfor boksen, gir det gode resultater. Resultatet er tidløst, ærlig og nøye gjennomtenkt design ned til den minste detalj, fra design, produksjon og hvordan og hvor produktet skal brukes. Vi forstår menneskers behov og hvilke materialer som er best egnet, samt hvordan man skaper helhetlig ergonomi. Kort sagt støtter våre møbler og løsninger trivsel og suksess. Først og fremst gjør vår designfilosofi det mulig for folk å trives, og å nå sitt fulle potensial.

"Møblene våre er designet for å vare, både visuelt og funksjonelt – vi kaller det tidløs design."

Jenny Hörberg, Global Range and Design Director

Design som er på din side

Et flott møbel skal være behagelig å se på, men noe av skjønnheten ligger også i funksjonaliteten og de intuitive funksjonene. Ved første øyekast blir du fascinert av hvor flott det er, og i neste øyeblikk innser du hvordan innredningen er designet for å gjøre livet lettere for deg. Hvordan den lover å utvikle seg, endre seg og vokse sammen med deg for å kontinuerlig møte dine behov. Den er lett å forstå, praktisk, ergonomisk og støttende. Samtidig er den innbydende og gjør at man kan utføre forskjellige aktiviteter ved hjelp av funksjoner, design og plassering.

Når du vurderer alt ned til minste detalj og aldri går på kompromiss med valg av materialer, kvalitet og funksjonalitet, vil helheten alltid være bedre enn summen av delene. Derfor er detaljene så viktige for oss. I mange tilfeller er detaljene våre patentert for å gjøre bruken av møblene mer praktisk og mer bærekraftig på lang sikt. Noen detaljer er usynlige, andre er funksjoner som skiller seg ut. På reisen fra konsept til ferdig produkt får vi hjelp fra kunder, brukere, arkitekter og andre eksperter til å skape noe som treffer reelle behov og skaper verdi i hverdagen.

Design som gjør helheten bedre

Inkluderende design

God design er essensen av alle de positive kvalitetene man forbinder med Kinnarps' møbler. Alt starter med brukeren. Et sterkt brukerfokus gir bedre tilgjengelighet. Dette fører igjen til mer inkludering. Jo flere brukere som føler seg inkludert, desto større er fordelen for både individet og organisasjonen. Vår design er også ærlig. Det betyr at vi ofte gjør møblenes egenskaper til et fokuspunkt i stedet for å skjule dem. Når folk instinktivt forstår hvordan noe fungerer, kan de heller konsentrere seg om oppgaven som skal utføres.

Vårt design er nøye gjennomtenkt fra starten av, slik at møblene våre kan få et langt liv hos deg eller hos den som skal bruke møbelet etter deg. Derfor leveres møblene våre klare til å oppgraderes, fornyes og endres i fremtiden. En løsning basert på høy kvalitet, høy fleksibilitet og bevisste valg er også bra for både mennesker og planeten vår. Trender kommer og går, men stil varer. Til syvende og sist er det det vi gjør. Vi designer møbler som skaper varig verdi. Dette er tidløs og bærekraftig design i sin reneste form.

Design som varer lenge

Riktig layout og funksjonelle arbeidsflyter

Vår designfilosofi omfatter mer enn bare møbler. Det betyr at vi utformer en best mulig helhetsløsning og layout til hvert enkelt prosjekt. Ut ifra kundens spesifikke behov sørger vi for at man får en innredningsløsning som ikke bare ser bra ut, men som også gjør arbeidsdagen smidigere med bedre arbeidsflyt. Det handler om å utforme og plassere miljøer for ulike aktiviteter riktig i forhold til hverandre, og ta hensyn til soner med ulik grad av fokus. På den måten skapes de riktige forutsetningene for både trivsel, effektivitet og produktivitet. Et lokale som er optimalisert og skreddersydd for virksomheten, hvor alt legges til rette for at alle kan gjøre en så god jobb som mulig.

For å gjøre det enklere, og for å inspirere til hvordan det fysiske miljøet kan utformes som en støtte til aktivitetene, har vi delt det inn i ulike typer miljøer, såkalte aktivitetsplasser. Se de vanligste miljøene for kontor, skole og helse.

Vi har utviklet analyseverktøyene Next Office®, Next Education® og Next Care® som støtter og hjelper deg i prosessen mot et nytt arbeidsmiljø. Vi samler inn verdifull kunnskap og data, og kartlegger hvordan dere jobber og hvilke behov dere har.

 

Ulike miljøer som støtter arbeidsdagen din

Design som skaper positive verdier

Vibe bordskjerm – fleksibilitet og god akustikk

VIBEs patenterte klemme gjør at du enkelt kan montere og flytte bordskjermer til de fleste bordplater – uten verktøy. Den etterlater ingen merker på bordene, samtidig som du får større fleksibilitet. Utformingen gjør det mulig å skifte sømløst mellom ulike typer aktiviteter, for eksempel individuelt arbeid og prosjektarbeid, på en rask og enkel måte. VIBE-familien omfatter ulike lydabsorberende og lyddempende gulv-, vegg-, tak- og bordskjermer som gir uendelige muligheter for god ergonomi og et helhetlig uttrykk.

Les mer

Capella – følger kroppens naturlige bevegelser

Capella er et resultat av 80 år med fokus på ergonomi, og godt samarbeid mellom forskere og ergonomer. Kinnarps tar et skritt nærmere sunne kontormiljøer! Stolens unike FreeMotion®-mekanisme genererer konstante mikrobevegelser. Setet og ryggen beveger seg uavhengig av hverandre, og setet kan aldri låses helt. Dette motvirker statisk sittestilling og oppmuntrer til en mer aktiv sittestilling.

Les mer

Fields – design som kan endres

FIELDS modulutvalg er basert på en smart klemme som gjør det mulig for brukeren å tilpasse plassen sin på mange forskjellige måter. Med riktig materialvalg etterlater ikke klemmen merker på møblene, noe som gjør denne serien til et bærekraftig og fleksibelt valg. Den patenterte klemmens ærlige design, som er like dekorativ som den er funksjonell, gir et klart budskap til brukeren om at det er mulig å ommøblere. Den gjennomtenkte detaljen med en glippe i møbelet bidrar til uhindrede siktlinjer og trygge rom.

Les mer

Xact – kontorstolen for elever og studenter

XACT er resultatet av Kinnarps' arbeid med å utvikle en ergonomisk kontorstol for elever og studenter. Dette er stolen der både høyden og setedybden kan justeres, noe som gir hver elev den perfekte ergonomiske arbeidsstillingen, uansett størrelse og alder. Freefloat™-mekanismen gjør at setet og ryggen kan bevege seg sammen med eleven, noe som oppmuntrer til mikrobevegelser og bidrar til å opprettholde konsentrasjonen. Justerbare møbler skaper mer inkluderende rom.

Les mer

Xpect flex – omsluttende design med integrert bevegelse

Den omsluttende ryggen gir eleven et personlig rom, en følelse av trygghet og bedre muligheter til å fokusere på læring. Den bøyelige ryggen gir mikrobevegelser og gjør det mulig for eleven å endre arbeidsstilling. Dette er et design som gir bedre komfort og gjør at eleven kan konsentrere seg lenger. Den er også enkel å stable og henge opp, noe som øker fleksibiliteten.

Les mer

På Kinnarps jobber vi med bærekraft hele veien og i alle detaljer. Møblene våre kjennetegnes av høy kvalitet, innovativ design, lav miljøpåvirkning og lange livssykluser. Å levere attraktive interiørløsninger av høy kvalitet som varer lenge er ikke noe nytt. Det har vi gjort siden starten. Vi gjør det for å ta vare på ressursene naturen har gitt oss.

Mennesker, innredning og miljø