Fleksibilitet er nøkkelen til fremtidsrettet kontorinnredning

Endrede arbeidsmønstre og hybridarbeid stiller nye krav til kontoret. For at en arbeidsplass virkelig skal være bærekraftig, må den kunne tilpasses og utvikles i takt med endrede behov. Disse endringene kan være mindre endringer som gjøres daglig, eller større endringer som skal skje på lengre sikt. Dette krever en innredningsløsning som er nøye planlagt og utformet, med utgangspunkt i organisasjonens arbeidsmåte og identifiserte aktiviteter. Innredningsløsningen må utstyres med fleksible og multifunksjonelle møbler, med funksjoner som kan brukes eller oppdateres på ulike måter for å støtte varierte aktiviteter.

Fleksibilitet kan føles som et moteord man bruker for å vise hvor viktig det er å endre seg over tid. «Vi må være fleksible» – men hva betyr det egentlig? For å beskrive konseptet og hva det betyr, har vi delt det inn i tre nivåer: daglig, kortsiktig og langsiktig fleksibilitet.

Daglig fleksibilitet

Enkelte innredningselementer kan være nødvendig å variere fra dag til dag, eller til og med flere ganger om dagen. Dette kan innebære å sette inn ekstra stoler eller skjermer på et møterom, eller å flytte en stol for å samarbeide ved skrivebordet til en kollega. Andre eksempler er individuell justering av kontorstolene for å få best mulig ergonomi, eller endring av arbeidsstilling ved et hev- og senkbart bord. Daglig fleksibilitet må være enkel og selvforklarende. Møbler med hjul er for eksempel ideelle, siden de enkelt kan flyttes dit du trenger dem til enhver tid. Daglig fleksibilitet støttes også av multifunksjonelle produkter som gulvskjermer med tavler, som ikke bare forbedrer det akustiske miljøet og skjermer av et område, men som også tilbyr skrivemuligheter. Andre eksempler er oppbevaring som også fungerer som sitteplasser, eller krakker som kan stables og som er enkle å ta med ut til presentasjoner.

Kortsiktig fleksibilitet

Behovene på et kontor kan endre seg. Et arbeidsteam kan trenge en dedikert prosjektplass i en fast periode, eller (som vi så under pandemien) skrivebord må kanskje avskjermes av hygienehensyn. Denne typen kortsiktig fleksibilitet kan innebære muligheten til å forvandle individuelle arbeidsstasjoner til et prosjektrom, flytte møbler mellom ulike områder uten å ødelegge sammenhengen, eller kombinere loungemøbler i ulike konstellasjoner for å endre dynamikken i et rom. Ved å velge innredningsløsninger og tidløse produkter som er laget med tanke på å kunne endres, kan du skape en fleksibilitet som gjør at innredningen kan tilpasses og støtte ulike aktiviteter etter hvert som behovet oppstår.

Langsiktig fleksibilitet

En innredningsløsning som er ideell akkurat nå, er kanskje ikke akkurat det du trenger om to år, eller når dere har flyttet til nye lokaler. Dette kan innebære store justeringer for å tilpasse lokalene til en annen måte å arbeide på, eller endringer i antall ansatte. Her er det viktig at man kan gjøre endringer og legge til elementer, uten å måtte skifte ut møbler. Langsiktig fleksibilitet handler derfor om bevisste valg helt fra starten av, slik at innredningen lettere kan skaleres opp eller ned, samtidig som helhetsinntrykket beholdes. Møbler som tilhører en familie i samme uttrykk, samt modulsystemer som gjør det mulig å legge til eller fjerne deler for å skape nye konstellasjoner, er eksempler på løsninger som gir langsiktig fleksibilitet. Selv om dette kanskje ikke er åpenbart for de ansatte i hverdagen, er det noe ledere og innkjøpere er oppmerksomme på. Langvarig fleksibilitet og valg av kvalitetsmøbler i en løsning som er utarbeidet for å møte identifiserte behov og arbeidsmetoder, gir et fremtidssikkert kontor med lave livsløpskostnader. Denne typen løsning gjør det mulig å bruke innredningen i lang tid, noe som er både økonomisk og miljømessig bærekraftig!

Et bærekraftig kontor er forberedt på å møte ulike behov

Ved å velge fleksibel innredning kan du skape et bærekraftig og fremtidsrettet kontor. Her er det samme rommet innredet på fire forskjellige måter ved hjelp av de samme møblene, for å støtte forskjellige oppgaver.

Flexibla rum_1-utan-ram.jpg

Flexibla rum_2-utan-ram.jpg

Flexibla rum_3-utan-ram.jpg

Flexibla rum_4-utan-ram.jpg

Vil du vite mer om fleksible løsninger?

Kontakt våre eksperter

Fleksibilitet oppnås også gjennom nøye utvalgte farger og materialer i innredningen, noe som bidrar til å skape et rolig og helhetlig uttrykk. Dette gjør det mulig å flytte og kombinere møbler fra ulike steder på kontoret uten å ødelegge helhetsinntrykket

Christina Wiklund, responsable des couleurs, des matériaux et des finitions chez Kinnarps

Se flere fleksible produkter

produkt square_vibe.jpg

Vibe - Et fleksibelt utvalg av gulv-, vegg-, tak- og bordskjermer i ulike størrelser og utførelser, med tilbehør som tavler, hyller, kroker og tidsskriftholder. De bidrar til å sikre et godt lydmiljø, og blir også dekorative elementer. Velg skjermer med eller uten hjul.

produkt square_cap.jpg

Cap er en lett krakk som kan stables. Disse krakkene kan stables og flyttes på den medfølgende vognen, slik at det er lett å plassere dem der de trengs.

produkt square_space.jpg

Space er en modulbasert serie oppbevaringsenheter som kan kobles sammen i det uendelige og i unike løsninger. Det er enkelt å legge til myke puter på den lave oppbevaringen for å tilby sittemuligheter.

 

produkt square_serieP.jpg

Ved å velge et bord som har understell med fleksibel bjelke, er det mulig å justere understellet slik at det passer til ulike bordstørrelser. Da trenger du bare å skifte ut bordplaten i stedet for hele bordet.

   

Fields - En serie sofaer, lenestoler og puffer i ulike størrelser og varianter. Et patentert klemmefeste gjør det mulig å koble sammen ulike deler og endre kombinasjoner uten at det går ut over møblene. Strømuttak i sokkelen er tilgjengelig som tillegg. Sortimentet omfatter også et bredt utvalg av sofabord i ulike størrelser og utførelser.

 

Capella er et utmerket eksempel på en ergonomisk kontorstol som kan endres etter organisasjonens behov. Fra å være en ideell stol i et møterom, eller ved et skrivebord der brukeren varierer mellom ulike oppgaver, kan den oppgraderes med funksjoner som gjør at den støtter lengre økter der brukeren sitter ved et skrivebord. Det gjør du enkelt ved å legge til armlener og bytte til høy rygg og nakkestøtte.

Et kontor som er designet for å vare, er et kontor som for alltid kan endres.

Jenny Hörberg, directrice mondiale de la gamme chez Kinnarps