Ergonomi begynner med deg og kroppen din

Alt Kinnarps gjør innen ergonomi begynner med individet. Et godt eksempel på det er Serie[P], et fleksibelt sitte/stå-bord som er lett å tilpasse til ulike mennesker, miljøer og arbeidsoppgaver. "En god begynnelse på et mer bevegelig og sunnere liv", sier Kinnarps' ergonom og fysioterapeut Anders Lundahl.

I dag vet nok de fleste at vi sitter stille mye mer enn vi har godt av. Et sitte/stå-bord er en god begynnelse på et sunnere liv med mer bevegelse, men da må du også huske virkelig å bruke bordet og veksle mellom sittende og stående stilling.

   "Noe av det viktigste med sitte/stå-bord er at de er lette å tilpasse i høyden. Det øker sjansen for at bevegelse og variasjon faktisk blir en daglig rutine, før smerter i nakke, skuldre og rygg minner deg på hvor viktig det er", sier Anders Lundahl. 


Lydløs høyderegulering

Det er et krav Serie[P] lever opp til. Høyden reguleres trinnløst med et enkelt knappetrykk. Understellet kan fås med ekstra lang slaglengde, slik at bordet blir ekstra fleksibelt og kan stilles inn for mennesker i alle høyder.

   Lyden fra motoren dempes dessuten med Kinnarps' eget fyllmateriale Re:fill, en blanding av våre egne tekstilrester, polyester og PET, som gir mindre miljøpåvirkning og innebærer at all høyderegulering skjer nesten lydløst.

    "Lyd er et viktig område når det handler om ergonomi. Alle opplever lyd forskjellig, avhengig av hvem man er, hva man jobber med og hvor stresset man er, men vi vet at lyden alltid påvirker arbeidsmiljøet", sier Anders Lundahl. 

Bevegelighet og fleksibilitet

Det er også viktig at et sitte/stå-bord enkelt kan tilpasses til ulike miljøer og arbeidsoppgaver. Dagens arbeidsliv krever bevegelighet og fleksibilitet, og vi tilbringer mindre tid ved faste skrivebord og jobber mer ved midlertidige arbeidsplasser.

   Når Kinnarps utvikler sitte/stå-bord, legges det derfor stor vekt på at bordene skal kunne brukes til skreddersydde løsninger, uansett om du jobber alene, sammen med en kollega eller i en prosjektgruppe.

    Med for eksempel fire mindre bord fra Serie[P] kan du skape et kreativt område der gruppen sammen kan gå gjennom ideer og forslag, og som senere raskt kan bli personlige arbeidsplasser der alle kan jobbe individuelt, men med tett kommunikasjon.

   Bordene i Serie[P] gjør jobben uansett om du skal arbeide lenge eller bare en stund, og er dessuten ideelle til å skape touch down-plasser med ergonomi og kreativitet i sentrum. Det er også helt i orden å sitte deler av dagen, hvis sittingen innebærer variasjon, bevegelse og aktivitet.   Kombiner sitte/stå-bordet med for eksempel kontorstolene Plus[6] og Plus[8], som følger kroppen din, er lette å stille inn og som gir deg mulighet til å sitte på så mange forskjellige måter som mulig.

Tilpasset til situasjonen

Med gode sitte/stå-bord skal det være mulig å skape et arbeidsmiljø der mange får plass til å arbeide sammen, samtidig som både hver enkelt arbeidsplass og helhetsmiljøet lever opp til de funksjonelle og ergonomiske kravene.

   I løpet av en arbeidsdag utfører vi en rekke ulike oppgaver. Vi arbeider fokusert, tar et raskt møte og svarer på e-post. Med dagens teknologi kan det gjøres i ulike miljøer. Den store utfordringen er derfor å skape løsninger som kan tilpasses til ulike behov og situasjoner.

   "I den forbindelsen har Serie[P] en naturlig rolle med sin store fleksibilitet og variasjon for både individet og organisasjonen. Alt Kinnarps gjør innen ergonomi, begynner med enkeltmennesket og slutter med alle mennesker", sier Anders Lundahl.   

Ergonomitips!

Stå opp for helsen din

Et sitte/stå-bord er en god begynnelse på et sunnere liv med mer bevegelse. 

Ta en aktiv pause

Ta en aktiv pause av og til – lett muskelbelastning setter i gang en rekke positive prosesser i kroppen.

Hold hodet høyt

Ved å løfte blikket og holde hodet litt høyere, får du en bedre kroppsholdning og avlaster nakken. Prøv å rette blikket på skrå nedover når du ser på en skjerm, uten å bøye hodet kraftig fremover. 

Sitt gjerne, men ikke stille

Kompletter med en kontorstol som følger kroppen din og som gir deg mulighet til å sitte på så mange forskjellige måter som mulig.

Tenk på det man ikke ser

Alle opplever lys og lyd ulikt, og derfor er omtanke og respekt for andres opplevelser og forutsetninger et godt utgangspunkt.