Blog

Det å innrede en arbeidsplass er en omfattende prosess. Ikke bare skal du velge møbler, men du skal gjennom en prosess som kanskje involverer flytting, samtidig som møblene gir god ergonomi, er bærekraftige, er tilpasset oppgavene som skal løses – og ikke minst likes av de ansatte. Det finnes ikke et perfekt kontor – men det er viktig å finne hva som er perfekt for dere. Her i vår blogg har vi samlet mange gode tips, råd, trender, innsikt og inspirasjon som kan hjelpe deg å skape drømmekontoret.

Start det nye året med å ta vare på kroppen: 5 tips til en ergonomisk arbeidsplass

2. januar 2019 Av Janecke Mathiesen

Når vi nå har sagt farvel til nok et år, henter mange av oss fram det årlige ritualet der gode intensjoner skal formuleres og høye ambisjoner skal etterleves. Vi befinner oss i nyttårsforsettenes tid, der vi er fast bestemt på å leve sunnere, trene mer og forbedre helsen vår. Men det er lettere sagt enn gjort. Derfor gir vi deg fem tips til hvordan du kan ta vare på kroppen din, ved å skape en ergonomisk arbeidsplass, slik at nyttårsforsettene dine varer ut hele året.

Les mer

Universell utforming - innredning for alle!

20. desember 2018 Av Christina Dahl

Norges Handikapforbund ønsker et samfunn for alle, et samfunn der funksjonshemmede har de samme mulighetene som andre til å leve i tråd med egne ønsker, evner og interesser. Da medlemsorganisasjonen, som har nærmere 15 000 medlemmer, skulle forlate sine gamle lokaler på Galleri Oslo og flytte til nye lokaler, var det derfor viktig at de skulle være tilgjengelig for alle.

Les mer

TV2 flytter inn i nye lokaler med møbler fra Kinnarps

7. desember 2018 Av Janecke Mathiesen

TV2 har vært igjennom omfattende flytteprosesser for å skape kontorlokaler og arbeidsmiljøer som støtter oppunder visjonen om å skape Europas smarteste TV-kanal. Kinnarps har bistått med en hjelpende hånd for å realisere disse prosessene.

Les mer

Slik tilpasser du arbeidslyset for den mørke årstiden

23. november 2018 Av Janecke Mathiesen

Lys har enorm effekt på oss mennesker. Det påvirker ikke bare det vi kan se, men også humøret og aktivitetsnivået vårt. Når vi nå befinner oss i det halvåret der dagene er kortere og mørkere er det spesielt viktig at vi har godt lys når vi jobber.

Les mer

Årets fargetrender for innredning av kontor

17. oktober 2018 Av Trine Jensen

Ved å tilføre farger i arbeidsmiljøet får du ikke bare et miljø som er tiltalende for øyet. Å innrede med farger skaper harmoni i sinnet og stimulerer til kreativitet og velvære. Er du på jakt etter inspirasjon til hvordan du kan innrede kontoret med farger, bør du lese dette.

Les mer

Next Care: 5 steg til å innrede helserom

3. oktober 2018 Av Trine Jensen

Går det an å tenke annerledes når det gjelder sykehjem, helseinstitusjoner, behandlingshjem og omsorgsboliger? Hvordan ville du hatt det rundt deg? Her er det like mange svar som det er mennesker.

Les mer

Morgendagens moderne kontor må legge til rette for lagarbeid

29. august 2018 Av Janecke Mathiesen

Samarbeid og samskaping blir stadig enklere og smidigere. Mengden individuelt arbeid går ned, mens vi stadig jobber mer i grupper. Dette gjør at vi må innrede morgendagens kontor annerledes. Vi må legge til rette for samarbeid.

Les mer

Sjekkliste for anskaffelse av nytt kontorinteriør

15. august 2018 Av Janecke Mathiesen

Når du skal gå til innkjøp av nytt interiør til kontoret er det mye å tenke på og flere leverandører og lovverk å ta hensyn til. Ved hjelp av disse sjekkpunktene vil du ta riktige valg samtidig som hele prosessen blir enklere.

Les mer

Skal bedriften flytte til nye lokaler? Gjør dette først

1. august 2018 Av Janecke Mathiesen

Når en bedrift vurderer om de skal flytte er det mye som må falle på plass. Ofte kan prosessen bli både ressurskrevende og kaotisk. For å unngå dette, bør du sørge for å gjøre disse tingene før dere flytter.

Les mer

Kontordesign for trivsel og glede

25. juli 2018 Av Janecke Mathiesen

Mange arbeidsgivere tror at det holder å stille ut noen designstoler for å skape et godt designet arbeidsmiljø. Men, kraften i design må implementeres riktig for å skape trivsel, samhørighet og glede.

Les mer

Glem alt du (tror du) vet om aktivitetsbasert kontor

11. juli 2018 Av Kenneth Tveito

Det finnes mange spørsmål og mange fordommer om såkalte aktivitetsbaserte kontor. Det som er viktig, er å ta utgangspunkt i hva du ønsker det neste kontoret ditt skal være. Kanskje bør det være aktivitetsbasert, kanskje ikke. Kanskje skal det være åpent, kanskje ikke. Ikke la deg skremme av ordet, for ditt neste kontor kan være helt eller delvis aktivitetsbasert – eller ikke. Det perfekte kontoret skaper du sammen med dine kollegaer.

Les mer

Hvordan vil fremtidens læremiljø se ut? Ekspertenes dom

13. juni 2018 Av Christina Dahl

Vi er mange som har meninger og tanker rundt skolen, hvordan den bør fungere og hvordan den bør se ut. Derfor har vi i Kinnarps fasilitert unike møter mellom elever, rektorer, arkitekter, lærere, fysioterapeuter, produktutviklere, pedagoger og designere, for å diskutere hvordan vi sammen kan skape det beste læremiljøet for både elever og lærere. Velkommen til samtaler om fremtidens læremiljø.

Les mer

Hvorfor er det viktig å tenke på datadeling når du skal innrede kontor?

30. mai 2018 Av Janecke Mathiesen

Datadeling har blitt en naturlig del av arbeidshverdagen vår. Med nye teknologiske funksjoner endres arbeidsrutinene og det stilles nye krav til arbeidsplassen. Det er avgjørende at du som ansvarlig for å innrede et nytt kontor eller pusse opp, vet hvordan du skal tilfredsstille disse kravene. Her er det du burde vite om datadeling på arbeidsplassen.

Les mer

Arbeidsmiljøets betydning for bunnlinjen

23. mai 2018 Av Stein Erik Einstad

Hva vil det egentlig si å skape et godt arbeidsmiljø, og kan det påvirke de økonomiske resultatene?

Les mer

4 tips til å bli kvitt støy på kontoret

16. mai 2018 Av Janecke Mathiesen

Alle kontorer er preget av lyd, men det tenker man sjeldent over før lyden oppfattes som støy. Kontorer preget av for mye støy er ingen gunstig arbeidsplass for de ansatte. 

Les mer

Gjør teknologien til en lagspiller med arkitekturen

9. mai 2018 Av Kenneth Tveito

Tidligere stilte teknologien dominerende krav til hvordan arbeidsplassen ble designet. Skrivebordene ble tilpasset skjermenes dybde, arkivrom og oppbevaring krevde stor plass og ansatte måtte grupperes etter funksjon for å tillate tilgang til lagring, harddisker og skrivere. Ny teknologi har gitt oss en helt ny frihet når vi skal innrede kontor. Frihet til å velge interiørløsninger basert på teknologidesign snarere enn teknologikrav.

Les mer

Det utvidede designbegrepet: husk dette når du skal innrede kontoret

2. mai 2018 Av Janecke Mathiesen

Design omfatter mye mer enn det rent visuelle. Design skaper atmosfære. Et kontorlandskap med gjennomtenkt design, bidrar til økt produktivitet og en økt følelse av fellesskap sammen med dine ansatte. Ikke minst kan det bli et sted kollegaer er stolte av.

Les mer

Slik får du riktig arbeidsstilling på jobb

25. april 2018 Av Bo Sørensen

Har du vondt i ryggen? Sitter du riktig? Har du riktig stol? Dette er mange spørsmål på et vanlig problem. Her har vi samlet noen tips og råd som vi håper kan være til hjelp.

Les mer

Dette bør du tenke på når du velger tekstiler i kontormøbler og design

18. april 2018 Av Janecke Mathiesen

Tekstiler kan være en sterk bidragsyter til å skape et trivelig og inspirerende arbeidsmiljø, men valg av tekstiler bør ikke kun være basert på hva som er trendy og flott å se på. Det er også andre faktorer du bør tenke på når du velger tekstiler i kontormøbler og i designet av kontorlokalene dine. Kjenn ditt tekstil!

Les mer

Fargenes betydning på arbeidsplassen

11. april 2018 Av Janecke Mathiesen

Fargerike arbeidsplasser blir i økende grad normen bedrifter og interiørdesignere blir bevisste på viktigheten av. Hvilken innvirkning kan farger i kontorlokalene ha på oss?

Les mer