Årets fargetrender for innredning av kontor

Av:

Trine Jensen

Trine Jensen

Ved å tilføre farger i arbeidsmiljøet får du ikke bare et miljø som er tiltalende for øyet. Å innrede med farger skaper harmoni i sinnet og stimulerer til kreativitet og velvære. Er du på jakt etter inspirasjon til hvordan du kan innrede kontoret med farger, bør du lese dette.

Fargetrender

Vi har vært på besøk hos de mest premissgivende messene det seneste året, for å finne de viktigste fargetrendene for kontormiljøet. Vi kan oppsummere trendene i følgende punkter:

  • «Sage Green», en slags lys grå-grønn farge, skiller seg ut som en av de viktigste fargetrendene
  • Monokrome farger går igjen, det vil si en fargesammensetning som presenterer flere nyanser av samme farge
  • Mørke treslag og beiset finér kommer som den største trenden fremover
  • Lin og andre naturlig materialer blir viktigere
  • Kombinasjon av mange ulike materialer blir stadig mer populært 

Basert på disse trendene er det et vell av muligheter i fargebruken i kontorinnredningen. Her får du noen eksempler.

Mørke, dype materialer

Mørkebrun eikefinér egner seg godt til møte- eller skrivebordet. Mørkebrunt gir et eksklusivt inntrykk og fremhever materialets naturlige alder. Finér skaper et stillere lydbilde og har en varm overflate med slitesterk UV-lakk. Det inneholder heller ikke løsningsmidler og er dermed et bærekraftig kontormøbel.

Kontormøbler med eikefinér.

Ulike stiluttrykk på kontoret

En av de store trendene på kontoret i dag, er bruken av ulike stiluttrykk. Du kan enkelt harmonisere farger og stoff for en innbydende helhet. Et tips er å kombinere det vi kaller «Northern Light» og «Baroque». Det nordiske lyset er klart, lyst, sart og lett, mens det barokke er preget av tunge stoffer, mye gull og glitter, fløyel, broderi og mønster. Denne kombinasjonen blir helt fantastisk.

Skandinavisk design og «Northern Light»

 

«Baroque»

 

Miks og match av ulike stiluttrykk

Les også: Hvordan planlegge ditt nye kontor? Her er 6 tips 

Aksentfarger

I kombinasjon med en monokrom fargepalett kan fargene også brukes for å fremheve enkelte fargesterke nyanser. Aksentfarger kan brukes på en hel innredningsløsning, et enkeltprodukt eller for å fremheve detaljer i interiøret. At noe ser ut som om det har blitt «dyppet» i en sterk farge, er en effektiv måte å tilføre mer farge til interiøret. Du kan også bruke ulike stoffer for å fremheve de sterke fargenyansene. Hva med å tilføre fløyel på en lenestol, puff eller et annet kontormøbel som kan fungere som både kontorstol og møtestol? 

Ta en kikk på noen av vårre nye finérfarger:

Les også: Fargenes betydning på arbeidsplassen 

Det er mange valgmuligheter. Hvis du vil se mer på ulike farger, materialer og stoffer, kan du gå inn her og kikke for mer inspirasjon. Ta også gjerne en kikk på vår lookbook «Unmistakably Scandinavian» for flere inspirerende og fargerike eksempler ved å klikke på linken nedenfor.