Skandinavisk design i kontorlandskapet

Av:

Trine Jensen

Trine Jensen

Enhver kultur reflekterer sentrale verdier og holdninger, også den skandinaviske. Visste du at disse verdiene er godt egnet for kontorinnredning? Ikke bare er den skandinaviske stilen utrolig attraktiv internasjonalt, men den har også flere fordeler når det gjelder kontorinnredning.

Nye designere og designmiljøer vokser stadig frem og bidrar til å sette Norden på det internasjonale design- og interiørkartet. Med innovativ funksjonalitet i et tidløst design, som tar utgangspunkt i hvordan mennesker oppfører og beveger seg, er det skandinaviske designet godt egnet for flere interiørløsninger – inkludert kontoret ditt. 

Skandinavisk design = Lite hierarkisk og god funksjonalitet

Skandinavisk design er kjent for sitt enkle design. Med fokus på rene linjer, funksjonalitet og ukomplisert utforming, er det ikke overraskende at det har blitt definert som en form for elegant minimalisme. 

Men det skandinaviske designet er mer enn bare en stilretning eller et sett med retningslinjer. Det er en filosofi. Nærmest en slags verdensanskuelse i form av design og interiør, der demokratiet og det inkluderende er satt i forsetet.

For den britiske avisen The Guardian kjennetegnes det skandinaviske designet av et kulturelt tankesett som setter det kollektive, fremfor det individuelle. Resultatet er rimelige, funksjonelle møbler, laget av naturlige materialer med tradisjonelt håndverk.

Internasjonalt fokus på skandinavisk design

Det skandinaviske designet har hatt et betydelig internasjonalt nedslagsfelt siden 1950-tallet. Og det er lite som tyder på at denne trenden vil dabbe av med det første, og at det kanskje ikke så rart at stiluttrykket nyter popularitet helt fra Los Angeles til Beijing.

I senere tid har det utviklet seg et mer dynamisk, innovativt og sammensveiset designmiljø her i Norden, som har resultert i en rekke spennende produkter. Ett eksempel er den svenske designeren Kaja Solgaard Dahl, som i 2016 vant prisen som årets nykommer hos den svenske designmøbelprodusenten Materia. Basert på studier av menneskelig atferd lager hun funksjonelle og behagelige produkter.

Skandinavisk design for godt arbeidsmiljø

Mangfoldsdesign og de inkluderende prinsippene kan enkelt overføres til kontorlandskapet. Det moderne kontorlandskapet beveger seg i retning av et design som tar hensyn til hele bredden av det menneskelige mangfoldet. Universell Utforming av arbeidsplasser står høyt i fokus her i Norge. Vi ønsker oss et inkluderende og likeverdig samfunn. Et mangfold.

Med kontormøbler som ivaretar de grunnleggende prinsippene innen skandinavisk design, kan du tilpasse arbeidsmiljøet ditt etter mangfoldet vi ønsker oss i samfunnet vårt.

Vil du la deg inspirere av mulighetene som finnes innen skandinavisk design, kan du laste ned e-boken «Unmistakably Scandinavian» her: