For liten plass på kontoret? Trenger du egentlig å flytte?

Av:

Jan Berg

Jan Berg

Jan Berg er Avdelingsleder for Kinnarps AS på Hamar. Han har lang fartstid fra bransjen, både fra Kinnarps og andre leverandører.

Å velge et nytt arbeidsmiljø er mye mer enn et innredningsprosjekt. Det finnes ikke en løsning av det ideelle kontoret som passer for alle. Ofte tenker man at man må flytte hvis plassen blir for liten. Det kan være en overveldende tanke, både i tid og penger. Men, vet du om du egentlig trenger å flytte? For å finne ut dette, anbefaler vi å analysere arealet ditt, virksomheten din og hvordan dere utnytter dette i forhold til antall ansatte og arbeidsoppgavene deres. Du kan få ditt optimale arbeidsmiljø uten å flytte.

Involver de ansatte

Det å finne ditt neste kontor er en prosess. Det er viktig å involvere alle ansatte for best mulig motivasjon og gjennomføring. Ønsker du noen tips om kollektivt arbeid, motivasjon og kultur, anbefaler jeg deg å lese mer i vårt tidligere publiserte blogginnlegg «Morgendagens kontor må legge til rette for lagarbeid»

Analyser fremfor flytting

Etter en bred involvering, kommer vi til analysearbeidet – og det er her vi finner hvordan du kan gjøre eventuelle besparelser. Kan du bruke samme areal ved å tenke nytt? Trenger du andre arbeidssoner for at dine ansatte skal gjennomføre sine arbeidsoppgaver på en bedre måte? Du trenger gode verktøy for å analysere nyttegraden, arbeidsflyt, behov og ønsker. Som oppsummering kommer en rapport som legges til grunn for din nye løsning. Vi anbefaler at du gjennomfører: 

  • en workshop med personlig involvering
  • webundersøkelse med alle ansatte
  • en studie av romtilgjengelighet via App
  • en oppsummering og presentasjon av resultater

Last ned e-boken «Next Office» for å finne ut mer om hvordan du kan skape ditt optimale kontor, og om dette er noe du kan gjøre uten å flytte til et nytt kontor: