På jakt etter de beste kontorstolene? Tenk gjennom dette før du kjøper

Av:

Bo Sørensen

Bo Sørensen

Bo Sørensen jobber i dag med store prosjekt innenfor arbeidsmiljø. Han er også utdannet ergonom, og har god innsikt i hva som skal til for at du får en bedre dag på jobb. Bo jobber med innovativt design med fokus på ergonomi.

Fokuset rundt kontorstoler ligger ofte i designet og hvordan stolen tar seg ut på kontoret. Ergonomi og hvordan stolen påvirker helsen kommer ofte i andre rekke. Jeg har samlet 7 punkter du bør tenkte gjennom ved valg av kontorstol.

Se produktene: Ergonomiske kontorstoler for arbeidsplassen

Besøk vår nettbutikk og finn kontorstolen som passer for deg!

 1. God støtte til ryggen din

  Ryggen er et av kroppens svake ledd og må behandles med respekt. Derfor bør kontorstolen følge kroppen din, ikke omvendt. En ergonomisk kontorstol følger dine linjer og gir deg mulighet til å tilpasse stolens nedre ryggdel slik at du får optimal støtte for din rygg.

 2. Lett å stille inn til riktig høyde

  Høyden på stolen skal være lett å tilpasse slik at du får føttene komfortabelt i gulvet. Samtidig bør du sitte så høyt at du har hofteleddet 1-2 cm høyere enn kneleddet. På den måten avlastes korsryggen mest mulig.

 3. Regulerbar setedybde

  Setets dybde bør kunne reguleres. Det anbefales å sitte med 3-4 fingres avstand fra setekant til knehasene. Dette for mest mulig avlastning av sitteflaten uten å oppleve avklemming på baksiden av kneet.

 4. Hjul gjør deg mer bevegelig

  En kontorstol bør ha hjul. Dette gjør stolen mer fleksibel i bruk. Ved å rulle unngår du uheldige arbeidsstillinger som for eksempel å strekke deg etter papirer og permer. Hvilke hjul du trenger avhenger av om underlaget er mykt eller hardt. Du skal ha anledning til å kunne bevege deg enkelt.

 5. Hvile for føttene

  Føttene skal hvilke komfortabelt, enten i gulvet eller på stolens fothviler. En faktor som påvirker dette er riktig høydejustering av stolen.

 6. Velg armlener og nakkestøtte

  Armlener og nakkestøtte er valgfritt på mange kontorstoler, men jeg anbefaler å velge dette for å forebygge nakke og skulderplager. Armlenene bør kunne justeres slik at armene ligger tett til kroppen og har en vinkel som gjør at du slapper av i skuldrene.

 7. Materialer som «puster»

  Stoffet bør kunne «puste» slik at du får en behagelig stol å sitte i, uten å svette eller klø. Samtidig skal den ha nok fyll til å gi god støtte uten at det føles hardt eller ubehagelig. Stolen skal tåle ulike kropper og vekter gang på gang uten å formes eller slites ned. 

Les mer: Alt om ergonomi på kontoret

Avslutningsvis vil jeg nevne at bevegelse og aktivitet er nøkkelen til god helse – også når du sitter. Når du skal velge kontorstol, kan det derfor være lurt å finne en stol som gir deg mulighet til å sitte på så mange forskjellige måter som mulig.

Husk: Kroppen din er skapt for bevegelse og variasjon!

Besøk gjerne vår nettbutikk for å finne den kontorstolen som passer best for deg ved å følge linken nedenfor.