Lykkeformelen

Av:

Kinnarps

Kinnarps

L=(T9+U8)+(V7+HK6)-L7… Nei, det er ikke innholdsdeklarasjonen på fredagskosen. Det er en formel for hvordan vi skal trives bedre på våre arbeidsplasser. Blant de aller viktigste komponentene... tam-ta-ta-tam: Innredningen, så klart!

Innredningsfirmaet Peldon Rose utførte dybdeintervjuer med 1000 kontoransatte og kom frem til den formel der L står for "Lykke", T for "Tillit", U for "Verdsettelse", V for "Venner", HK for "Hjemmefølelse" og L for "Lede". Ligningens vekting speiler de svarene man fikk i undersøkelsen.

Det blir for eksempel veldig tydelig hvor betydningsfullt det er at vi får bekreftelse for vårt arbeid og føler at vi får støtte fra sjefer og kollegaer, men også at vi har fungerende vennskapsrelasjoner på jobben.

Viktig for lykkeindeksen er også innredningen: 65 prosent ønsket at deres arbeidsplass skulle hatt et mer variert møblement, og sa dessuten at en kjedelig innredning virker inn på humøret. Det er bemerkelsesverdig at kun 27 prosent av de spurte i undersøkelsen svarte at de hadde tilgang til møterom, noe som vekket irritasjon.

– Hvis du skal få maksimalt ut av dine medarbeidere gjelder det først og fremst å bygge opp et miljø der man benytter seg av hver kvadratcentimeter for å skape de beste forutsetningene for kreativitet og effektivitet, sier Jitesh Patel i Peldon Rose.