7 smarte steg

Av:

Kinnarps

Kinnarps

Hvordan skaper man den perfekte arbeidsplassen? Smarte virksomheter vet at design og atferdsvitenskap går hånd i hånd. Her er syv faktorer som er avgjørende for trivselen!

  1. Ergonomi. Det ble nylig utført en oppsiktsvekkende undersøkelse (HOK) i USA, der man intervjuet 3200 kontoransatte. Den viste at hele 82 prosent har opplevd muskelproblemer på grunn av dårlig ergonomi. Sparsomheten snylter smartheten.
  2. Temperatur. Visste du at den ideelle temperaturen på arbeidsplassen er nøyaktig 21,6 grader? For hver grads avvik minsker konsentrasjonen med mellom 1 og 2 prosent. Hold øye med termostaten!
  3. Variasjon. Å stirre inn i det samme gråhvite kontorlandskapet hele dagen er ødeleggende for energien. Hjernen trenger visuell variasjon for å fungere - la kunst, mønster og farger bryte monotomien. Men husk at å aldri velge farge ut ifra egen personlig smak, gjør det med vitenskapelige fakta i ryggen. Man blir faktisk roligere av blått. Og ja, det er sant, rødt gjør oss mer opplagte. Få hjelp av en farge- og innredningsekspert!
  4. Ventilasjon. Det er ikke uvanlig at luften innendørs inneholder hundre ganger så mange allergifremkallende partikler som luften utendørs. Noe som naturligvis er et helseproblem, med tanke på at kontoransatte i den vestlige verden tilbringer 90 prosent av sin tid innendørs. For å forebygge allergier og sykdommer som astma er det viktig å satse på en innredning som er miljømerket og kvalitetssikret. Her kan vi i Kinnarps hjelpe deg.
  5. Privat sfære. Støynivået er kanskje den vanligste klagen og det heteste samtaleemnet rundt lunsjbordet på jobben. Å selv kunne bestemme hvilken musikk som spilles eller å kunne trekke seg unna og utføre viktige arbeidsoppgaver i ro og mak uten stadig å bli avbrutt, er viktig for velværet.
  6. Toppliv. Jo høyere opp i en bygning vi arbeider, desto bedre har vi det. Og ikke nok med det, undersøkelser viser også at vi blir hyggeligere mot kollegaene våre. Fri utsikt har en magisk effekt på sinnet.
  7. Engasjement. Fornøyde medarbeidere er både mer kreative og friskere, derfor er det essensielt at ledelsen tydelig viser at man investerer i innredning og miljø. Det er et positivt signal som skaper engasjement og stolthet.