Case: Movägen omsorgsbolig

Case-fakta

Kunde:
Karlskrona kommune

Sted:
Sverige

Areal:
5600 kvadratmeter

Ferdigstillelse:
2021

Antall beboere:
48

Antall ansatte:
54

Arkitekt:
Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter AB

En bolig å komme hjem til

For den nybygde omsorgsboligen Movägen var fokuset å skape en moderne fremtidsbolig, som gir følelsen av å være et hjem. Kinnarps utviklet innredningen sammen med avdelingsleder og et team bestående av ansatte i ulike stillinger innen eldreforvaltningen. Hensikten var å skape en hjemmekoselig og myk atmosfære, uten å gå på kompromiss med komfort eller funksjon. Hele miljøet er utformet for å bidra til beboernes selvstendighet og trygghet. Resultatet er en harmonisk bolig med høy fleksibilitet som kan tilpasses den enkelte, og et tidløst design som holder over tid i både uttrykk og kvalitet.

HJEMMEKOSELIG MED HØY KOMFORT

Det hjemmekoselige miljøet ved ovnen forsterkes ved hjelp av lenestolen Dahlia fra NC Nordic Care. Stolen er både innbydende og tilpasset for å gjøre det enkelt å sette seg i, og reise seg opp av. Lenestolen har smarte funksjoner, som avtakbart trekk og smussåpning mellom sete og rygg, som forenkler renholdet av stolen.

INKLUDERENDE SPISEPLASS

Det hev- og senkbare bordet Nivå fra NC Nordic Care er lett å regulere med en sveiv, og gjør det enkelt for alle beboere å delta ved spisebordet.

STOL MED STØTTE

Björn fra NC Nordic Care er en stabil karmstol med et uttrykksfullt design. Stolen kan henges opp, og er både stabil og lett å flytte.

Vår utfordring var å finne riktig innredning for å skape en mest mulig moderne og hjemmekoselig omsorgsbolig for både beboere, personale og besøkende. Samarbeidet med Kinnarps har fungert veldig bra, og vi fikk hjelp til å velge riktige møbler og farger. Vi er kjempefornøyde!

Paola Dahlström, avdelingsleder i Movägen omsorgsbolig

Funksjonslenestoler gir frihet

For å fremme beboernes selvstendighet, har hver avdeling fått funksjonslenestoler med regulerbar nakkepute, nedfellbare gavler og regulerbart sete. I tillegg til å være en komfortabel sitteplass, gir stolen beboeren mulighet til enkelt å forflytte seg mellom ulike arealer.

Farger som skaper gjenkjennelse

De to etasjene i Movägen har fått hvert sitt fargetema. Bruk av de samme harmoniske fargene i avdelingene, skaper gjenkjennelse for beboerne, som lettere føler seg hjemme i miljøet. Det bidrar også til en fleksibel møblering i de ulike avdelingene, som kan låne møbler av hverandre. 

Plass til å være sammen

En samling med mange, eller en stund på tomannshånd. Movägen har flere ulike arealer og møbler som innbyr til både større samlinger, og mer adskilte møter.

Jeg er kjempestolt over Movägen, som virkelig er en fremtidsbolig med moderne møbler med lang levetid. Jeg har fått positive tilbakemeldinger på innredningen, både av beboere, besøkende og personale.

Paola Dahlström, avdelingsleder i Movägen omsorgsbolig

I Movägens omsorgsbolig har man skapt en moderne fremtidsbolig med et hjemmekoselig og innbydende miljø. De stabile og funksjonelle møblene gir beboerne stor selvstendighet, og den fleksible møbleringen åpner opp for sosiale stunder. Kort sagt – en bolig å komme hjem til.

 

  • Harmoniske og samstemte farger
  • Et trygt og hjemmekoselig miljø
  • Funksjonelle møbler med høy komfort
  • Tilpassbart og inkluderende miljø
  • Funksjonsmøbler for økt selvstendighet