Case: Lambertseterhjemmet

Case-fakta

 

Lambertseterhjemmet stod klart til innflytting i juni 2023, og blir ifølge Oslos helsebyråd det første sykehjemmet i Norge med kun heltidsansatte. Her skal det være godt å bo, og her skal det være godt å jobbe.

Visjonen for prosjektet var å skape en hjemmekoselig atmosfære for beboere og for de som jobber der. Ønsket var å fjerne seg fra institusjonspreget, og få inn andre typer møbler. Vi har tatt en prat med Kine Melby Green, helsefaglig rådgiver og ansvarlig for møbelbestillingen, og Arne Mæhlum, leder av sykehjemmet på Lambertseter.

Lambertseterhjemmet er litt annerledes enn andre sykehjem, og vi har lagt mye omtanke i hvilke farger og materialer som brukes. Fargevalgene er helhetlige og gjennomtenkte.

Det har vært en stor fordel at det har vært én leverandør som har levert alt. Det betyr mye for prosjektet i sin helhet, sier Kine Melby Green.

«Å møblere et lokale er ikke det vi driver med til daglig, og da har det vært avgjørende å få gode råd. Rådgiverne sitter på mye kunnskap, er løsningsorienterte og svært fleksible. Samarbeidet med Kinnarps har fungert utrolig bra. Hvis vi skal klare å gjøre noen vurderinger, trenger vi informasjon om hvilke hensyn som bør tas, og den kunnskapen sitter Kinnarps på»

- Kine Melby Green, helsefaglig rådgiver og ansvarlig for møbelbestillingen

Alle beboerrommene har eget bad med toalett. Noen av rommene er ferdigmøblerte, mens andre rom har satt av plass til at beboerne kan ta med seg egne møbler. 

Resepsjonsområdet har ulike soner for å treffes. Her vises et spisebord med Neo Lite stoler rundt, i varme farger.

Gjennomgående stil, med Neo Lite stoler i en annen utførelse på biblioteket. Her med trukket sete. 

Et bibliotek for avkobling, eller en god samtale rundt bordet Oberon.

Arne forteller at de er veldig fornøyde med resultatet, og at det også har kommet positive tilbakemeldinger fra familiemedlemmer av beboerne, som er speseilt fornøyde med det hjemmekoselige uttrykket. 

Møbelleveransen gikk fint, og alt ble levert når det skulle. - Dere har noen dyktige montører! Prosjektleder-montøren var veldig løsningsorientert og hyggelig. Slike ting er viktige. Kommunikasjonen i denne fasen betyr også mye, for oppstår det et problem, møter du personer personer som ønsker å løse det! For oss er disse tingene verdt mye i en hektisk hverdag, avslutter Kine.

De ulike etasjene har forskjellige, men samstemte fargetemaer, slik at det skal være enkelt å vite hvor du befinner deg. Her ser du sofaen, Dahlia, i fin kombinasjon med lenestol i samme serie. Bordet, Nivå og skjenken, Julia fullfører stilen i rommet.

Eksempel fra en annen etasje, med blått som fargetema.

Beboerne har også tilgang til et lett tilgjengelig uteområde, hvor de kan få frisk luft og nyte sol og planter.

Liker du dette prosjektet? La oss hjelpe deg med ditt prosjekt!

Kontakt oss