Case: Hitachi

Case-fakta

Kunde: Hitachi Energy Norway AS, HQ

Lokasjon: Valle View

Areal: 3000m2

Ferdigstillelse: 01.02.2022

Ansatt ansatte: 210

Interiørarkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter, Torunn Petersen, interiørarkitekt MNIL

Fotograf: Stine Østby

Høye ambisjoner

Da hovedkontoret til Hitachi Energy Norway AS skulle flytte, stod bærekraft sentralt. Valget falt på Valle View, et bygg som rager over de omkringliggende byggene med en fantastisk utsikt over hele Oslo. Med en kombinasjon av naturlige materialer og teknologi, passer dette bygget perfekt for selskaper med fremtidsrettede visjoner, både for egen virksomhet og for miljøet. Bygget er miljøklassifisert til Breeam NOR Excellent.

Kinnarps ble valgt som totalleverandør av møbler til arbeidssoner, møterom og sosiale soner. For Hitachi har kvalitet, ergonomi og leveringssikkerhet stått sentralt i valg av leverandør. Det har også vært viktig å ha en leverandør som sikrer supplering og utskiftning av deler, slik at levetiden på interiørløsningen kan vare så lenge som mulig.

Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Kinnarps, både rådgivning og leveranse. Vi har begynt å kjenne igjen de faste montørene, og levering og montering går utrolig effektivt.

Trine-Sneisen Modin

Et sted å treffes - Fendo møtestol

Kjøkkenhjørne med Neo Lite barstol

Lounge, med Pax loungestol

ET STED HVOR MENNESKER TRIVES

Tidligere satt Hitachi i gamle, upraktiske lokaler med adskilte avdelinger. Med de nye lokalene var hovedfokuset å skape et arbeidsmiljø som oppfordret til bedre samhandling på tvers av avdelingene, og som fremmet følelsen av tilhørighet. Her skal man føle at man «kommer hjem».

Eronomi

Ergonomi omfatter mange områder, og i dette prosjektet har teamet tenkt på helhetsergonomien til de ansatte. Farge- og materialvalgene er nøye planlagt for å skape en varm atmosfære. Det er lagt vekt på naturlige og behagelige fargetoner som grønne nyanser og treverk. I enkelte områder er det brukt friskere farger, som gule og rødlige kulører for å fremme kreativitet og energi. Utstrakt bruk av planter i arbeidssonene har også vært et bevisst valg. Plantene bringer naturen inn, bedrer luftkvaliteten og fungerer samtidig som dekorative skiller.

Skilleveggene som deler arbeidsplassene, kom raskt på banen under utarbeidelse av den nye møbleringen. De ansatte var vant til cellekontorer, og skeptiske til de mer åpne arbeidsmiljøene. Likevel har responsen vært svært positiv nå som alt er på plass. Lydbildet er behagelig og rolig, takket være myke materialer, planter og lydabsorberende skillevegger. En annen positiv effekt av møbleringen, er at de ansatte må bevege seg mer, og får en mer aktiv hverdag gjennom å forflytte seg mellom ulike arbeidsmiljøer. De som var negative til endringen, har i ettertid kommet og sagt at de trives godt med den aktive arbeidsformen.

Ved valg av kontorstol, fikk de ansatte prøve ut forskjellige stoler. Kriteriene var at stolen skulle være ergonomisk og god å sitte i, men også at den skulle være enkel å stille inn, ha mulighet for korsryggstøtte og nakkestøtte og kunne tilpasses alle. Arbeidsbordene kan heves og senkes, slik at man enkelt kan endre arbeidsstilling i løpet av dagen.

hjem

Ledelsen jobber nå aktivt med å få de ansatte tilbake på kontoret etter pandemien, og med de nye lokalene er det ikke så vanskelig å få folk til å trives. Ulike tiltak som fredagskaffe, lillelørdag og allmøter lokker ansatte på kontoret, men like tungt veier nok den gode atmosfæren i lokalene.

Litt som å «komme hjem».