Case: Valle Wood

CASE-FAKTA

Kunde:
4Service

Interiørarkitekt:

Lund+Slaatto Arkitekter

Størrelse på lokalene innredet:
2000m2

Levert:
Våren 2019

Fotograf:  

Metro Branding AS

Møbler for en innovativ og bærekraftig arbeidsplass

Medarbeidere av hel ved fortjener det aller beste. Det fikk de ansatte hos 4Service. De ønsket seg møbler i høy kvalitet, med fokus på fleksible og brukervennlige løsninger. Dessuten; bærekraft var fundamentet i hele prosjektet, og Kinnarps fikk levere innredningsløsningene. 

Valle Wood er bygget i massivtre og skiller seg tydelig fra de andre kontorbyggene, både i form og funksjon. Valle Wood er selve hjertet på Valle med både restaurant, kaffebar, Tribe coworkingsenter og møtelokaler. 

Både ut- og innvendig har Valle Wood fremtredende elementer av tre i kombinasjon med stor takhøyde og spennende arkitektur. Dette er identitetsskapende både for bygget og området. Massivtre gir stabil innetemperatur og god luftkvalitet.

Rom for energi og effektivitet

Jobb er så mye mer enn å bare å få jobben gjort. Du lever en tredjedel av døgnet på arbeidsplassen. På Valle Wood gror det. 4Service ansetter medarbeidere som er hel ved, og kontorfasilitetene gjør sitt for å skape et godt arbeidsmiljø. Klart det blir jordnært når det er så mange elementer av varme farger og treverk, men det er ingen grunn til at det ikke skal ose av skyhøye visjoner for det. 

Service og bærekraft

Servicebedriften 4Service brenner for å være en hjelpende hånd. De leverer blant annet renholdstjenester og støttetjenester for arbeidsplasser. Det er viktig for bedriften å påføre kloden og nærmiljøet et minst mulig fotavtrykk. De jobber systematisk med å være miljøvennlig, med et spesielt fokus på avfall og utslipp av kjemiske stoffer. De søkte derfor samarbeidspartnere med samme filosofi da de skulle innrede de nye kontorene.

Sentrumsnært og tilbaketrukket

4Service har i 1. etasje etablert Trewerket, som er kaffebar, restaurant, kantine og arena for ulike arrangementer. I 2. etasje huses et co-working område med kontorer og møterom som kan leies for en kortere eller lengre periode. Fra Valle Wood er det kort vei til alt – til Oslo sentrum, og til naturen utenfor Oslo. Helsfyr er også et område i vekst og entreprenøren NCC har store planer for området. Innredningen speiler dette ved å være urbant, med store innslag av det jordnære.

Rimelig fint

4Service ønsket en samarbeidspartner på innredningen som kunne ivareta ønsket uttrykk, beskrevet av interiørarkitekt Torunn Petersen (Lund+Slaato), samt gjennomføre hele prosessen innenfor fornuftige kostnadsrammer.

Vi er spesielt fornøyde med variasjonen i møbleringen av de åpne arealene, både i restauranten og co-working-arealene. Det er ikke en spesifikk sone, men hele reisen gjennom første etasje som gir en god dynamikk, og samtidig en fleksibilitet mellom samhandling og individuell tilpasning.

Anette Reite, Konseptansvarlig for FS og Kommersiell virksomhet i 4Service

«I co-working-arealene er det flere ulike brukere av arbeidsplassene, og det ble viktig å foreslå møbler med ulike funksjoner. Noen skal passe for konsentrasjonsarbeid over tid, mens andre kun er ment for å sette seg raskt ned, med for eksempel prosjektjobbing. Vi tenker at stoler må ha intuitive innstillinger og at arealene må tilpasses mangfoldige arbeidsoppgaver»

- Prosjektleder, Kinnarps

Kinnarps beskriver innredningen:

– Innredningen er fleksibel og tilpasset mange ulike brukere. Vi har brukt tekstiler tilpasset bygget, bruken og formålet, og fargene er med på å understreke at Valle Wood står for bærekraft. 

Målet var å lage et fleksibelt og brukervennlig arbeidsområde med kvalitetsmøbler

Samarbeidsområdene inkluderer møbler med forskjellige funksjoner. Noen for individuelt konsentrasjonsarbeid, andre for prosjektarbeid eller drop down. Resultatet er en innredningsløsning som er både fleksibel og allsidig med fokus på bærekraftige løsninger. 

Likte du dette prosjektet? Vil vil gjerne hjelpe deg med ditt prosjekt!

Kontakt oss

Relaterte produkter

Space

Space

Space skap med sjalusidør

52 Farger og materialer | 65 Varianter

Fields

Fields

299 Farger og materialer | 23 Varianter

Papa

Papa

Deli

Deli

Matsumoto

Matsumoto

Alto

Alto

Neo Lite

Neo Lite

Capella

Capella

264 Farger og materialer | 4 Varianter

Monolite

Monolite

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Nexus

Nexus

34 Farger og materialer | 5 Varianter

Humlan

Humlan

Jeffersson

Jeffersson

Papa

Papa