Case: Mondi Polska

Case-fakta

Kunde:
Mondi Polska

Lokasjon:
Poznań, Andersia Tower

Arkitekt:
Agata Nowakowska OOSTU. STUDIO

Areal:
650 m2

Antal skrivebordsplasser:
49

Ferdigstillelse:
April 2022

Nytt kontor

Mondi Polska er et dynamisk rekrutteringsselskap som har prioritert å bygge langsiktige relasjoner, som er høyt verdsatt av hundrevis av kunder og søkere både i Polen og i andre land. Selskapets 10-årsjubileum resulterte i dristige beslutninger – en omfattende rebranding og redesign av kontoret. Mondi Polska var på utkikk etter plass og møbler som kunne holde tritt med tempoet i selskapet og gi et behagelig miljø både for individuelt arbeid og samarbeid på tvers av avdelinger. Utformingen av det nye kontoret ble overlatt til Agata Nowakowski fra OOSTU. STUDIO, og Kinnarps stod for for innredningen.

Funksjonelle løsninger

Innredningen i Mondi Polskas nye kontor gjenspeiler selskapets moderne og innovative karakter, men med vekt på en hjemmekoselig atmosfære. Bedriften ønsket å skape et unikt sted som oppmuntrer ansatte til å bruke kontoret, legger til rette for tett samarbeid og kommunikasjon på tvers av avdelinger og skaper et miljø for konsentrasjon. Konseptet omfatter en rekke rom for individuelt arbeid samt mindre team i tillegg til den åpne plassen. Ettersom vi bruker mye av dagen på jobb, var målet med prosjektet å skape et arbeidsmiljø der alle trives og har det bra.

Hovedformålet var å skape et felles rom som fremmer kommunikasjon mellom ansatte, med hensyn til soner som sikrer komfortabelt arbeid i åpne rom. Arbeidsområdet er utvidet med flere rom som kan brukes til mer uformelle møter eller avslapning. Utformingen av kontorlokalene, med hensyn til kundens behov, arbeidsstil og utviklingsplaner, omfattet et omfattende utvalg av kontormøbler og ytterligere innredningsdetaljer som belysning, gardiner og planter.

Agata Nowakowska, arkitekt, OOSTU STUDIO

Gjennom en dybdeanalyse av bedriftens behov og egenskapene til den valgte plassen, samt takket være tett samarbeid med prosjektteamet, ble det skapt et kontorkonsept fullt tilpasset målene, med en gjennomtenkt layout som tar hensyn til de ulike behovene til de forskjellige avdelingene, samt akustikk, og endringer i sollys i ulike deler av kontoret i løpet av dagen.

Forskjellige typer møtesteder

I det sentrale kontorområdet er det et romslig kjøkken, som er et sted for de ansatte å møtes og integreres. Plasseringen er ikke tilfeldig, og passer inn i det hjemmekoselige innredningskonseptet.

Det benyttes flere typer møteplasser på kontoret. Blant annet tradisjonell design – med konferansebord og stoler, mer uformelle grupper med loungemøbler og salongbord, samt rom med mobile møbler som gjør det enkelt å ommøblere med tanke på møtetype og antall deltakere.


En varm velkomst

Reseptsjonsområdet byr på Pax leneestoler med sin organiske design. Det åpne designet inviterer deg til å lene deg tilbake og slappe av mens du venter på et møte. 


Skandinavisk balanse

Crest lenestol skaper den perfekte balansen mellom åpenhet og privatliv. Ryggen er litt høyere enn putene, noe som skaper et koselig, og samtidig oppmuntrer til samtale og samhandling.


Funksjonell eleganse

Fendo stol har et lite CO2-fotavtrykk og gir maksimal sittekomfort. Tekstilet tilfører innredningen et elegant preg med sin fløyelsaktige finish.

​Hyggelig innredning med et hjemmekoselig preg

En rekke trefinisher har blitt brukt for å gi innredningen et hjemmekoselig preg. Naturlige planter, nøye utvalgte tekstiler og tilbehør i behagelige jordfarger skaper et helhetlig fargetema som bidrar til hygge.

Akustikk er en viktig del av en arbeidsplass. Mondi-ansattes daglige aktiviteter inkluderer hyppige telefonsamtaler. Ved å bruke akustiske løsninger, som for eksempel Vibe-skjermer, er det skapt rom som sikrer et komfortabelt arbeidsmiljø for alle ansatte.

Naturvennlig

Bærekraftige løsninger på Mondi-kontoret er også verdt å merke seg. Dette inkluderer gjennomtenkte innredningsløsninger, som plassering av friromssonen, hvor det naturlige dagslys utnyttes, og Kinnarps sitt utvalg av ergonomiske møbler som bidrar til et positivt arbeidsmiljø og ansattes trivsel. Det at det er brukt naturlig grønt, i form av en plantevegg med et vanningssystem og blomsterkasser i hver kontorsone, forbedrer kvaliteten på inneluften. De harmoniske jordfargene har også en positiv effekt på brukerne.

Sammendrag

De romslige arealene ved Mondi Polskas nye kontor gjenspeiler selskapets søken etter innovative løsninger. Resultatet er et tidløst interiør med et moderne, men likevel hjemmekoselig preg, et åpent, fleksibelt lokale med rom for møter og effektivt og målrettet samarbeid. 

En av verdiene som Mondi Polska har i sitt daglige arbeid er partnerskap. Ved å samarbeide med Kinnarps har vi laget et kontor som er skreddersydd etter våre behov. Prosjektet ble vellykket gjennomført takket være en uortodoks tilnærming, åpenhet for tilbakemeldinger, fleksibilitet, engasjement, søken etter alternativer, støtte og hardt arbeid. Resultatet er et varmt arbeidsmiljø som kombinerer hjemmekoselig innredning med full kontorfunksjonalitet som passer til en moderne, dynamisk bedrift.

Rafał Mroziewski, Board President of Mondi Polska

Liker du dette prosjektet? La oss hjelpe deg med ditt prosjekt!

Kontakt oss

Relaterte produkter

Capella

Capella

264 Farger og materialer | 4 Varianter

Esencia

Esencia

276 Farger og materialer | 3 Varianter

Space

Space

Space skap med sjalusidør

52 Farger og materialer | 65 Varianter

Fendo

Fendo

Pax

Pax

Crest

Crest