Case: Kolbotn omsorgsboliger

Case-fakta

Kunde:
Kolbotn omsorgsboliger og Ingiertun aktivitetssenter

Antall ansatte:
80

Størrelse:
800 m2

Ansvarlig fra kunden:
Audun Wigdel

Ansvarlig fra Kinnarps:
Torill Solberg

Levert:
Våren 2019

Årets helsebygg

Vi er veldig stolte av å bli kåret til årets helsebygg 2019. Kinnarps har bidratt til å skape et bomiljø med absolutt fravær av institusjonspreg, sier Audun Wigdel, daglig leder i Kolbotn omsorgsboliger.

Interiøret er varmt, vennlig og hjemmekoselig, samtidig som det er moderne. Det er lite som minner om en institusjon – enten du opplever bygget utenfra eller innenfra. Juryen i «Årest Helsebygg 2019» fremhevet den utradisjonelle korridorutformingen og den gjennomtenkte materialbruken som gir prosjektet et hjemlig preg og gode oppholdsarealer. Og ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård roser prosjektet: – Dette er et helt spesielt bygg, som i hver detalj er spesialdesignet med tanke på brukerne.

09_kolbotn_case.jpg

Trestolen Ellinors skaper en følelse av stabilitet. En stol som gir litt hjemmefølelse, og passer fint i restauranter, stuer og spiserom i offentlig miljø og eldreboliger. Stolene har polstret sete og er montert slik at skitt ikke skal sitte fast mellom stoffet, setet og rammen.

08_kolbotn_case.jpg

Park er en sofa designet for å skape en utendørs følelse inne. Inspirasjonen kommer fra parkbenken. Ribbene kan polstres i forskjellige stoffer. Benken gir en god følelse av å sitte ute i en grønn oase.

07_kolbotn_case.jpg

Monroe er en innbydende stol med tiltalende utseende. Stolen er komfortabel og sitte i, er funksjonell, og et godt designet som bidrar til et smakfullt uttrykk. Når du lager din variant, kan du velge blant forskjellige stoffer fra Kinnarps Color Studio, slik at det blir enkelt å kombinere med andre møbler.

– Opplevelsen av at vi kunne dele engasjement og entusiasme rundt prosjektet var helt spesielt for Kinnarps og utrolig viktig for vår del. I en periode med mye usikkerhet og utsettelser rundt ferdigstillelse og overtakelse av nytt bygg viste Kinnarps også stor grad av fleksibilitet og service. Vi er utrolig fornøyde med resultatet, og vi gleder oss veldig til å flytte inn!

Audun Wigdel, Virksomhetsleder i Kolbotn omsorgsboliger

HJEMMEKOSELIG

– Kinnarps har vært en profesjonell, engasjert og lydhør samarbeidspartner, sier Audun Wigdel.

– Vi ønsket et stilrent interiør i nordisk design, samtidig som det skulle oppleves hjemmekoselig for beboere og brukere. Fellesarealene og møteplassene var viktige: Møblene her skulle ikke har noe institusjonspreg med et gammelmodig inntrykk. Vi ville ha moderne design og kvalitet, og møbler som var praktiske med tanke på vanlig renhold og særskilt renhold ved uhell.

BÆREKRAFTIG

Selve bygget er utført som et passivhus med trefasade og bæresystem av massivt tre. Kommunen var opptatt av at hele prosjektet skulle være bærekraftig. Arkitekturen er moderne og nordisk, og inspirert av hytter og paviljonger. Prinsippene i begrepet «mikro-urbanisme» er gjennomgående både ute og inne. Det var et krav at interiøret måtte være i stil med bygget.

– Vi har fått et helsebygg med det absolutte fravær av institusjonspreg, sammen med moderne, fargerike og «hjemmekoselige» møbler som i svært stor grad harmonerer med identiteten til bygget for øvrig, sier Audun Wigdel.

INTERIØR SOM STIMULERER SANSENE

Varmt treverk og friske farger går igjen i interiøret. Toner i gult, grønt, blått og rødt, kombinert med jordfarger. Her er det mange soner og møteplasser som stimulerer sansene, og ingenting som er hvitt og sterilt. Ulike farger eller treverk på veggene, fotokunst i gangarealene, korridorer med spennende kroker og vinkler og dekorative glassvegger med skogsmønster.

ENTUSIASME

Det nye helsebygget består av 72 omsorgsboliger med tilhørende servicefunksjoner, et dagaktivitetssenter og base for hjemmetjenester. Kinnarps har hatt ansvaret for interiøret i alle fellesrom og kontorer.

OPPSUMMERING:

  • Innredningen har tatt utgangspunkt i en utradisjonell korridorutformingen. Det er gjennomtenkt materialbruk som gir prosjektet et hjemlig preg og gode oppholdsarealer.
  • Fasaden er innbydende og ikke institusjonspreget. Bygget har en god og funksjonell planløsning. Dette er et helt spesielt bygg, som i hver detalj er spesialdesignet med tanke på brukerne. Universell utforming, sambruk, klimaavtrykk og sanseopplevelser har stått sentralt.
  • Kolbotn omsorgsboliger er et eksempel på en vellykket forbindelse mellom funksjon, konstruksjon, materialer og arkitektur. Bygget er formet med bakgrunn i kommunens ønske om at det innvendig ikke skulle fremstå som en institusjon, med monotone korridorer og sterile oppholdsrom.
  • Konseptet er fulgt opp med utstrakt bruk av tre som bygningsmateriale, både for å skape en lun og varm atmosfære, men også av miljømessige grunner. De fire øverste etasjer er bygd i massiv ytre, som bærende konstruksjon, og er synlig innvendig i boliger og fellesrom. Bygningen er kledd med varmebehandlet tre for å gi bygget en gyllen glød.

Kan vi hjelpe deg med mer informasjon?

KONTAKT OSS HER

RELATERTE PRODUKTER

Ellinor

Ellinor

Park

Park

Freja

Freja

Space

Space

Space skap med sjalusidør

51 Farger og materialer | 65 Varianter

Leia

Leia

350 Farger og materialer | 15 Varianter

Scandinavia

Scandinavia

263 Farger og materialer | 4 Varianter

Monroe

Monroe

315 Farger og materialer | 8 Varianter

Fields

Fields

297 Farger og materialer | 23 Varianter

Uni

Uni