Case: Hultahuset

Case-fakta

Kunde:
Borås by

Sted:
Borås, Sverige

Arkitekt:
Tengbom

Virksomhet:
Et åpent møtested for sosiale aktiviteter og innbyggertjenester. Én av 5 lignende møteplasser i Borås, Sverige. 

Antall medarbeidere:
Ca. 20

Areal:
Ca. 1000 m2.

Ferdigstillelse: 
2022

Bærekraftig møteplass for mennesker i alle aldre

Hultahuset i Borås er et åpent møtested for både de yngre og de eldre. Hit kommer man for å gjøre lekser, danse, spille, ta del i viktig samfunnsinformasjon eller bare henge med venner. Et mangfold av mennesker og aktiviteter gjør at det stilles høye krav til innredningen.

En ekstra stue der mennesker i alle aldre er velkommen hvor man tar vare på den styrken som skapes i et samfunn når mennesker møtes på tvers av generasjonene. Det er visjonen for Hultahuset i Borås. Her har kommunen samlet ting som innbyggertjenester og åpne virksomheter for både ungdom og eldre. Her er det mulighet for å gå på kurs, delta i ulike aktiviteter, treffe venner – eller bare stikke innom for en kaffe i kafeen.  Det at lokalene skulle fungere og føles tiltalende både for yngre og eldre, var én av de mange utfordringene Kinnarps i Borås sto overfor da Hultahuset skulle innredes. De to nøkkelbegrepene var fleksibilitet og langsiktighet.

Hovedforutsetningen er at vi nå har fått en helhetsløsning med alt fra møbler til gardiner og planter som er tilpasset virksomhetens krav. Det er også viktig at innredningen passer til alle aldre, både med tanke på utseende og funksjon. Fint er fint uansett hvor gammel man er.

Åsa Gunnesson, avdelingssjef på Hultahuset

Samtidig finnes det en del løsninger som er mer tilpasset alder. For eksempel litt bredere lenestoler med stabile armlener og sofaer som er myke, men likevel enkle å reise seg fra for de som trenger det. Her finnes også høye bord med barkrakker og skrivebord med kontorstoler som passer godt til for eksempel lekselesing.

Det skal føles varmt og innbydende å være i lokalene, samtidig som vi også må ta hensyn til ulike funksjonskrav. Vi merker tydelig at den omtanken som innredningen utstråler, smitter over på våre besøkende.

Nezanet Ghebrezghi, utviklingsleder i Hultahuset

De mange forskjellige aktivitetene i Hultahuset stiller også krav til innredningen. Fleksible løsninger gjør det enkelt å endre møbelgrupper tilpasset aktuelle aktiviteter og behov. Innredningsløsningen har også stoler som kan stables og sammenleggbare bord med hjul, slik at rommet raskt kan forvandles fra for eksempel en forelesningssal til et stort dansegulv. Det bidrar til god ergonomi både for de ansatte og for besøkende. Gjennomtenkte fargevalg, fleksibel belysning og innredning som bidrar til en god akustikk skaper en harmonisk helhet. Det finnes plasser for både store og små grupper – og for mennesker som vil, eller trenger å være alene.

Ett av poengene med Hultahuset er at lokalene og møblene skal brukes så mange dager i året og så mange timer i døgnet som mulig. Materialer og farger er utvalgt med omhu for å være ekstra slitesterke, og trekkene er vaskbare. I tillegg til de åpne miljøene for besøkende er det også kantine, hvilerom og skrivebordsplasser for de ansatte. «Dette er et prosjekt der vi bidrar med Kinnarps styrke – å designe virksomhetstilpassede helhetsløsninger som også oppfyller mange forskjellige krav», sier teamet i Kinnarps Borås.

Vi må ha slitesterke møbler som tåler røff bruk. Med Kinnarps vet vi at vi får høy kvalitet og møbler som varer lenge.

Åsa Gunnesson, avdelingssjef på Hultahuset

Hultahuset er den tredje møteplassen Kinnarps har innredet for Borås by. Når vi snakker med Åsa Gunnesson og Nezanet Ghebrezghi, har Hultahuset allerede vært åpent i noen måneder. De øvrige møteplassene har derimot eksistert i noen år. «De er fortsatt like fine som da de ble innviet – det er faktisk vanskelig å forstå at innredningen ikke er blitt mer slitt», sier Nezanet Ghebrezghi.

Ble du inspirert? Fortell oss hvordan vi kan hjelpe deg!

Kontakt oss

Relaterte produkter

Pio

Pio

267 Farger og materialer | 16 Varianter

Neo lite

Neo lite

Trix

Trix

269 Farger og materialer | 7 Varianter

Oberon

Oberon

Oberon møtebord, søyleben 55

38 Farger og materialer | 5 Varianter

Frisbee

Frisbee

329 Farger og materialer | 6 Varianter

Xact

Xact

323 Farger og materialer | 16 Varianter

Origo

Origo

27 Farger og materialer | 32 Varianter

Space

Space

Space skap med dører

52 Farger og materialer | 95 Varianter

Neo Barstool

Neo Barstool

Oberon

Oberon

38 Farger og materialer | 11 Varianter

Point

Point

Space

Space

Space Cabinet with sliding doors

52 Farger og materialer | 69 Varianter