Case: Håsta omsorgsbolig

Case-fakta

Kunde:
Hudiksvall kommune

Prosjekt:
Tilbygg omsorgsbolig Håsta

Arkitekt:
FE Arkitekter, Tillsammans Arkitekter

Areal:
ca. 4000 m²

Antall etasjer:
To

Ferdigstillelse:
April 2022

Fremtidssikret innredning med fokus på individet

Bred kompetanse og erfaring var en av nøklene til suksess da Hudiksvall kommune utformet innredningen til en omsorgsbolig som skulle bygges ut. Målet med nysatsingen var å lage en innredningsløsning som både skulle være et godt bomiljø og et attraktivt, ergonomisk arbeidsmiljø. «Kinnarps har hjulpet oss med å oppdatere og fremtidssikre innredningen i den nye delen av bygget», sier Thomas Eriksson, prosjektansvarlig for eiendom i sosial- og omsorgstjenesten i Hudiksvall.

I den lyse entreen ønskes man velkommen av lenestol- og sofaserien Thyra. Sammen med planter og tekstiler skapes et varmt inntrykk. Thyra er et svært bærekraftig valg, da alle løse deler kan oppdateres eller byttes ut ved behov, helt uten verktøy. Avstanden mellom sete og rygg samt enkel tilgang under møbelet gir god hygiene og enklere rengjøring.

Den opprinnelige delen av Håsta omsorgsbolig med 40 plasser ble bygget rundt årtusenskiftet. Da kommunen besluttet å utvide den eksisterende boligen med ytterligere 48 plasser, var det vesentlig å ta med seg at mye har endret seg de siste 20 årene. «Kravene og forventningene fra beboere, pårørende, ansatte og samfunnet generelt er annerledes i dag. Dagens omsorgsboliger må ha fokus på individet, og må kunne kombinere et hjemmekoselig miljø med funksjonalitet og god totalergonomi. Det handler om respekt for både de eldre og de ansatte», sier Thomas Eriksson.

Column var.1_håsta3.jpg

Column var.1_håsta.jpg

Column var.1_håsta2.jpg

Han forteller at Hudiksvall kommune tidlig så behovet for å komplettere arbeidsgruppes erfaringer med aktuell kompetanse utenfra, for at innredningen skulle leve opp til de høye målsetningene. Prosessen startet med en innkjøpsprosess, og har har vært preget av dialog og samarbeid mellom interne og eksterne aktører.

«Suksessfaktoren når det gjelder miljøet innendørs var spesielt det nære samarbeidet mellom Kinnarps og Tillsammans Arkitekter. De har jobbet tett og skapt en helhetlig løsning med farger, lyd og lys som harmonerer med hverandre. Det gir en trygg, stimulerende helhetsopplevelse for beboerne våre og et godt arbeidsmiljø for personalet vårt», sier Thomas Eriksson.

Column var.1_håsta4.jpg

Column var.1_håsta6.jpg

Column var.1_håsta5.jpg

Det er teamet hos Kinnarps Hudiksvall som har hatt ansvar for prosjektet på Håsta. «Kommunen begynte å tenke på innredningen tidlig i prosjektet, noe som alltid skaper gode forutsetninger for et vellykket sluttresultat. Vi har vært delaktige i prosessen, og har derfor kunnet bistå med både kompetanse og konkrete innredningsløsninger, en helhetlig tilnærming som gagner alle», sier Jonas Sjölund i Kinnarps Hudiksvall.

Kinnarps har virkelig vært engasjerte og interesserte. Det føles trygt å arbeide med et selskap som forstår oppgaven, utfordringene og mulighetene så godt, og som deretter kan levere de løsningene som trengs.

Thomas Eriksson, prosjektansvarlig for eiendom i sosial- og omsorgstjenesten Hudiksvall

Den nye bygningen på Håsta består av 4 avdelinger avdelt i to, med 6 beboere i hver avdeling. Huset er bygget med elementer i tre, og møblene fra Kinnarps i boavdelingens fellesarealer og tilhørende avdelingskontorer tar utgangspunkt i den naturlige, lyse og varme følelsen i arkitekturen.

Thomas Eriksson fremhever at innredningen er en vellykket kombinasjon av myke og harde verdier, på den ene siden koselig og hjemmekoselig, på den andre siden praktisk og lettstelt. «Det er rett og slett veldig fine og funksjonelle kvalitetsmøbler, noe som både er langsiktig bærekraftig og gir god totaløkonomi.»

I tillegg til at de som bor og arbeider på Håsta trives, er innredningen også viktig av en annen grunn, mener Thomas Eriksson.

Det er stadig viktigere å kunne tilby et godt arbeidsmiljø for å være en attraktiv arbeidsgiver. En innredning som både er gjennomtenkt og hyggelig er svært viktig for å kunne rekruttere personale fremover og dermed opprettholde en god kvalitet i virksomheten.

Thomas Eriksson, prosjektansvarlig for eiendom i sosial- og omsorgstjenesten Hudiksvall

Relaterte produkter

Jackie

Jackie

Be a part of

Be a part of

Thyra

Thyra

John

John

Jackie

Jackie

Nivå

Nivå

Ruter

Ruter

Nivå sofabord

Nivå sofabord

Kompis

Kompis

Dahlia

Dahlia

Scandinavia

Scandinavia

263 Farger og materialer | 4 Varianter