Case: Fransk statsadministrasjon

Prosjekt:
Fransk statsadministrasjon

Antall ansatte:
250

Antall arbeidsplasser:
250

Dato:
2021

Fotograf:
Alexis Paoli

Fransk departement får nytt kontor

I Paris har Kinnarps skapt et kontorkonsept for noen av støttetjenestene som arbeider for den franske regjeringen. Disse innovative arbeidsplassene er laget for å oppfylle brukernes krav med tanke på produktivitet og velvære. Ved første øyekast var forventningene knyttet til utskifting av innredningen som følger: bedre ergonomi for å øke de ansattes komfort, og et helt nytt design for å endre utseendet i lokalene.

Vi måtte veilede dem gjennom en transformasjon, og revurdere kontorlokalene for enkelte sammenslåtte avdelinger. Alt for å skape rom for samhandling og ny kollektiv dynamikk. Derfor understreker Kinnarps fordelene ved å skape skreddersydde rom som passer til alle typer oppgaver. Mange faktorer spiller inn, og hver enkelt har sine egne krav. Derfor streber vi alltid etter å dekke alles behov så godt som mulig.

Friheten kunden ga oss, innebar at vi hadde muligheten til å uttrykke Kinnarps' essens, dvs. å bruke en rekke farger og former for å skape et passende, praktisk og hyggelig miljø.

Det nye opplegget respekterer medarbeidernes behov i henhold til arbeidet de skal utføre. I tillegg har vi satt opp fellesarealer med høye bord og krakker. 

Utfordringen:

Det var behov for mer plass, mer lys og en vennligere atmosfære som oppmuntret folk til å bevege seg rundt, snakke med hverandre og arbeide sammen. Samtidig ønsket man å sikre at endringene var tilpasset den unike eiendommen.

Løsningen:

Vi har gjort om ulike arealer, og hvert av dem er tilpasset lokalenes utforming for å dekke et bestemt behov. På den måten klarte vi å oppnå et resultat som oppfylte kundens forventninger. Vi har benyttet lokalenes skjønnhet og lysstyrke til å vise frem møblene, samtidig som vi har gitt personalet den komforten de trenger.

Et åpent rom for formelle møter

Det uformelle møteområdet

Hal bord, Neo Lite barkrakkstoler, Boullée sfærisk sete og Spino sofa – alt i et stort, lyst og åpent rom. Disse lokalene utmerker seg med den store tilgjengelige plassen. Møblene er plassert på en måte som inviterer de ansatte til å sette seg ned og delta i samtalen.

Kantinen

Et solid eikebord med Neo Lite-stoler. Denne stolen er tilgjengelig med eller uten armlener, en rekke ulike rammer og et utvalg av ulike materialer til polstringen. Her vises den i fire farger, og den rene stilen og de geometriske formene gjør den til et iøynefallende design.

Avslappingsområdet

Crest-sofaen i burgunder fløyel er både komfortabel og vakker. Stoffet og fargen kan tilpasses, noe som gjør den for mange typer rom, for eksempel inngangspartier, venterom eller lounger.

En rekke mennesker bruker arbeidsplassene i samarbeidsområdet, så det var viktig å innrede med møbler med ulike funksjoner. Noen er beregnet for lange perioder med konsentrasjon, mens andre er for korte perioder med arbeid som utføres sittende, for eksempel prosjektarbeid. Vi mener at stoler skal være intuitive i bruk, og at de ulike arbeidsplassene må passe for forskjellige typer arbeid.

KINNARPS' PROSJEKTLEDER

KONKLUSJON:

  • Målet var å skape en profesjonell arbeidsplass innrerdet med møbler av høy kvalitet og fokus på fleksible løsninger som fører mennesker sammen.
  • Kontorarealene inneholder møbler med ulike funksjoner. Noen er designet for arbeid som innebærer konsentrasjon, mens andre er ment for prosjektarbeid eller å sette seg ned i kortere perioder.
  • De åpne arealene er innredet for ulike bruksområder - både i kantinen og i arbeidsområdene. Dette er et kontor som skaper positiv dynamikk og fleksibilitet mellom interaksjon og tilpasning til individet.
  • Resultatet er et interiør som er både fleksibelt og allsidig, og som fokuserer på bærekraftige løsninger og bruker slitesterke tekstiler som gjør rommet varmt og akustisk behagelig.

Relaterte produkter

Spino

Spino

Crest

Crest

Deli

Deli

Embrace

Embrace

335 Farger og materialer | 24 Varianter

Vagabond

Vagabond

Neo Lite barstol

Neo Lite barstol

Fields

Fields

297 Farger og materialer | 23 Varianter

Frisbee

Frisbee

329 Farger og materialer | 6 Varianter

Monroe

Monroe

315 Farger og materialer | 8 Varianter

Neo lite

Neo lite

Plint

Plint

Oak

Oak

Motus

Motus

Fendo

Fendo