Case: DSV USA

Case-fakta

Prosjekt:
DSV

Antall ansatte:
300+

Antall arbeidsplasser:
450

Areal:
Over 9000 kvadratmeter

Ferdigstilt:
April 2021

Det første steget mot et fornybart alternativ 

Selv med innsikt fra vår bærekrafts-rapport, sammen med en veldefinert strategi, er meningsfulle tiltak mot klimaendringer avhengige av engasjement og ønske om å gjøre det beste. Dette prosjektet, som ble gjennomført i samarbeid med den danske logistikkgiganten DSV, representerer en milepæl når det gjelder hvordan Kinnarps tilbyr produktfornyelse som et alternativ til utskifting av produktene. Prosjektet viser at alle blir vinnere når samarbeidspartnerne deler de samme idealene og den samme lidenskapen for miljøinnovasjon.

“Vi hadde vært i de gamle lokalene våre i 20 år, og flyttingen ga oss en mulighet til å gjøre noe nytt i de nye arealene. Vi hadde en klar visjon om å skape et gjennomtenkt hovedkvarter for DSV USA. Et kontor kjennetegnet av lyse farger, en luftig, åpen følelse og troskap til røttene våre, en minimalistisk skandinavisk estetikk.”

Rasmus Haaning, avdelingsleder for DSV


415 eksisterende Series P-bord fikk nye bordplater, og ble oppdatert fra bøkefarge til et mer moderne utseende med hvitt laminat. 248 eksisterende Plus-stoler fikk nye sitteputer og rygger, slik at stolene fikk helt nytt utseende og fargene ble samstemt med resten av det nye kontoret.

Det fornybare alternativet

På dette stadiet planlegger man ofte å kjøpe inn helt nye kontormøbler. DSV hadde imidlertid noe annet i tankene. Selskapet har samarbeidet med Kinnarps lenge, og de hadde investert i nye møbler bare 6 år tidligere. 

Møblene kjennetegnes av høy kvalitet og tidløs design, og selv etter flere års bruk er det mer bærekraftig og kostnadseffektivt å skifte ut slitte deler fremfor å kjøpe nye møbler. DSV ønsket å utforske denne muligheten ut fra et bærekrafts- og økonomiperspektiv. Tilliten var allerede etablert gjennom et langvarig samarbeid, og David Auer, Senior Key Account Manager i Kinnarps USA, begynte å utarbeide en løsning som dekket DSVs behov.

“Instruksen fra DSV var tydelig – de ønsket at de nye lokalene skulle gjenspeile en overgang til en renere, mer moderne estetikk, samtidig som bærekraft og kostnadseffektivitet var en prioritet. For å oppnå dette foreslo vi en overgang fra større til mindre bord, og for å oppnå ambisjonen om fornyelse i stedet for utskifting, kunne de bøkefargede bordplatene på over 400 bord erstattes med hvite bordplater. Flere hundre skapfronter og konsoller på hjul ble også endret fra bøkefarge til hvitt.”

David Auer, Senior Key Account Manager hos Kinnarps USA

For noen kan det virke uvanlig å fornye eksisterende møbler i stedet for å erstatte dem med nye. Hadde Rasmus noen betenkeligheter? “Bortsett fra å holde driften i gang mens overgangen og møbelfornyelsen fant sted, hadde vi ingen betenkeligheter i det hele tatt. Vårt forhold til Kinnarps strekker seg langt tilbake, og derfor følte vi oss trygge på deres dømmekraft og evne til å levere.”

Et positivt resultat – fra alle perspektiv

Prosessen med å fornye alle bordplater, konsoller og skap ble gjennomført i løpet av bare noen få uker. Da arbeidet var ferdig, var de positive resultatene av fornyelsen tydelige på flere måter. David fortsetter: “Fornyelsen gir betydelige økonomiske besparelser. Rundt 80 % sammenlignet med kostnaden ved å erstatte gammelt med nytt. I tillegg har vi avfallsaspektet å ta hensyn til. Utskifting av møbeldeler gir betydelig mindre miljøpåvirkning enn å kassere hele møbelet. Og sist, men absolutt ikke minst, fikk DSVs nye lokaler det estetiske løftet de ønsket, og alle i selskapet drar nytte av boosten man får av å jobbe i et levende og attraktivt miljø.

DSV-image-2column1.jpg

Monroe-stolene ble endret fra blått til grått møbelstoff, og eksisterende understell og armlener ble beholdt.

DSV-image-2column2.jpg

Etter hvert som DSV USA finner seg til rette i sine nye lokaler, reflekterer Rasmus Haaning over inntrykket som fornyelsesprosjektet har etterlatt: 

“Den beste delen av prosjektet for oss var å skape et interiør som føles som en helhet fremfor separate enkeltelementer. Arbeidsstasjonene kjennetegnes av lysere farger og et rent utseende som virkelig gjenspeiler våre forretningsverdier og vår skandinaviske opprinnelse. For meg er kjøkkenet og det felles spiseområdet blitt en favoritt. Det har polert betonggulv og fornyede møbler og inventar, og er allerede blitt et sted der det er tydelig at de ansatte trives og føler seg hjemme. Alle involverte kan være stolte av at vi oppnådde alt dette gjennom fornyelse og en kostnadseffektiv, bærekraftig løsning.”

Rasmus Haaning, avdelingsleder for DSV


Over 50 eksisterende skap ble oppdatert fra bøk til hvite fronter.

Kraften i nysgjerrighet

I Kinnarps' bærekrafts-rapport beskriver vi vårt arbeid for å lansere flere miljømerkede produkter og utvikle innredningsløsninger som en del av en sirkulær prosess. Strategien vår tvinger oss også til å bruke flere resirkulerte materialer når vi designer og skaper nye møbler og løsninger. Når vi ser fremover, vil prosjekter som dette også understreke hvilken viktig rolle fornyelse spiller i vår bærekraftstrategi. 

“Miljøinnovasjon krever at vi tenker utenfor boksen når muligheten oppstår. Dette eksempelet viser at utskifting av interiøret ikke alltid er den beste løsningen. Hvis vi ønsker å skape konkrete fordeler for mennesker, planeten og kundens økonomi, viser dette prosjektet at det er vårt ansvar å fortsette å være nysgjerrige og utforske andre alternativer.”

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager i Kinnarps

Likte du dette kundeeksempelet? Er du nysgjerrig på hva som kan gjøres med dine lokaler?

Kontakt oss

Relaterte produkter

Monroe

Monroe

Kinnarps
Plus

Plus

324 Farger og materialer | 12 Varianter

Leia

Leia

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Multicom

Multicom

Kinnarps
Flex

Flex

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Flex chair

Flex

Skandiform
Stack barstool

Stack barstool

Neo Barstool

Neo Barstool