Case: DNV Hamburg

Case-fakta

Kunde:
DNV

Sted:
Hamburg, Tyskland

Antall ansatte:
800

Areal:
14 000 m2

Ferdigstillelse:
2023

Fotograf:
Annika Feuss

God innsikt

Drømmebeliggenhet i sentrum av Hamburg, en fantastisk utsikt – og en hyggelig ny innredning designet av Kinnarps. Det er ikke rart at DNV-ansatte har kommet tilbake til kontoret.

Da pandemien var over, kontaktet DNV sin rammeavtalepartner Kinnarps. Det viste seg at det tyske hovedkontoret i Hamburg ikke lenger holdt mål – det var vanskelig å få de ansatte tilbake på kontoret. Både møblene og innredningen føltes utdatert, med grå farger og cellekontorer uten rom for spontane møter.

Beliggenheten i HafenCity Hamburg, er en av de beste. Den nye bydelen i den gamle havnen har vært under utvikling siden begynnelsen av 2010-tallet, et dynamisk havneområde der 40 000 mennesker nå jobber – 800 av dem jobber i DNV.

Kontorbygget på Brooktorkai 18 ble ferdigstilt i 2010, og er tegnet av arkitektkontoret gmp. Nærhet til havnen er en viktig faktor, da DNV er en velkjent global aktør i skipsindustrien. Herfra har man også utsikt over det historiske Speicherstadt-området og «Elphi», konserthuset som er blitt byens nye landemerke. Den fine utsikten er selvsagt bra for trivselen, men det skal mer til for å skape et perfekt kontor. Utsikten på innsiden må også fungere.

Column var.1_dnv.jpg

DNVs kontorbygg på et drømmested i byen Hamburg.

Column var.1_dnv2.jpg

Med sin bølgende form og høye sittekomfort inviterer Pax-stolen deg til å slå deg ned. Du kan sette kaffekoppen på bordet Tinnef, som har en bordplate i resirkulert plast.

Kinnarps fikk i oppdrag av DNV å utforme et mer bærekraftig, behagelig og fleksibelt arbeidsmiljø. Teamet satte i gang med å studere de opprinnelige tegningene, foreta en lydmåling og engasjere de ansatte i prosessen. Den nye innredningen ble presentert og evaluert i workshops med rådgivere fra Kinnarps på stedet. En gruppe fikk også muligheten til å teste en rekke forskjellige møbler.

Prosjektet ble ferdigstilt i 2023 – og både medarbeidere og ledere har vært svært fornøyde med resultatet.

– Alt gikk så smidig, sier innkjøper Esther Zopf om samarbeidet med Kinnarps.

– Sammen har vi oppnådd et fantastisk resultat når det gjelder både funksjonalitet og estetikk. 

«Sammen har vi oppnådd et fantastisk resultat både når det gjelder funksjonalitet og estetikk.»

Esther Zopf, innkjøper, DNV

Image_dnv2.jpg

Loungen i behagelige jordfarger er utformet for ulike måter å møtes på. Fendo stol er brukt sammen med Centrum bord og Monolite sofa. Den lekne krakken Mr T tilbyr en aktiv måte å sitte på.

Image_dnv.jpg

Med Serie P høydejusterbart skrivebord kan du veksle mellom sittende og stående arbeid. På veggen er lydabsorbenten Oktav, delvis laget av tekstiloverskudd fra Kinnarps fabrikker. Siden lanseringen i 2001 har kontorstolen Plus, med sin gode ergonomi og bærekraftige design, blitt solgt i mer enn to millioner eksemplarer. Stolkomponenter som er enkle å bytte ut gjør det mulig å reparere og oppgradere.

Nå er det en helt annen, harmonisk atmosfære. De ansatte er tilbake på et kontor som er optimalt tilpasset hybridarbeid. Det som tidligere var små kjøkkenområder, er blitt forvandlet til utvidede lounger i hver etasje. Her finner du Deli stoler og Embrace barkrakker. Hybridmøter kan gjennomføres med strategisk plasserte skjermer i andre møte- og konferanserom. I første etasje er det en lounge for rekreasjon, sosialisering og møter. De trukkede Fendo-stolene, Monolite-sofaen, Mr T-krakkene og Tinnef-bordene inviterer til aktive samtaler.

Et godt lydmiljø er sikret gjennom bruk av akustiske paneler, nøye utvalgte materialer og innredning. De høydejusterbare skrivebordene i Serie P er inndelt i ulike grupper, og kan reserveres på forhånd ved hjelp av et bookingsystem. De har også sett fordelen av en smidigere oppbevaringsløsning. Tidligere var det vanlig med arkivskap og flyttbare modulskap. Nå har alle et eget rom i en av Kinnarps åpne oppbevaringer fra Space-serien. Hvis du trenger å flytte noe, kan du bruke en Kinnarpsdesignet oppbevaringsveske eller skuff.

Paletten med varme grønne og blå nyanser blandet med hvitt er nøye gjennomtenkt. Esther Zopf, som var involvert i utviklingen, forklarer:

– Naturlige farger har en positiv innvirkning på trivsel og konsentrasjon. De symboliserer også himmelen, bakken og vannet i DNV-logoen vår. Rådgiverne fra Kinnarps har oversatt dette til møbler og materialer på en svært attraktiv måte.

Den prisbelønte stolfamilien Embrace finnes i mange utførelser, her som høy barkrakk. Ved veggen er det muligheter for å sette seg ned i stolen Deli og bordet Uni.

«Paletten med varme grønne og blå nyanser blandet med hvitt er nøye gjennomtenkt.»

Esther Zopf, innkjøper, DNV

Bærekraft var også sentralt i oppdraget. Ikke minst fordi DNV tilbyr bærekraftige løsninger til sine kunder og har strenge bærekraftsmål for egen virksomhet. Valget av møbler, tepper og belysning var derfor basert på klart definerte kriterier.

– Å ha en rammeavtale med Kinnarps gjorde det enklere for oss, forteller Esther Zopf.

– Vi visste at Kinnarps ligger i forkant når det gjelder bærekraft. Dette passet godt sammen med våre spesifikasjoner.

Trenger du hjelp til å designe kontorlokalene dine?

Bestill et møte

Relaterte produkter

Fendo

Fendo

Tinnef

Tinnef

Serie P

Serie P

17 Farger og materialer | 42 Varianter

Cap

Cap

Oberon

Oberon

Oberon desk, sit/stand

38 Farger og materialer | 43 Varianter

Pax

Pax

Vibe

Vibe

Vibe Focus Bordskjermer

144 Farger og materialer | 41 Varianter

Space

Space

Space skap med sjalusidør

52 Farger og materialer | 65 Varianter

Monolite High

Monolite High

Plus

Plus

324 Farger og materialer | 12 Varianter

Oberon

Oberon

38 Farger og materialer | 15 Varianter

Nexus

Nexus

34 Farger og materialer | 7 Varianter

Fields

Fields

299 Farger og materialer | 23 Varianter

Embrace

Embrace

335 Farger og materialer | 2 Varianter

Uni large

Uni large

Oktav

Oktav

50 Farger og materialer | 2 Varianter

Deep Forest

Deep Forest

Deli

Deli

Allé

Allé

Matsumoto

Matsumoto

Mr T

Mr T