Case: DB Netz AG

Case-fakta

Prosjekt:
Hovedkontor DB Netz AG, Frankfurt/M

Arkitekt:
Jo. Franzke, Neumann

Interiørdesign:
MERZ INNEN.ARCHITEKTUR

Arbeidsplasser/sted:
2200

Areal:
45 290 m2 utleieareal

Byggetid: 
3 år

Fullført dato:
2021

Godt nettverk

Det nye hovedkontoret til DB Netz AG i Frankfurt am Main er et knutepunkt for kommunikasjon, og viser godt hvordan på bruk av farger skaper nye arbeidsmiljø. Kinnarps leverte innredningen til bygningen.

DB Netz AG har samlet kontorer fra 15 ulike plasseringer i ett felles kontorbygg i Frankfurt am Main. Etter tre år med bygging ligger det nye hovedkvarteret, som fikk navnet "NETZwerk" etter en intern navnekonkurranse, i en ny bygning i umiddelbar nærhet av hovedjernbanestasjonen. Det er ca. 2200 arbeidsplasser i det tidligere Posthallen-bygget i Adam-Riese-Straße 11-13.

Navet er et avgjørende punkt

Kontorkonseptet til Merz Innen.Architektur er inspirert av den grunnleggende ideen bak bygningens design: Et knutepunkt der alle avdelinger samles og er koblet sammen. Navet er synlig gjennom hele bygningen, for eksempel på folien på glassveggene.

Arbeidsmiljø for moderne kommunikasjon

De individuelt designede kontorlokalene ble utviklet som en blanding av åpne, halvåpne og lukkede arealer, og fungerer positivt med tanke på kommunikasjon. Alle har mulighet til å konsentrere seg om individuelle oppgaver ved en standard arbeidsstasjon med høydejustering. Og så åpner det seg en ny verden med tenketanker, workshop-rom, prosjektarealer og møtepunkter i tillegg til møterom. Kontormiljøet gjør det enkelt å finne riktig sted for hver aktivitet – enten det er fleksibelt, teamorientert eller konsentrert.

3columns-image1.jpg

TENKETANKER
Mange lukkede arbeidsområder (tenketanker) i tre forskjellige størrelser inviterer til utveksling mellom kollegene eller fungerer som et sted å trekke seg tilbake. De er også til dels utstyrt med skjermer, tavler eller flippovere, og oppmuntrer til kreativ idédugnad.

3columns-image2.jpg

MØTEPUNKTET ER DEN NYE KAFFESTASJONEN
Selv om man fortsatt kan få varme drikker i NETZwerk, er det slutt på kaffestasjonen slik vi kjenner den fra tidligere. De store, hjemmekoselige "møtepunktene" erstatter kaffestasjonen og kjøkkenet, og er et element som knytter sammen avdelingene og skaper en overordnet sammenheng.

3columns-image3.jpg

WORKSHOP-ROM
Det er også god plass til kreativt samarbeid. De fem største rommene i komplekset er utstyrt på en hypermodulær måte, og er ideelle for kreative miljøer. Innredningen er komplettert med ulike digitale og tekniske enheter.

3columns-image4.jpg

PROSJEKTOMRÅDER
De åpne prosjektområdene tilrettelegger for samlinger, og har møbler med hjul som gir fleksibilitet. Avdelingens materiell er tilgjengelig for alle i et modulært lagringssystem. Møblene er designet og innredet for å gi maksimal beskyttelse mot innsyn og lyd uten behov for romlig inndeling.

Seks farger setter tonen

Fargetemaet spiller en avgjørende rolle i utformingen av kontorlokalene. På den ene siden gir fargekonseptet kontoret sjel, og på den andre siden er det et veiledningssystem for de ansatte. Interiørdesignbyrået Merz er også ansvarlig for dette, og konseptet ble implementert sammen med Kinnarps. Hver av de små fløyene har fått en primærfarge som gjør det lettere å orientere seg i den komplekse bygningsstrukturen. Det er totalt seks farger – rød, blå, grønn, gul, lilla og oransje på veggflater, møbler, folieringen på glassveggene og på bokstavene. Matchende fargeaksenter gir de ellers grå, svarte og hvite rommene en livlig karakter. I hvert tilfelle ble det valgt en mer dempet fargetone i ulike graderinger og nyanser av den respektive primærfargen for å gi en sammenhengende variasjon, også innenfor fargeskalaen til en fløy.

ROM FOR MØTER. Flere møterom er integrert i kontorområdene, som er individuelt utformet i henhold til avdeling og oppgaver. Fleksible og mobile bordsystemer eller klassiske møbler skaper nøyaktig det ønskede miljøet i hvert tilfelle. Det er også et stort konferanseområde i første etasje, med auditorier og ulike rom for formelle konferanser med mange deltakere.

Valg av møbler

Alle kontorene ble utstyrt med Kinnarps møbler Den svenske leverandøren har et omfattende og variert utvalg med seks varemerker, og har derfor kunnet møblere hele bygningskomplekset.

Interiørarkitekten fra Kinnarps har samarbeidet med Büro Merz for å omsette spesifikasjonene fra den såkalte "romboken" til rom- og møbelmoduler. Alle involverte møttes for kreative workshops, først for å velge møbler til de enkelte rommene og i neste trinn for å velge fargene. Interiørdesignerne og kunden kommuniserte med hverandre på et felles nivå, noe som var avgjørende for det gode samarbeidet.

image-caption1.1.jpg

Kontorbyggkomplekset består av to syvetasjes bygningsdeler som er koblet sammen på bakkeplan. I kontorene i de seks øvre etasjene er det designet et variert utvalg av fremtidsrettede arbeidsformer. Den differensierte kontorstrukturen består av arealer for arbeid, møter og fremfor alt kommunikasjon.

Likte du dette kundeeksempelet? Er du nysgjerrig på hva som kan gjøres med dine lokaler?

Kontakt oss

Relaterte produkter

Fields

Fields

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Monolog

Monolog

Curling

Curling

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Mr T

Mr T

Deli lounge lenestol

Deli lounge lenestol

Space

Space

Space skap med sjalusidør
Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Leia

Leia

Kinnarps
Ava

Ava

Pax

Pax

Monolog

Monolog

Monolog table

Monolog table

Monolite High

Monolite High

Alto

Alto

Neo Lite barstol

Neo Lite barstol

Sitter L

Sitter L

Uni

Uni