Case: ABB

Case-fakta

Kunde:
ABB AS

Lokasjon:
Fornebu

Areal:
Ca. 14000 kvm.

Antall etasjer:
6

Ferdigstillelse:
1. april 2022

Antall ansatte:
Ca. 700

Interiørarkitekt:
Scenario Interiørarkitekter AS

 

 

Bakgrunn

Bakgrunnen for flytteprosjektet var behovet for samlokalisering av eksisterende lokaler på Billingstad og Bryn. Samtidig var ønsket å skape et langt mer moderne kontor med attraktiv beliggenhet, og valget falt på Snarøyveien 30 på Fornebu. De nye lokalene består av 6 etasjer, hvor de ulike avdelingene sitter samlet, eller i nærheten av hverandre. Alle etasjer eller soner fyller ulike behov, men felles for de fleste sonene er at de inneholder ergonomiske skrivebordsplasser, flex-rom (for konsentrert arbeid enten alene eller to og to), sosiale soner, spisesoner, drop down-plasser og møterom.

Scenario Interiørarkitekter har utarbeidet grunnlaget for prosjektet, med planløsning, farger og materialer i bygget. Kinnarps har vært rådgivere videre, når det kommer til valg av møbler, tekstiler og endelig planløsning, etter prosjektmøter med de ulike brukergruppene hos ABB.

I fellesområdene er gangsonene godt utnyttet og tilrettelagt for å slå seg ned en liten stund, enten med lap topen, eller med en kaffekopp.

ABB

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres.

Forpliktet til bærekraftig verdiskapning

For ABB handler bærekraftig utvikling om å balansere økonomisk utvikling, miljøforbedringer og samfunnsansvar for å skape verdier for sine eiere, partnere og andre interessenter.

ABB har fokus på bærekraft i alt de gjør både når det gjelder produkter, løsninger, leveranser, og også i all drift internt. Dette inkluderer temaer som minimalt energiforbruk, minimal sløsing med ressurser og innsatsfaktorer, kildesortering, HMS og integritet. Alle disse faktorene står øverst på agendaen.

 

Sosial sone mellom to avdelinger. Området ligger i en gangsone, og egner seg ideelt for en lang utgave av Monolite sofa for å utnytte plassen. De nette Uni-bordene passer fint til gruppen, og er lette å flytte på ved behov. For å skille av sonen mot det åpne lanskapet, henger Vibe lydabsorbenter fra taket og skaper både et visuelt skille og et bedre lydmiljø.

Behagelige og varme jordfarger innbyr til å sette seg ned for en prat, eller for et uformelt møte mellom kollegaer. Deli stol med trukket sete og treben gir innredningen et naturlig preg.

Området består også av et prosjektbord, Uni Large, med gode, ergonomiske stoler for samarbeid på tvers av avdelinger. Kontorstolen Capella fungerer ypperlig som møteromsstol eller prosjektstol i utførelse med lav rygg, og uten armlener. Alle kan sitte behagelig over tid, og stille inn stolen etter egne preferanser, samtidig som at uttrykket holder seg stilrent. I dette området finner også nærliggende avdelinger sin personlige oppbevaring. 

«Samarbeidet med Kinnarps har vært utmerket. Veldig flinke, kunnskapsrike og effektive prosjektledere som har vært kreative og ikke minst raske og fleksible. Det har vært en stor glede å samarbeide med dere».

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu 

Valg av leverandør

Kinnarps var én av fire tilbydere. Bærekraftige løsninger som passer ABBs profil og design, godt utvalg til konkurransedyktige priser, fleksibel tilnærming, gode prosjektledere og godt innsalg var hovedmomentene for valg av leverandør. ABB har også lang og god erfaring med Kinnarps som leverandør. Her er et eksempel fra 3D-visualiseringen i besvarelsen, før Kinnarps hadde fått tildelt prosjektet. 

I enden av det åpne landskapet i 5. etg. er det møblert for ulike former for samarbeid. Her vises prosjektbordet Uni Large med Capella kontorstol, som kan stilles inn etter individuelle behov. Plantekasser skiller av området.

Det samme området legger også tilrette for mer uformelle soner og spontane møter. Lenestolen Deli Lounge er heltrukket og komfortabel å sitte i, og stolfamilien er godt representert i bygget, både som barstoler, caféstoler og lenestoler.

Ulike aktiviteter i de åpne landskapene. Områdene har egnede steder eller rom hvor man kan trekke seg tilbake, ta en telefon eller ha et uformelt møte. Monolite sofa med høy rygg skaper et rom i rommet, og gir et bedre lydmiljø i landskapet. Den smale utgaven av Uni-bordet skaper en intim atmosfære i gruppen.

Positive tilbakemeldinger

Helene forteller at selve leveransen også gikk helt i henhold til planen, og at alle leveranser var godt varslet og planlagt. I tillegg var montørene veldig hyggelige, dyktige og serviceminded. 

Vi har fått nye, moderne lokaler med lyse og behagelige farger, funksjonelle møbler og utstyr. Med mange åpne soner, har det også vært viktig å ta hensyn til lydbildet i lokalet, og det er innredet med lydabsorberende overflater og skjermer. Utstrakt bruk av grønne planter bidrar også til en friskere følelse i lokalene og et mer behagelig lydmiljø. I tillegg har de ansatte fått mange stillerom og gode møteplasser og møterom. Alt i alt er det god plass og muligheter for å trekke seg tilbake ved behov.

-Vi er veldig godt fornøyde med resultatet og får bare positive tilbakemeldinger fra ansatte, avslutter Helene.  

 

Liker du dette prosjektet? La oss hjelpe deg med ditt prosjekt!

kontakt oss

Et eget kreativt samarbeidsrom/bibliotek, perfekt for idé-utveksling og prosjektarbeid!

Relaterte produkter

Uni

Uni

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge lenestol

Deli lounge lenestol

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest

Crest

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt

Colt

Space

Space

Space skap med dører
Vibe

Vibe

Vibe Lyddemping vegg og tak