Beiset askefinér – en fargesterk nyhet på kontoret

Nå lanserer vi beiset askefinér i 11 elegante farger. Beisene er utviklet eksklusivt for Kinnarps Colour Studio* i samarbeid med arkitekter og Kinnarps' eksperter innen overflatebehandling og finér. Fargene er unike, og du finner dem kun hos oss.

Beiset askefinér gjør det mulig å kombinere naturmaterialer med farger på en spennende måte. Treoverflaten blir farget, men beholder de naturlige årringene og det livlige inntrykket. Siden teknikken kan brukes på alle flate, finerte overflater, er det mulig å innrede  miljøer med et helhetlig uttrykk. De nye beisvariantene matcher også tekstiler og andre materialer i Kinnarps Colour Studio, slik at det er lett å kombinere.

De 11 fargene som lanseres er delt inn i fargefamilier med nærliggende nyanser, ton-i-ton, som enkelt kan matches med hverandre eller brukes for helt monokrome uttrykk: mørk rød og myk rosa, mørk grønn og grågrønn, mørk blå og gråblå, mørkegrå og mellomgrå samt mellombrun, hvit og svart.

EKSKLUSIV BEIS

Den nye beisen er eksklusiv for oss, og er utviklet i samarbeid mellom Kinnarps Colour Studio og arkitekter. Beisen er deretter produktutviklet av ekspertene ved vår avdeling for overflatebehandling. Vi har tilbudt beiset finér på møbler til offentlige miljøer siden 1950-tallet, og har valgt å beholde kompetansen og en fullt utstyrt maskinpark internt. Det er en stor fordel nå som beiset finér igjen etterspørres av mange arkitekter og interiørarkitekter.

– Vi produserer overflatesjiktene våre selv, noe som gir oss mulighet til selv å bestemme hvilken type beis og farger vi vil jobbe med, uavhengig av standardtilbudet på markedet, forteller Benny Grönborg, som er overflatebehandlingstekniker hos Kinnarps og ekspert på beis med snart 40 års erfaring.

 

SOM Å MALE EN AKVARELL

Beiset finér kan fås på møbler med flate overflater – alt fra skrivebord, møtebord og konferansebord til ulike typer oppbevaring. Det er fremfor alt eike- og askefinér som blir beiset. Den lyse asken brukes med fordel til beis med mer farge. Benny og kollegene hans skaper den unike beisen med utgangspunkt i markedets ønsker og arkitektenes tanker om kommende trender.

– En beis består av vann og fargepigment, og det er kombinasjonen av pigmenter som bestemmer hvordan fargen oppfattes. Beis er egentlig det samme som vannfarge, og når man beiser en finert overflate, kan det sammenlignes med å male en akvarell. 

 

FREMHEVER ÅRRINGENE

Beisen og fargepigmentene trenger dypt inn i porene i treet og bidrar til å fremheve årringene og gløden i treet og gir en levende overflate. Beisen i seg selv har imidlertid ingen slitestyrke og forsegles derfor med UV-lakk. Deretter får overflaten svært gode egenskaper med tanke på ytre påkjenninger og slitasje. Hvis du søler en kopp kaffe på skrivebordet, er et bare å tørke av. Lakken hindrer at væsken trenger inn i treet.             
Kvaliteten på finéren som blir beiset er avgjørende for sluttresultatet. Vi har vår egen finérproduksjon, noe som gir den fordelen at vi kan styre materialets utseende og egenskaper i detalj, også i store serier.
Høy og jevn kvalitet med likeverdig utseende på finéren, kombinert med god produksjonskapasitet, er viktig for at arkitekter og kunder skal kunne innrede store offentlige miljøer, kontormiljøer eller skolemiljøer som oppleves som helhetlige og harmoniske.

 

ET BÆREKRAFTIG ALTERNATIV

Beiset finér er et bærekraftig og miljøvennlig alternativ. Hele prosessen er optimert ut fra et miljø- og bærekraftsperspektiv. Beisen består av vann og pigment, lakken inneholder ingen løsemidler og påføres i en lukket prosess. Møblene blir også testet i vårt godkjente testlaboratorium for å sikre at de oppfyller kundenes krav samt normene på de ulike markedene våre.

 

*Kinnarps Colour Studio er et fellesnavn på vår kolleksjon av materialer: tekstiler, finér, metall, laminat, linoleum, marmoleum og plast. Kolleksjonen inneholder blant annet mer enn 250 ulike tekstiler, noe som gir uendelige variasjonsmuligheter og mulighet til å skape et personlig uttrykk i innredningen.

«Beiset finér er vakkert og givende å jobbe med i kontorinnredninger ettersom det er et naturmateriale. Du får følelsen av tre inn på kontoret, samtidig som du står fritt til å leke med farger».

Christina Wiklund, Manager Colour, Material, Finish Kinnarps

5 GRUNNER TIL Å INNREDE MED BEISET ASKEFINÉR

FREMHEV DET NATURLIGE MATERIALET

Beis er en overflatebehandling som bygger på samspillet mellom årringene i treet og beisens evne til å trenge inn i materialet. Beisen fremhever treets livlighet, glød og årringer, samtidig som den tilfører farge.

MINDRE STØY

Finerte overflater reflekterer mindre lyd enn laminatoverflater, noe som kan bidra til mindre støy i kontormiljøet.

LEK MED FARGER

Beis gjør det mulig å fargekoordinere innredningen på en elegant måte som utstråler håndverk og personlighet. Alle flate, finerte overflater på for eksempel skrivebord, møtebord, konferansebord og oppbevaring kan beises.

EN BEHAGELIG FØLELSE

Finér er et naturmateriale og oppleves som varmt og mykt å ta på, i motsetning til laminatoverflater, da tre leder mindre varme enn laminat.

BÆREKRAFTIG OG MILJØVENNLIG

Kinnarps' finér blir fremstilt av tre som kommer fra ansvarlig forvaltede skoger og er FSC®-sertifisert. Selve beisen består bare av vann og pigment. UV-lakken som brukes til å forsegle overflaten er uten løsemidler, og hele prosessen skjer i et lukket system.

Vil du vite mer?

Kontakt oss