GOD ERGONOMI GIR BEDRE BÆREKRAFT

Gjennomtenkte ergonomiske løsninger gjør at du føler deg vel, og kan hjelpe deg med å gjøre en bedre jobb. I en tid der hjulene snurrer stadig fortere trenger vi produkter som setter mennesket i sentrum, og bidrar til sunne og kreative arbeidsmiljøer med mye energi. En enkel måte å jobbe for et mer bærekraftig samfunn på.

Derfor bør du investere i ergonomi

SUNNE ARBEIDSMILJØ

Ergonomiske løsninger gjør at du føler deg mer opplagt og kreativ, og bidrar til reduksjon av helseplager og færre sykmeldinger.

ATTRAKTIVT VAREMERKE

En inspirerende og sunn arbeidsplass er med på å styrke virksomhetens varemerke. Det blir lettere å beholde og tiltrekke seg nye talenter.

ØKT TRIVSEL

Et eksempel der god ergonomi er avgjørende for suksess, er det aktivitetsbaserte kontoret (Kinnarps Next Office – ABW). Hvis du føler at du sitter godt, enkelt kan tilpasse arbeidsplassen din og selv får velge når du vil være sosial eller arbeide konsentrert, øker trivselen og produktiviteten.

5 enkle tips til bærekraftig ergonomi

1. OPPMUNTRE TIL BEVEGELSE

Kroppen er skapt for bevegelse, belastning og variasjon. En undersøkelse utført av Texas A&M Health viser at produktiviteten kan øke med 46 % hvis vi har mulighet til å veksle mellom å stå og å sitte. Elektrisk hev- og senkbare arbeidsbord reduserer risikoen for problemer med hjerte- og karsykdommer, og er bra for ryggen, skuldrene og nakken.

2. SPØR ETTER ENKLE PRODUKTER

Produktene, for eksempel bord og arbeidsstoler, skal være lette å håndtere og stille inn – ellers er det fare for at de ikke brukes, og den positive effekten uteblir. Det er ekstra viktig i aktivitetsbaserte kontorer uten faste arbeidsplasser.

3. VELG EN KONTORSTOL SOM FØLGER KROPPEN

Alle mennesker har ulike sittestillinger, og kroppen har godt av å bytte stilling ofte. Velg en kontorstol som kan følge kroppen, og som du kan justere for en personlig passform. Du skal kunne stille inn høyde, setets dybde og vinkel, ryggstøtten og nakkestøtten samt gyngemotstanden.

4. TA KONTROLL OVER LYDNIVÅET!

Planlegg for akustiske løsninger og «stille rom». Ifølge markedsanalysebyrået Leesman mente 70 % av spurte kontoransatte at lydnivået er det mest forstyrrende på jobben. Det koster tid og energi. British Council of Offices har for eksempel beregnet at bedre akustikk kan forbedre produktiviteten hos britiske foretak med to prosent.

5. PLANLEGG LYSET

Lys som gjør det lettere å se og som ikke blender, er viktig for at du skal klare å jobbe. Riktig lys i riktig mengde kan også gjøre deg mer opplagt gjennom økt produksjon av kortisol. Rådfør deg med en profesjonell lysplanlegger, og velg om mulig en lysarmatur du kan regulere lyset på.