Materiale med en rød tråd

En gruppe sterke individer som elsker å samarbeide og bli et enda sterkere kollektiv. Slik kan man beskrive Kinnarps' materialsortiment. «Det fungerer som en basisgarderobe der de ulike plaggene alltid kan kombineres med hverandre og varieres med spennende kontraster», sier Christina Wiklund, farge- og materialansvarlig i Kinnarps.

I Kinnarps Colour Studio har vi samlet alle materialer som Kinnarps bruker i produksjonen av sine møbler – som stoff, tre, plast og metall. Hver del er utviklet med omsorg for detaljer, men det legges like mye omsorg i at helheten skal bli perfekt balansert.

   «Hele sortimentet vårt har en rød tråd, slik at alle materialer, farger og uttrykk kan mikses og matches på ulike måter. Siden vi har et gjennomtenkt basissortiment som vi fornyer og utvikler med kontraster, er muligheten for å skape egne, kreative løsninger ubegrenset», sier Christina Wiklund. 

Trender på Kinnarps-måten

Arbeidet hennes handler mye om å oppdage nye trender og bruke dem på en måte som passer for Kinnarps. Det innebærer i sin tur at hun arbeider tverrkulturelt både i og utenfor Kinnarps, for å få så mange innfallsvinkler som mulig.

    «De nye stoffene vi lanserer i 2017 er utviklet i samarbeid med arkitekter, interiørarkitekter og representanter fra Kinnarps' åtte fokusmarkeder, og det har vært et uhyre kreativt arbeid», sier Christina. 

Art deco går igen

En av trendene eller stilene som er aktuelle nå, er en moderne versjon av klassisk art déco fra begynnelsen av 1900-tallet.

   Her finner man geometriske mønstre i kombinasjon med både lyse pasteller og mørkere farger. Stilen er kanskje mest kjent i designeren og moteikonet Coco Chanels versjon.

«Art déco bygger mye på å blande ulike mønstre og farger, og det har vi tatt i bruk i vårt sortiment. Det kan handle om å mikse fiskebensmønster med runde former og rosa eller gule aksentfarger med svart-hvitt», sier Christina. 

Natur og retro

Også grønt er en aktuell farge, i likhet med brunt, som Christina kaller «det nye svart». Dette er i tråd med nåtidens renessanse for det sirkulære i form av second hand, retro og tilknytning til tidligere klassikere.

   «Vi fortsetter også å spille på og hente inspirasjon i naturen, noe vi for eksempel ser i at ubehandlet tre og ullstoffer kommer mer og mer. Det er også tydelig at stadig flere setter pris på kvalitet og håndverk. Produkter som bærer preg av manuelt arbeid er luksus.»

   Det innovative og fremtidsrettede handler også om nye materialer som hamp, bambus, jute og cellulose. Alt bygger på at Kinnarps systematisk følger med på verden rundt oss og samarbeider med eksterne aktører for å fange opp kommende trender.  

   «Vi må alltid tenke både smalt og bredt, slik at vi har spennende individuelle materialer og samtidig en helhet der farger, mønstre og uttrykk fungerer sammen. Resultatet er at vi i Kinnarps Colour Studio har hundrevis av holdbare, kreative og attraktive materialer som kan kombineres på en personlig måte.»

Kinnarps Colour Studio

Sortimentet i vårt inspirerende Kinnarps Colour Studio har alt du kan ønske deg når det gjelder kreative og tiltalende materialer (stoff, skinn, laminat, finér, metall, akryl, plast og glass). Denne holdbare kolleksjonen med stort utvalg av farger og mønstre kombinerer klassisk eleganse med de nyeste trendene. Her finnes alt du trenger for å finne en stil som passer i ditt miljø.