Skap godt arbeidsmiljø med ergonomiske kontormøbler

Av:

Bo Sørensen

Bo Sørensen

Bo Sørensen jobber i dag med store prosjekt innenfor arbeidsmiljø. Han er også utdannet ergonom, og har god innsikt i hva som skal til for at du får en bedre dag på jobb. Bo jobber med innovativt design med fokus på ergonomi.

Hvis jeg ber deg nevne en fordel ved ergonomiske kontormøbler, vil sannsynligvis «sitte godt» eller «sitte riktig» være en av tankene som faller deg først inn. Det er selvfølgelig rett, men ergonomi handler om mer enn det. Det handler om å føle seg vel i hode, kropp og sjel. Ved å velge tilpassede kontormøbler kan du bidra til økt velvære blant de ansatte. Og økt velvære – ja det gir forutsetninger for et godt arbeidsmiljø.

Tilpasningsmuligheter er gull verdt

Mennesker er forskjellige. Arbeidsoppgaver er forskjellige. For å møte de ulike behovene finnes det et hav av varianter innen kontormøbler. Enkle innstillingsmuligheter gjør at en ergonomisk kontorstol kan tilpasses alle på arbeidsplassen. Tilpassede møbler, gode arbeidsstillinger, hyppige pauser og hverdagsmosjon kan bidra til å skape et godt arbeidsmiljø og et kontor der de ansatte føler seg vel.

Frihet til å variere

Variasjon er en annen viktig faktor. Mange timer med stillesittende arbeid er unaturlig for kroppene våre. En kontorpult som kan justeres gir medarbeiderne mulighet til å variere arbeidsstillingen mellom sittende og stående. Frihet til å velge hvor arbeidet skal utføres basert på oppgaven gir enda en dimensjon – både til ergonomien og kreativiteten.

Et helhetlig syn på ergonomi

Det er mange faktorer som påvirker arbeidsmiljøet. Derfor er det viktig å ha et helhetlig syn på velvære. Med det mener jeg at hvis arbeidskulturen og arbeidsoppgavene fremmer kronisk stress, er det vanskelig å føle seg vel selv om du sitter godt og riktig. Tenk derfor på hvordan arbeidet planlegges, hvordan kontoret utformes og hvor godt arbeidsredskapene fungerer. Smarte kontorløsninger, innovativ teknologi og intelligente kombinasjoner av belysning, lydabsorbenter, fargebruk og møbler, skaper en helhetsergonomi som tar vare på hele mennesket.

I e-boken "Body Talk" finner du gode tips til ergonomi i praksis: