Skal du innrede sykehjemmet? Da bør du tenke på dette

Av:

Stein Erik Einstad

Stein Erik Einstad

Stein Erik Einstad er salgsdirektør for Kinnarps AS, og har gjennom flere år i bransjen fått god erfaring med forhandlere, anbud, avtaler og produkt.

Innen pleie og omsorg er det ekstra viktig å tilpasse innredningen etter menneskene som bor der. Og for å vite hva som er riktig innredning, må vi lære mennesket å kjenne og lytte til spesifikke behov.

De fleste er enige om at farge og form påvirker oss. Enkelte farger får oss til å oppleve varme, andre formidler ro og harmoni. På samme måte kan møblene i et rom oppmuntre til aktivitet, eller innby til hvile og avkobling.

Viktigheten av innredning innen pleie og omsorg

Innen pleie og omsorg er innredning og miljø kanskje viktigere enn noe annet sted. Sykehus, sykehjem og pleieinstitusjoner kan være forbundet med følelsen av å være utsatt og sårbar. Man er i hendene på noen andre, og da kan et beroligende miljø gjøre stor forskjell.

For å kunne tilby nøyaktig det helhetskonseptet som kreves i hvert prosjekt, må du lære virkelighetens pleieinstitusjoner å kjenne. Gjennom riktig løsning kan du skape fleksible, funksjonstilpassede og trivselsfremmende innredninger.

Les også: 7 tips til materialvalg ved innredning av sykehjem

Sett fokus på innredningen i velkomstmiljøene

Et innbydende velkomstmiljø gjør mennesker rolige og trygge. En gjennomtenkt resepsjon skaper gode forutsetninger for møtet med pleie- og omsorgssektoren. Dessuten er det her pleiemottakeren og andre besøkende får det viktige førsteinntrykket. Så ta sjansen, og vis dere fra deres beste side helt fra begynnelsen.

Resepsjon og venterom kan ha litt forskjellige funksjoner i ulike virksomheter, men felles for alle er at de skal få folk til å føle seg velkomne. Innen pleie og omsorg er det viktig at den besøkende føler seg komfortabel. Det kan handle om ergonomiske sittemuligheter, farge, form, akustikk og lysmiljø. Aviser og leker kan gjøre ventetiden kortere for både store og små.

Les også: Hva er ergonomi, og hvordan påvirker det valg av kontormøbler? 

Vi har samlet erfaringer og skrevet mer om hvilke møbler du bør tenke på i de ulike rommene på et sykehjem. Det kan du lese om her.

Ønsker du å laste ned en brosjyre om møbleringstips for sykehjem, kan du klikke på linken under: