Mikro-multinasjonalt: Trend 5

Av:

Kinnarps

Kinnarps

Husker dere sangeren Paul Young, som i begynnelsen av 1980-tallet fikk hele verden til å nynne med på monsterhiten Wherever I lay my hat, that’s my home? 30 år senere dreier deg seg vel snarere om å finne en rask bredbåndsforbindelse for at vi skal føle oss hjemme … Vi er fremme ved den femte fremtidsutsikten i Kinnarps Trendrapport.

Visste du at en tredjedel av alle kontoransatte i USA tilbringer mer enn 50 prosent av tiden sin utenfor arbeidsplassen? Den tekniske utviklingen har gjort livene våre stadig mer grenseløse. Vi legger møtene våre på nett eller blir hjemme for å slippe å pendle. Andre foretrekker en koselig kafé eller stillheten på biblioteket når den vriene rapporten skal gjøres ferdig. Et annet alternativ blant den voksende skaren av egne arbeidsgivere og entreprenører er å velge pop-up-arbeidsplasser. Der er det tilgang til wifi og enklere service, og så er det jo faktisk ganske mye hyggeligere å ha noen å snakke med, enn å ta en nettlunsj over Skype…

Alt dette gjør at vårt syn på den tradisjonelle arbeidsplassen forandrer seg. Hvorfor skal vi nøye oss med kjedelige møbler og grå arkivskap i metall, bare fordi vi er på jobb? Tvert i mot må arbeidsplassene våre bli stadig mer hjemlige for å tiltrekke seg dyktige medarbeidere og tilby frilansere og midlertidig arbeidskraft en mulighet til å bli med i fellesskapet.

– Folk vil at arbeidsplassene deres skal tilby samme komfort som de har hjemme, enten det gjelder å ha et sted å oppbevare tingene sine, tillate personlig plass eller skape et fellesskap, sier Wayne Hemingway hos Hemingway design.