Lucas følelse for lys

Av:

Kinnarps

Kinnarps

Få har et slikt øye for design som den italienske mesterdesigneren Luca Nichetto. Hans nye lampeserie, Alphabeta, er like vakker som den er overraskende. Og den er dessuten en utfordring for alle som liker matematikk og puslespill…

– Under antikken i Hellas og Egypt hadde menneskene et svært spesielt forhold til alfabetet. Når man skrev, la man selv til en egen liten formvri på hver bokstav, som små, personlige kunstverk. Dette ga meg inspirasjon til å designe en serie lamper som alle får et unikt uttrykk, avhengig av hvordan de settes opp, forteller Luca.

De 24 lampeskjermene i Alphabeta-serien skal ifølge opplysningene ha 10 milliarder ulike kombinasjonsmuligheter… Si farvel til innredningskonformisme! Nå kan du få nøyaktig den fargen, formen og sammensetningen du selv vil ha på belysningen.

Alphabeta er utviklet for Hem, et nytt skandinavisk møbelmerke med distribusjon i over 50 land. Og at det ble Luca som designet den, har en naturlig forklaring i at han siden 2003 har hatt studioer i både Stockholm og Venezia.

– Jeg traff en svensk kvinne, så det var kjærligheten som fikk meg til Sverige. Jobbmessig har det vært fantastisk å få mulighet til å ha utgangspunkt i to markeder. I Italia snakker man mye om følelser når det gjelder design, mens man i Sverige er mer opptatt av funksjonalitet og ingeniørkunst. For meg er det en perfekt match.

Noe også Kinnarps har lagt merke til. De siste årene har vi hatt flere vellykkede samarbeid med Luca, og nylig ble det også klart at han kommer til å designe Kinnarps' monter på Stockholm Furniture Fair i februar. Mer om dette i News & Stories om kort tid.