Kinnarps tjenester: Gjenvinning

Av:

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen er Market & Communication Manager for Kinnarps AS – og har ansvaret for all marketing, PR og online kommunikasjon. Hun har lang erfaring både fra byrå, som selvstendig og store internasjonale merkevarer.

De fleste er flinke til å kildesortere hjemme, men ikke alle tenker over at gamle kontormøbler også bør gjenvinnes. Det å investere i resirkulerbare møbler, eller sjekke hvilke muligheter det finnes for gjenvinning hos din leverandør, kan lønne seg. Skal dere bytte kontorer eller renovere? Både du og miljøet kan tjene på å ta en ekstra sjekk.

Hvordan sortere?

I noen tilfeller kan resirkulering føles som det er lettere sagt enn gjort. Hvordan sorterer man for eksempel en kontorstol eller en heve-senke pult? Bente Åsen Sørum, direktør for salg og marked i Ragn-Sells AS, forteller at det er spesielt noen typer avfall vi bør passe på.

Les også: Flytte, omstrukturere eller endre kontoret? Her er tjenestene du bør vite om!

«Det viktigste å tenke på når dere skal sortere, er å holde vanlig avfall, EE-avfall og farlig avfall adskilt. Dersom dette blir blandet kan materialet bli skadet og man vil få feilsorteringsgebyr. Det kan være kostbart.» Sier hun. Sørum informerer også om at det er viktig å passe på at papp og papir ikke blir vått, for da er det ikke lenger en fornybar ressurs, men går til energigjenvinning.

EE-avfall er ting som: datamaskiner, tastaturer og skjermer. Det vil bli plukket fra hverandre og mye av dette gjenvunnet. Farlig avfall er blant annet: batterier, lim, lakk, maling og olje.

Avfall du kan tjene på

Dersom virksomheten er flink til å sortere papp, papir, trevirke og plast, vil enkelte leverandører faktisk kjøpe dette. Disse materialene blir så solgt videre, slik at de kan bli til nye produkter. Papp og papir med gode fibre kan for eksempel brukes igjen opptil syv ganger. Trevirke kan bli til sponplater og god plast kan bli til fleece og nye plastprodukter.

Les også: Vurderer bedriften å flytte? Gjør dette først

For at dette skal være mulig er det avgjørende at avfallet blir sortert. Det er mulig å levere alt usortert til avfallsleverandøren for at de skal ta på seg hele jobben, men det vil være mer kostnadseffektivt å sortere det før henting.

Vil du vite mer om hvordan du sorterer avfallet ditt riktig? Ta  en titt på våre tjenester: