Hvor mye sitter du egentlig ved kontorpulten?

Av:

Bo Sørensen

Bo Sørensen

Bo Sørensen jobber i dag med store prosjekt innenfor arbeidsmiljø. Han er også utdannet ergonom, og har god innsikt i hva som skal til for at du får en bedre dag på jobb. Bo jobber med innovativt design med fokus på ergonomi.

6 av 10 kontoransatte tror de tilbringer 75-100 % av arbeidstiden sin ved kontorpulten, men faktum er at vi kun bruker 32 % av tiden vår ved skrivebordet. Så hvor oppholder vi oss egentlig resten av tiden?

Ny teknologi, nye verdier og nye krav til kreativitet og effektivitet betyr at medarbeiderne dine forlater sine faste arbeidsplasser. De arbeider på mange forskjellige måter, og tilbringer mindre og mindre tid ved arbeidsbordet. Resultatet blir spesifikke arbeidsplasser for spesifikke oppgaver.

Last ned gratis e-bok om vår tilnærming til fremtidens arbeidsmiljøer – og din vei til ditt ideelle kontor

Tenk aktivitetsbasert

Hvis du har et tradisjonelt kontorlandskap sentrert rundt det personlige skrivebordet, bør du vurdere å tenke nytt. Hvis medarbeiderne dine bruker så lite av arbeidstiden foran kontorpulten sin, er det da egentlig nødvendig med faste plasser? 

Se nærmere på muligheten for å erstatte hver enkelt arbeidsplass med fleksible, funksjonelle og stimulerende arbeidsmiljøer som fremmer ulike arbeidsoppgaver.

Les også: Aktivitetsbasert arbeid er fremtiden 

Finn ditt ideelle kontor

Gjennomfør en brukerstedanalyse for alle ansatte i bedriften, og få et reelt bilde av ønsker og behov. Trenger de et stillerom for å jobbe dypt konsentrert med enkelte arbeidsoppgaver? Savner de et område der de kan diskutere ideer i en avslappet atmosfære? Har de behov for et møterom for spontane sammenkomster? Det er liten vits i å kjøpe inn personlige kontorpulter til alle ansatte, hvis de i realiteten bruker de lite.

Les også: Godt arbeidsmiljø skapes og utvikles i fellesskap

Mulighetene er mange. I alle tilfeller må du sørge for å involvere medarbeiderne dine og tilpasse arbeidsmiljøet etter det faktiske belegget. Da vil de kunne være med på å velge hvilke miljøer som egner seg best for de ulike typene oppgaver som skal løses.

For flere råd om hvordan du kan finne og utvikle ditt ideelle kontor, kan du ta en kikk på vår gratis e-bok «Next Office», vår tilnærming til fremtidens arbeidsmiljø.