Flytte, omstrukturere eller endre kontoret? Her er tjenestene du bør vite om!

Av:

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen er Market & Communication Manager for Kinnarps AS – og har ansvaret for all marketing, PR og online kommunikasjon. Hun har lang erfaring både fra byrå, som selvstendig og store internasjonale merkevarer.

Det kreves mye av en virksomhet som går gjennom en endringsprosess. Ledere og medarbeidere må tilpasse seg nye omgivelser og takle nye oppgaver som de ikke nødvendigvis har kompetanse i. For å gjøre dette enklere for deg, har vi samlet tjenestene et kontor vil trenge under en innredningsprosess:

Konstant endring

En virksomhet er i konstant endring. Forandringer kommer ikke bare hvis dere bestemmer dere for å bytte kontor, men forekommer i små og store doser hver eneste dag. Det kan være endringer som kommer innenfra virksomheten som: omstruktureringer, ansettelser og lederbytter, og det kan være forandringer som kommer utenfra som: ny teknologi og endringer i rammebetingelser

Les også: Vurderer bedriften å flytte? Gjør dette først

Forandring er med andre ord, uunngåelig. Det som er avgjørende, er hvordan virksomheten deres takler slike endringer. Har dere for eksempel kontorinnredning som enkelt kan tilpasses antall ansatte i bedriften? Hva med oversikt over hvor ting og utstyr skal lagres mens dere flytter? Eller rutiner for å ta vare på møblene gjennom flere år med virksomhet?

Hva skal dere gjøre på forhånd?

Ofte kan det virke som at endringsprosesser ender i kaos, uansett hvor godt forberedt man er, men det er faktisk ikke tilfellet. Hovedproblemet ligger ofte i at vi starter alt for sent med forberedelsene. Derfor oppfordrer vi våre kunder til å ta tak i blant annet disse tingene lenge før en stor endring inntreffer:

Arealmåling- Hvor mange areal trenger dere egentlig? Mange bedrifter bytter kontorer unødvendig ofte. Det er mye mindre ressurskrevende å sørge for at dere utnytter de tilgjengelige lokalene til det fulle. Med kontorinnredning som er tilpasset arbeidsmetodene og de tilgjengelige lokalene deres, vil bedriften også bli mindre påvirket av forandringer i arbeidsstaben.

Les også: Aktivitetsbasert arbeid er fremtiden

Lager- Hvordan og hvor skal dere lagre utstyr og kontormøbler? Hva er viktig å se etter hos en lagerleverandør, og ikke minst, når bør dere få dette på plass i en flytteprosess? Spørsmålene er mange og svarene forandrer seg ettersom nye aktører og ny teknologi påvirker markedet. Ikke overlat dette punktet til tilfeldighetene.

Din samarbeidspartner

Endringsprosesser skjer som sagt hele tiden i en virksomhet. Dette vet vi, for vi har jobbet tett med kontoransatte i mange år. Kinnarps har alltid jobbet for å produsere de beste kontormøblene, men nå utvider vi vår ekspertise for å bli din samarbeidspartner gjennom hele kontorlivsløpet. Vi har samlet alle tjenestene du bør vite om, slik at dere ikke trenger å bruke tid på det.