Alt du trenger å vite for å handle kontormøbler trygt på nett

Av:

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen

Janecke Mathiesen er Market & Communication Manager for Kinnarps AS – og har ansvaret for all marketing, PR og online kommunikasjon. Hun har lang erfaring både fra byrå, som selvstendig og store internasjonale merkevarer.

Nordmenn elsker å handle på nett. Produkter som tidligere var utenkelig å handle et annet sted enn i en fysisk butikk, som klær og mat, har blitt dagligdags å kjøpe over nett. Kontormøbler har vi imidlertid en større terskel for å handle over nettet. Dette er produkter vi gjerne har mindre kjennskap til, som koster mer og som ikke er like godt etablert i handlemønsteret vårt. Men det er egentlig ikke annerledes å kjøpe kontormøbler eller andre større, dyrere produkter på nett. Du har de samme rettighetene, og leverandøren de samme pliktene.

Med noen gode tips på veien så kan du trygt handle kontormøbler over nettet og få de levert rett hjem til deg. Sørger du for at du får de samme betingelsene, at du kan skaffe det du trenger når og hvor du vil og at du opplever en god leveranse er du godt på vei. Og, viktigst av alt, velg fleksible møbler med gode tilpasningsmuligheter og en leverandør som tillater deg å teste dem ut på forhånd. Da kan du være sikker på at du ikke svir av mye penger på et bomkjøp.

Følger du disse gode rådene kan du være trygg på at du får en god handleopplevelse ved kjøp av kontormøbler på nett.

1. Sjekk at leverandøren har samme gode service og betingelser på nett som i butikk

En leverandør har ofte kjøpsbetingelser. Noen leverer, noen monterer, noen rydder – noen gjør alt. Når du har søkt deg rundt på nettet med søkeord som «kontormøbler», «kontorstoler», «kontorinnredning» eller lignende, er det beste å velge en leverandør som gir den samme gode servicen uavhengig om du handler på nett eller i butikk. Ikke forvent mindre selv om du handler på nett. Gode leverandører gir deg den samme hjelpen og den samme tryggheten uansett om du shopper fysisk eller digitalt.

2. Velg produkter og konsepter med tilpasningsmuligheter

Det finnes utrolig mye informasjon på nett. Stort sett har leverandørene av produktene informasjon om selve produktet, men av og til ønsker man mer informasjon for å trygge kjøpet. Hvis du skal kjøpe kontorstol så bør du se etter tilpasningsmuligheter. Det er ikke bare pris som avgjør, men om stolen gir deg muligheter til å tilpasse den til akkurat din kropp. Ergonomi er viktig, og det lønner seg å investere i en stol som gir deg ergonomiske muligheter til å sitte godt og riktig. Det samme gjelder

Les også: Hva er ergonomi, og hvordan påvirker det valg av kontormøbler?

Bruk også de mange anbefalingene du finner rundt omkring på nettet. Ønsker du mer objektiv informasjon, kan du også søke åpent i søkefeltet med setninger som «hvilken kontorstol er den beste?» eller «Noen som har testet noen gode kontorstoler?» Svarene ligger i ulike bransje-tester, blogger og diskusjonsforum. Her får du ofte gode og ærlige svar fra kunder og forbrukere.

3. Velg en leverandør som gir deg muligheten til å teste produktene

Angrefristloven gjelder hvis du handler på nett fra norske leverandører. Det er ikke sikkert at en utenlandsk leverandør har de samme betingelsene. Det er jo vanskelig å teste ut en stol du ser bildet av på nett, så her er det viktig å sjekke ut hvilke funksjoner stolen har, samt hvilke muligheter leverandøren gir deg til å teste møblene og eventuelt angre kjøpet ditt.

Som leverandør av kontormøbler, så gir vi i Kinnarps deg mulighet til å teste produktet. Vi leverer, monterer, setter produktet på plass og rydder opp etter oss. Det gir deg muligheten til å se at produktet eller konseptet faktisk passer i kontorlokalet ditt med egne øyne.

4. Undersøk leverandørens betalingsløsninger

Se nøye på betingelsene før du signerer. Sjekk også informasjonen leverandøren legger ut. En seriøs leverandør har oppgitt navn, adresse og kontaktinformasjon om telefonnummer slik at du kan kontakte dem ved spørsmål. Du bør som regel styre unna å oppgi kontonummeret ditt når du skal betale for noe. Da har du nemlig ikke lovfestet rett på tilbakebetaling, noe du får ved kredittkortkjøp.

Netthandel skal gi deg en like god opplevelse som å gå i butikken. Forarbeidet krever i visse situasjoner at du må stille deg noen spørsmål om leveringstid og betingelser i forkant, at du får trygghet om at du handler fra en seriøs leverandør og at du sørger for å velge møbler med nok fleksibilitet. Men, når dette er på plass, skal du enkelt kunne kjøpe inn produktene du ønsker enkelt og raskt, få de levert hjem og unngå dyre bomkjøp.

God handel!