Ask – trendy og tradisjonelt

Enkelte materialer har alltid blitt brukt og alltid blitt verdsatt, både for sitt utseende og sin funksjon. Et av disse er ask, som nå finnes i Kinnarps Colour Studio, der man finner alle materialene Kinnarps bruker. «Det er et fantastisk vakkert materiale som jeg personlig er veldig glad i», sier Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.
 Ask er et både trendy og tradisjonelt treslag som har vært mulig å bestille hos Kinnarps tidligere, men som nå lanseres med en hvitpigmentert overflate i det ordinære sortimentet.
    «Bakgrunnen er delvis at materialet er i vinden og er etterspurt av våre kunder, og delvis at vi liker det selv», sier Ove Claesson.  

Allsidig treslag

Ask er seigt og sterkt og har tradisjonelt blitt brukt i arbeidsredskaper, men også til tennisracketer, bandykøller og ski. Kinnarps har valgt en hvitpigmentert overflate for å forsøke å beholde treets opprinnelige utseende

    «Det er ekstra morsomt å arbeide med et materiale som har en så dyp kulturhistorisk betydning og står for jordnære, praktiske verdier», sier Ove Claesson.

   Når det er sagt, kan han også konstatere at hvitpigmentert ask i dag er et svært trendy og aktuelt materiale, etterspurt og verdsatt av formgivere, arkitekter og kunder.

   Og det med rette.

    ”Det er et utrolig vakkert treslag, med en fin overflate og svært behagelig farge, som er både fint å arbeide med som produsent og å omgi seg med som bruker», sier han. 

Miljømessige fordeler

Asken som Kinnarps bruker, er FSC®-merket og kommer fra skog som forvaltes på en ansvarlig og bærekraftig måte. Men de miljømessige fordelene stopper ikke der.

   «Ask har også en høy og jevn kvalitet og er et ressurseffektivt treslag ettersom vi kan bruke mesteparten av treet til møbler», sier Ove Claesson.

   Trendy og tradisjonelt, vakkert å se på og bra for planeten vår. Ikke rart at ask er så verdsatt!

Visste du at:

 •   
   • Ask er et seigt og sterkt treslag som tradisjonelt ble brukt i arbeidsredskaper, som for eksempel i hammerskaft, men også til tennisracketer, bandykøller og ski. 

 

 •   
   • Den britiske bilprodusenten Morgan bruker fortsatt ask i rammene til bilene sine.

 

 

 •   
   • Asken som Kinnarps bruker, er FSC-merket og kommer fra skog som forvaltes på en ansvarlig og bærekraftig måte.
    

 


   • Yggdrasil, treet som i norrøn mytologi omga og holdt hele verden oppe, var et asketre.