Case: Universal-Investment

Kunde: 
Universal-Investment-Gesellschaft mbH (sp. z o.o.) Poland Branch

Areal:
3,000 m2

Beliggenhet:
Hight5ive Building, Cracow

Antall arbeidsplasser:  
300

Møblering ferdig: 
February 2020

Arkitekt: 
FBT – Pracownia Architektury i Urbanistyki - Anna Tomaszewska, Monika Tutaj-Wojnowska and Katarzyna Miastkowska - Fruit Orchard Interior Design

ekstraordinert design for Universal-Investment 

Velkommen til Cracow-kontoret til Universal-Investment, en av de ledende europeiske fondstjenesteplattformene. Kontoret er designet av FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki (FBT Architecture and Urban Planning Studio) og Fruit Orchard Interior Design, innredet av Kinnarps.

 Universal-Investment Group ble etablert i 1968, basert i Frankfurt am Main,  og er i dag den største uavhengige leverandøren av investeringsprodukter og tjenester knyttet til administrasjon av institusjonelle investor- og kapitalforvalterfond i tysktalende land. Den totale verdien av porteføljen deres er rundt 521 milliarder euro.

Etter en omstendig prosess med å velge filialens beliggenhet i Polen, som en del av selskapets vekstplaner, ble det tatt en beslutning på Cracow. Den prestisjetunge Hight5ive-bygningen ble valgt som stedet for den polske avdelingen.

Vi ønsker deg velkommen til å besøke Cracow-kontoret til Universal-Investment, en av de ledende europeiske fondstjenesteplattformene, designet av FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki (FBT Architecture and Urban Planning Studio) og Fruit Orchard Interior Design, innredet av Kinnarps.

Etablert i 1968, er Universal-Investment Group, basert i Frankfurt am Main, den største uavhengige leverandøren av investeringsprodukter og tjenester knyttet til administrasjon av institusjonelle investor- og kapitalforvalterfond i regionen tysktalende land. Den totale verdien av porteføljen deres er rundt 521 milliarder euro.

Etter den forseggjorte prosessen med å velge filialens beliggenhet i Polen, som en del av selskapets vekstplaner, ble det tatt en beslutning til fordel for Cracow, som har potensial til å ansette kvalifiserte ansatte, noe som øker selskapets internasjonale konkurranseevne. Den prestisjetunge Hight5ive-bygningen ble valgt som stedet for den polske avdelingen.

"Målet vårt var å skape et harmonisk sted som respekterer de ansattes mangfoldige behov - til tider individuelt fokusert arbeid, og andre ganger samarbeid. Vi skal ha et sted for hvile og tanke, og viktigst av alt et sted for vekst, team og nye ideer. Fargene og kvaliteten på møblene har innvirkning på de ansattes trivsel. Vi hadde som mål å skape en arbeidsplass som gjennom sin komfort, kvalitet og fokus på detaljer- oppmuntrer oss til å jobbe effektivt"

Aneta Pilch, Country Head Poland at Universal Investment

I våre moderne kontorer, der individuelle oppgaver fletter seg sammen med formelle møter og detsosiale liv, har innredningen mange viktige roller. Lokalene er ikke bare et sted for å implementere forretningsstrategien og understreke merkevarens, men også et sted for å utføre offisielle oppgaver og motta besøkende. Kontorinnredningen er en avgjørende faktor for effektiviteten og komforten, samt danner grunnlag for kvaliteten på interaksjoner.  Plasseringen av ulike soner-  som feksloungeområdet, med utsikt over sentrum av den historiske byen, er et eksempel på tilnærmingen der ansatte ikke bare har et komfortabelt sted å jobbe og slappe av, men også en mulighet til å komme vekk fra rutinen oppgaver og endre perspektivet.

"Samarbeidet vårt inkluderte innredning av et areal i to etasjer med 300 arbeidsstasjoner, med tilhørende møteplasser og konferanserom i forskjellige størrelser. I et romslig chill-out-område kombinert med en kjøkkenkrok er det også designelementer tilpasset i henhold til arkitektens design, levert av Kinnarps "- sier Paweł Łatka, Key Account Manager i Kinnarps Polska.

fotel-biurowy-kinnarps-fotomohito_universal_035_1044.jpg

Aktiv arbeidsplass 

Plus-kontorstolene med FreeFloat-mekanisme og elektrisk justerbare serie [P] -bordene, kan enkelt tilpasses dine personlige preferanser - for eksempel ved å endre posisjonen til armlener, nakkestøtte eller bordhøyde. I tillegg oppfordrer kontorstolen til et såkalt aktivt sittende, og du kan jobbe enten stående eller sittende ved skrivebordet, noe som gir arbeidsområdet ergonomisk verdi.

meble-biurowe-kinnarps_fotomohito_universal_web_001_1083 (14).jpg

kreativt samarbeid 

Designdetaljene i møterommet stimulerer kreativitet,  og støtter ansatte i deres kreative arbeid. Fendo-stolene tar liten plass, samtidig som de gir maksimal sittekomfort, og Oberon-bordet gjør det lettere å få ting gjort takket være intelligente tekniske løsninger.

meble-biurowe-kinnarps_fotomohito_universal_web_001_1083 (13).jpg

sunn rekreasjon 

Apollo lenestoler med en svingbar base lar deg lene deg tilbake og slappe av med en kopp kaffe. Stabelbare Cap kan brukes som bord eller ekstra sitteplasser under spontane møter. Den høye polstrede ryggstøtten på Apollo-stolen og finishen på Cap-krakkene reduserer også etterklang og skaper et bedre akustisk miljø.

flere steg mot målet 

Alle satte pris på engasjementet, profesjonaliteten og logistikkapasiteten til prosjektgruppen, som ikke hadde noen enkel oppgave foran seg. På grunn av  mange produkter fra forskjellige merker, krevde prosessen med å velge bestemte modeller av møbler, tekstiler, overflater og detaljer mye, men var veldig givende og kreativ på samme tid. Anvendelsen av mange elementer, laget etter arkitektenes ønsker, krevde presis koordinering av ledetider og leveranser, som fant sted i etapper og krevde tilsyn med konstruksjon og installasjon. Samarbeidet mellom alle lagene var veldig effektivt.

"Universal-Investment-kontorene er et av de mest interessante prosjektene jeg har hatt muligheten til å delta i. På grunn av mangfoldet i de anvendte løsningene, krevde det involvering av mange mennesker. Vi føler at vi har oppfylt  oppgaven godt. Når vi ser resultatet av hele teamets arbeid, er vi stolte over at vi sammen har klart å skape et flott sted på forretningskartet til Cracow. "- la til Małgorzata Wala, Key Account Manager i Kinnarps Polska.

Elegant og energigivende 

Universal-Investment-kontorene går i gråtoner. Likevel, takket være de geometriske mønstrene til bilder og tepper, sammen med ulike former på møblene, forskjellige teksturer av materialene og veldig god belysning, er dette rommet fullt av energi. Naturlig tre, som brukes både i interiørdesignelementer og i møbelfinishen, varmer opp interiøret. Bruken av tre skaper ikke bare et koselig møte- og arbeidssted, men gir også kontrasten med stoffets kalde farger.

"Samarbeidet var veldig interessant, og arbeidet med prosjektet ga oss mye glede. Som med hvert prosjekt, mens vi lyttet til investorens meninger for å oppfylle deres forventninger, lærte vi mye om oss selv. Det var utfordrende å forene vårt ønske om å skape et ukonvensjonelt design med en individuell karakter, med klientens forslag om å tone og roe ned overflaten og gi den en karakter som samsvarer med selskapets profil. Derfor brukte vi grå farger i kontrast til kule nyanser av blått og geometriske mønstre på teppet og veggene. Juvelen i kronen finnes i de originale grafiske designene av polske kunstnere - Tomasz Opaliński og Sonia Hensler - utstilt på kontoret "- sier Anna Federowicz-Tomaszewska, medforfatter av prosjekt.

Karakteren til Universal-Investment-interiøret understrekes av jevne farger, dristige mønstre og rikhet i teksturer som gir kontraster, noe som gjør interiøret interessant, ikke bare for besøkende, men også for faste.

Fra de aller første konsultasjonene med klienten, tenkte vi på stilen til Universal-Investment-kontorene i sammenheng med eleganse og klasse som ville gjenspeile karakteren og unikheten til merket. Utfordringen var å gjøre interiøret koselig og å skape et fint sted å jobbe, samtidig som man opprettholder sin modne karakter. For oss er det avgjørende at kontoret ikke bare er vakkert å se på, men også komfortabelt under hverdagsbruk - legger Katarzyna Miastkowska, arkitekten.

foto: Fotomohito

Relaterte produkt

Plus

Plus

324 Farger og materialer | 12 Varianter

Apollo

Apollo

263 Farger og materialer | 4 Varianter

Fendo

Fendo

Deli

Deli

Cap

Cap

Boullée

Boullée