Case: Thoren Business School

Variert miljø for å støtte læring og samarbeid

Hvordan kan skolemiljøet påvirke læring og legge til rette for samarbeid mellom elevene? Den utfordringen tok Kinnarps da de skulle innrede nyåpnede Thorens Handelshøyskole i Solna. Resultatet er en moderne, kontorlignende skole med åpne læringsmiljøer hvor elevene trives og kan velge ulike typer prosjektplasser avhengig av oppgaven de jobber med. Skolen har fått mye oppmerksomhet og fått besøk av internasjonale arkitekter for sitt innovative konsept.

”Kinnarps tok seg tid og hørte på oss - de har vært fantastiske! Vi har fått en skole der innredningen fremmer både læremiljøet og elevenes trivsel. Møblene er flotte, funksjonelle og får elevene til å kjenne seg mer voksne. Innredningen skaper et kontorlignende landskap, og alle finner er miljø de trives å studere i".

Rektor Inan Sentürk

Følelsen av kontor gir en forberedelse på yrkeslivet 

Sammen med kunden utarbeidet Kinnarps et moodboard for å skape en følelse av kontorlandskap i lokalene. De gikk mot kontor og ikke mot klassisk skole innredning. Målet var å forberede elevene på yrkeslivet og inspirere de til å ta ansvar for egen læring, engasjere de til å samarbeide i grupper og bruke ulike soner til ulike oppgaver. Det moderne arbeidsmiljøet skaper et klima som gir elevene en følelse av å være i voksenlivet. 

KREATIVT SAMARBEID

Studie innredningen inviterer elevene til ulike plasser og ulike miljø.  "Husrammen” skaper en egen følelse rundt sofa gruppen, slik at man får følelsen av å sitte alene. 

Boullee_0JA6514-1.jpg

VALGFRIHET OG AKTIV LÆRING 

Sitteflatene i klasserommet er varierende for å skape valgfrihet hos elevene. Balanseballen Boullée har samme ergonomi som en pilatesball og skaper bevegelse når du sitter. Aktiv læring.

_0JA6505-1.jpg

FORM SOM GIR VARIASJON 

BordeT Trixagon har en spennende hexagonform og fungerer som puslebiter. Bordet kan enkelt møbleres for å tilpasse seg prosjekt eller eget arbeid. Kan også tilpasses gruppens ulike størresler.  

Cap

Cap

Vagabond

Vagabond

Sputnik

Sputnik

Leia

Leia

350 Farger og materialer | 15 Varianter

Frisbee

Frisbee

329 Farger og materialer | 6 Varianter

Sture

Sture

Fields

Fields

299 Farger og materialer | 23 Varianter

Boullée

Boullée

Monolite table

Monolite table

Motus

Motus

Neo Barstool

Neo Barstool

Polett

Polett

267 Farger og materialer | 4 Varianter

Space

Space

Space skap med sjalusidør

52 Farger og materialer | 65 Varianter