Case: Q Innovasjonshus

Case-fakta

 

Navnet Q Innovasjonshus fører med seg en del forventninger. Et innovasjonshus bør være i forkant når det gjelder klima, miljø og samfunnsansvar.

I 2017 utfordret Mette Nygård Havre Q-meieriene til å endre datomerkingen på Q-melken til «best før, men ikke dårlig etter». Merkingen endret en hel bransje og ble på kort tid et viktig tiltak i kampen mot matsvinn. Havre er daglig leder i Grønne verdier, forfatter og leder folkebevegelsen «Spis opp maten».

Lekent interiør med bevegelige Rocca stol i forskjellige blåtoner, Point sofa og Oberon bord.

Ta et stående møte ved Nexus møtebord i 90-høyde, eller sett deg på Leia barstol.

Her er det møblert med Plint barstoler i ulike størrelser, rundt Nexus møtebord.

Visjonen var å skape et innovativt besøkssenter som gir ansatte og besøkende plass til kreativitet og inspirasjon til nye ideer. Med inspirasjon fra vårt største produkt, Q-melken, tok vi utgangspunkt i et helhvitt univers ispedd kontraster av den klarblå Q-fargen. For å tilføre varme, var det et klart ønske om å bruke mye tekstil på møblene. Det var et ønske å bruke sterke farger på tekstiler i gode kvaliteter, som tåler å bli brukt, og kan vaskes istedenfor å skiftes ut.

I 23 år har Q-Meieriene vært en utfordrer som gjør ting på en litt annerledes måte. I 2019 satte de seg et hårete mål om å bli klimapositiv innen 2030, og startet arbeidet med å identifisere de største utslippskildene. De liker å si at «det alltid finnes bedre måter å gjøre ting på», og det gjelder også klima- og miljøspørsmål. De er godt i gang med arbeidet, men har fortsatt ikke alle svarene på hvordan de skal lykkes i å nå ambisjonen. Heldigvis gir mange små endringer stor effekt, og innovasjonen på grønne løsninger går stadig fortere. Å bli klimapositiv krever mot og vilje. Det er en balansekunst der man må veie ulike hensyn opp mot hverandre - og de har møtt på flere dilemmaer. Reduksjon av klimaavtrykk er et krav fra forbruker, og det ønsker de å levere på. De klarer det ikke alene, men heldigvis er det engasjerte Q-fans som hele tiden kommer med innspill til hvordan de kan bli litt bedre.

Her er Rocca stol i en høyere variant, for et kjapt og kreativt møte, i kombinasjon med bordet Oberon.

Ribbon pall i ulike tekstilkombinasjoner

Trix modulsofa kan bygges etter kreativiteten, plassen og behovet!

«For at innovasjonssenteret skal bli brukt mest mulig var det viktig at det ble valgt store nok møbler til å fylle rommene og dekke den funksjonen som var ønsket for hvert rom. Vi ønsket å få inn mest mulig lekenhet på møbler og materialer i et lokale med lite naturlig lys, så derfor var det viktig å bruke ekstra tid på å få fargekombinasjonene til å poppe litt ekstra»

- Maria Andersen, byråleder Kavli Bergen

Maria forteller at de er veldig fornøyde med veiledningen av valg av møbler og materialer i samarbeidet med Kinnarps, og at rådgiveren forstod visjonen og utfordringene. På denne måten kunne man i samarbeid finne frem til de beste løsningene.

- Vi er meget fornøyde med resultatet, og glade for at både ansatte og kunder trives i vårt nye Q-Innovasjonssenter, avslutter Maria.

Liker du dette prosjektet? La oss hjelpe deg med ditt prosjekt!

Kontakt oss