Case: OMNES Education Vellefaux 2

Prosjekt:
OMNES Education Vellefaux 2

Antall arbeidsplasser:
40

Antall personer på campus:
1500

Ferdigstillelse:
April 2022

Fotograf:
Alexis Paoli

Vellefaux 2: skap et sunt og effektivt arbeidsmiljø med Kinnarps helhetlige ergonomi

OMNES Education henvendte seg til Kinnarps Frankrike for å stå for utviklingen av Vellefaux 2 for å kunne tilby INSEEC-studentene gode arbeidsforhold. Bygningen ligger i tilknytning til St.-Martin-kanalen og er et tidligere våpenlager som tilhørte politihovedkvarteret, som med sin metallkonstruksjon har en arkitektur som minner litt om Eiffeltårnet. Det vellykkede utviklingsarbeidet som ble gjennomført omfattet studie- og undervisningsarealer i disse spesielle lokalene. Vi har gjennomført et omfattende utviklingsprosjekt på 3000 m2 med 12 klasserom med 700 sitteplasser. Målet med prosjektet var å skape en ny campus ved å flytte de eksisterende lokalene. Ergonomi er en av de viktigste aspektene i Kinnarps helhetlige ergonomi. Helhetsergonomi er den totale opplevelsen av et sted. I denne helhetlige tilnærmingen tar vi hensyn til alle ergonomiske faktorer, både fysiske og organisatoriske så vel som sosiale.

Skap en harmonisk arbeidsplass

OMNES Education deler Kinnarps grundleggende verdier, så målet var å utforme lokaler som kunne forbedre livskvaliteten for både studenter og ansatte. Det var viktigt å skape trivsel og fremme samarbeid, men også individuelt arbeid med mulighet til avskjerming for bedre konsentrasjon. 

Legg grunnlaget for vellykkede studier

Bak denne endringen lå også et ønske om å utforme lokalene på en ny måte og å kunne tilby en annen studieopplevelse sammenlignet med andre skoler. Målet var å følge trenden for utvikling av felles studieområder, hvor møblene skal motivere studentene til å bruke mer tid på campus og bidra til å gi dem en uforglemmelig studietid.

Det som gjør Kinnarps til en helt spesiell partner, som vi setter stor pris på, er deres evne til å tilby innovative møbler med fokus på ergonomi. Det skaper en ekte aha-opplevelse blant våre studenter og ansatte og bidrar til å endre handlingsmønsteret. Jeg satte spesielt pris på vår konstruktive dialog som resulterte i flere forslag, basert på våre ønsker og innenfor rammen av vårt budsjett – alt for at vi skulle bli fornøyde.

Malika Guillou, fastighetsdirektör

Liker du dette prosjektet? Vi vil gjerne høre mer om dine prosjekter.

Kontakt oss gjerne

Et utviklingsprosjekt som tilfredsstiller endrede behov

Med tanke på de mange søkerne til handelshøyskolene var det naturlig da vi skulle velge nybygg å forsøke å ta hensyn til det økende arealbehovet og samtidig følge trenden mot en endring i de pedagogiske arbeidsmetodene. I dag utgjør gruppearbeid en stadig større del, noe som gjorde at OMNES Education ønsket å satse spesielt på samarbeidsrom med fleksibel infrastruktur som møter alles behov og hvor alle lettere kan bevege seg rundt.

Vi nevnte tidligere at Vellefaux 2-bygget har et uvanlig design, og den minner om et skipsskrog delt i to dekk, der underetasjen rommer klasserom og spiserom mens øverste etasje har et felles studieområde, med harmonisk innredning og et appelsintre i midten. Dette stedet fungerer som et møtepunkt for både studentene og alle ansatte som bruker lokalene.

Bygget har ikke store forelesningssaler, men har i stedet satset på fleksible klasserom. De gir bedre ergonomi og oppfyller samtidig elevenes ønsker om å komme nærmere hverandre for å gjenskape kontaktene og båndene som ble brutt under pandemien. Den helhetlige ergonomien, hvor hvert rom bidrar til å skape en stabil og funksjonell helhet, førte derfor til at OMNES Education valgte kvalitetsmøbler, men ønsket også å ta hensyn til elevenes psykiske helse.

Ved hjelp av Kinnarps Color Studio våget kunden å velge originale fargekombinasjoner i matchende fargeskalaer. Farger kan brukes som et verktøy for å påvirke væremåte og trivsel. Verktøyet anbefaler attraktive materialer som er grundig testet og godkjent for å passe inn i ulike typer miljøer. De ulike utvalgte fargeskalaene gjør at studentene får best mulig arbeidsforhold, noe som igjen kan påvirke studieresultatene.

Oppdragsgiver har vært svært fornøyd med prosjektet som helhet og har spesielt lagt vekt på vår oppmerksomhet på detaljer. Et eksempel er akustikkplatene som gir lokalene en vakker ramme og et ideelt lydmiljø. For høyt støynivå er et typisk fenomen som har negative konsekvenser for produktiviteten fordi støy påvirker konsentrasjonsevne, stressnivå og kreativitet.

Relaterte produkter

Vagabond

Vagabond

Plockepinn

Plockepinn

Sture

Sture

Apollo

Apollo

199 Farger og materialer | 4 Varianter

Anagram

Anagram

Rocca

Rocca

Mr T

Mr T

Fields

Fields

225 Farger og materialer | 23 Varianter

Leia

Leia

281 Farger og materialer | 15 Varianter