Case: Musikhögskolan – The Look of Sound

CASE-FAKTA

Sted:
Stockholm

Arkitekt:
Sweco

Selger hos Kinnarps:
Johanna Österbladh

Fullført:
Våren  2016

Velkommen til Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

HARMONISK ARBEID

Kungliga Musikhögskolan i Stockholm trengte et nytt hjem – et bygg som var både inspirerende og et funksjonelt arbeidsområde for undervisning i og fremføring av musikk. Sweco Architects fikk i oppdrag å designe det nye hjemmet til Sveriges fremste musikkhøyskole, og de henvendte seg til Kinnarps for å få hjelp med innredningen av det unike stedet. Vi fokuserte på å levere ergonomiske løsninger som forenklet samarbeidet, samt å skape en følelse av enkelhet og harmoni i hele bygningen.

ELEGANT OG LETT Å FLYTTE PÅ

Plockepinn er en moderne trestol. Den er lett å flytte rundt, og trestoler skaper mindre støy enn metall og plast. Den oransje fargen passer godt sammen med murverkfasaden.

FORMER SOM SKAPER NYSGJERRIGHET

Monolite er en modulsofa som skaper inspirerende former. Den modulbaserte oppbygningen med slitesterkt, vevet stoff gjør den ideell for store, travle områder. Det er mellomrom mellom ryggen og setedelen av sofaen, slik at smuss faller ned på gulvet.

INNOVATIVT, FUNKSJONELT DESIGN

Rialto er en smart, moderne stol. Fordi den er laget av tre, er den stille og lett å flytte rundt, og den forlengede sidedelen av ryggen fungerer som en knagg der studentene kan henge fra seg vesken eller jakken.

"Designopplegget var enkelt: det skulle være mulig å spille musikk overalt."

Berit Petterson, interiørdesigner

FUNKSJONELT DESIGN

I det øyeblikket du går inn i Royal College of Music, føler du at du er i et område som er designet med omhu for å oppnå et bestemt formål. Bygningen er moderne, luftig og vakker, og er en bygning som samhandler med sine brukere. Skolen har en unik kulturhistorie som strekker seg tilbake til 1771, og designelementene i den nye bygningen måtte gjenspeile både den rike kulturarven og høyskolens fremtid som moderne læringsrom.

Da bygningen er et arbeidsområde for lærere og studenter, måtte møblene være funksjonelle, lette å flytte rundt og inspirerende å se på. Øvinger og spontane konserter finner ofte sted i hele bygningen, så vi identifiserte god ergonomi og kvalitetsdesign som grunnleggende krav for samarbeid, læring og mobilitet.

God fra alle vinkler

Monolite sofa plassert i inngangspartiet som et møtested, og en fengslende form å se ned på fra første etasje og gangveiene over.

LØSNINGER FOR VELVÆRE

Vår lidenskap for ergonomi stammer fra våre kunnskaper om mennesker og produktivitet. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm er et levende, dynamisk arbeidsområde, hvor studenter og lærere omgås, diskuterer, jobber og samarbeider. I samarbeid med Sweco Architects fokuserte vi på helhetlige løsninger som tok hensyn til fysiske, kognitive, sosiale, organisatoriske og miljømessige faktorer før vi identifiserte løsninger som fremmer trivsel.

Læringsmiljøer har stor nytte av god ergonomi, fordi velværet og produktiviteten vår påvirkes av hvordan vi sitter eller står når vi jobber. Vi skapte de beste forholdene for læring ved å utforme rolige, fleksible arbeidsområder som oppmuntrer til samtale og samarbeid.

Aktive bord (90 cm høye) er perfekte for raske, stående eller sittende møter og korte samarbeidsarrangementer.

VI KAN VEILEDE DEG

Kungliga Musikhögskolan har dradd nytte av Kinnarps omfattende produktsortiment, som i dette prosjektet inkluderte design fra noen av våre seks spesialistpartnere. Innredningen smelter diskré sammen med den eksisterende arkitekturen og skaper en følelse av harmoni. Samarbeidet flyter uhindret i hele bygningen, og støyen fra arbeidsstasjonene er minimal. Vår kunnskap og erfaring og vårt produktsortiment gjorde at vi kunne hjelpe Kungliga Musikhögskolan å finne egne, unike løsninger for fremgang og velvære.

Scandinavia er en myk, komfortabel sofa som er designet for å sitte i lengre perioder. Den svake kurven gjør at samtalen flyter naturlig.

OPPSUMMERING

  • Innovative løsninger som inspirerer til kreativitet
  • Funksjonell innredning for en rekke bruksområder
  • Ergonomisk design for fremgang og velvære
  • Holdbare produkter for et varig inntrykk
  • Bærekraftige materialer for en fremtidsbevisst investering

Likte du dette kundeeksempelet? Er du nysgjerrig på hva som kan gjøres med dine områder?

Kontakt oss

PRODUKTER BRUKT I DETTE BILDET

Plockepinn

Plockepinn

Monolite

Monolite

Rialto stol

Rialto stol

Scandinavia

Scandinavia

199 Farger og materialer | 4 Varianter

Sture

Sture