Sosiale arealer

De beste ideene kommer ofte når man har mulighet til å være sosial med kollegaene uten at man er under press. Disse mulighetene kan utnyttes ved å utforme kontoret med mange ulike typer sosiale arealer.

FOKUSORD

Kommunikasjon
Kreativitet
Fleksibilitet
Samarbeid
Wi-Fi
God belysning og godt akustisk miljø
Ergonomi

LOUNGE

Loungen er den naturlige møteplassen på kontoret – ikke helt ulik en hotellobby. Her har du muligheten til å samles med kollegaene og snakke om jobben eller være sosial i et avslappet miljø. Loungen er det ideelle stedet når du har behov for å sette deg ned og sjekke e-posten, eller når du vil ta en kaffe og klarne tankene litt. Med riktig innredning kan loungen også være et sted for presentasjoner og arrangementer.

TOUCHDOWN

Her kan du sette deg ned litt for å lese gjennom et dokument eller sjekke e-posten. Dette arealet er ideelt egnet som midlertidig arbeidsplass mellom møter – uten at du trenger å reservere en hel skrivepult du nesten ikke bruker, hele dagen. Det er også plass til korte samtaler i mindre grupper. Lavmælte samtaler eller telefonsamtaler er i orden, uten at noen blir forstyrret.

KANTINE OG KAFÉ

Lunsj- eller middagspausen er en kjærkommen mulighet til sosialt samvær med kollegaer og kunder på en mer avslappet måte. Men dette arealet kan spille en viktig rolle hele dagen. Det gir mulighet for noen minutters fred og ro. Kantinen bør møbleres for å dekke mange behov. Den bør kunne brukes til raske, individuelle arbeidsoppgaver og til større møter og presentasjoner, og det er en fordel å plassere den ved siden av loungen.

KAFÉPUNKT

Dette er den mest populære og avslappede møteplassen på kontoret. Du møter kollegaene ved kaffemaskinen flere ganger om dagen, og det er ofte her samtaler begynner. Et enkelt møblert kafépunkt, for eksempel med ståbord og høye krakker, gir plass til raske orienteringer eller dypere samtaler, og kan oppmuntre til kreativitet mellom teamene.

BAR

Her kan du ta en rask espresso, møte kollegaer etter jobben eller invitere kunder til sosialt samvær. Det er en verdsatt møteplass som kan brukes på mange ulike måter.