Gun-Alice Schiller, Pårørende

For pårørende blir pleiehjemmet «et andre hjem». Et inkluderende miljø der man føler seg velkommen som pårørende og der man vet at den man er glad i trives og føler seg trygg, øker livskvaliteten for alle, mener Gun-Alice Schiller, som har en samboer som bor i eldrebolig.

HVA SYNES DU ER VIKTIG I ET BEHANDLINGSMILJØ?

Jeg ble så glad første gang jeg kom inn i eldreboligen til samboeren min. Det lukter så godt. Det er lyst, rent og friskt, organisert og ryddig. Jeg tror det er svært viktig for generell trivsel. Bare noe så enkelt som at gulvet på rommet støvtørkes hver dag, gjør stor forskjell. Det var et pent innredet og ryddig miljø, som signaliserer at han er viktig. Jeg merker at han har det bra her!

HVOR VIKTIG ER DET AT DU SELV FØLER DEG VELKOMMEN?

Jeg føler meg svært velkommen til å delta i ulike aktiviteter. Men det trenger ikke alltid å skje noe. Noen ganger holder det bare å være. Det kan være akkurat like fint å nyte utsikten fra den innglassede balkongen ved oppholdsrommet eller å sitte nede på verandaen en stund. Nærheten til naturen og det grønne er noe vi begge setter pris på.

HVA ER ET BEHANDLINGSROM FOR DEG?

Samboeren min har alltid vært et petimeter, og i eldreboligen hans tar personalet hensyn til at han fremdeles synes det er viktig med en strøket skjorte. At man i størst mulig grad kan få ha det slik man er vant til, tror jeg kan virke helsefremmende.

HVORDAN VILLE DU SELV HATT DET HVIS DU IKKE KLARTE DEG SELV LENGER?

Jeg vil ha et hyggelig og rent hjem som dufter godt, der det er koselig møblert og serveres god mat!

Bli kjent med folkene i samtalen