I samarbeid med arkitekter og designere 

Vi inviterte noen av Sveriges ledende arkitekter, interiørdesignere og designere til en serie workshops hos Kinnarps. Oppdraget var sammen å velge ut nye farger og materialer til Kinnarps Colour Studio. Tanken var like enkel som innlysende: La de menneskene som skal bruke produktene våre få være med og bestemme hvordan de skal se ut. 
 

Kinnarps Colour Studio

«Sortimentet i vårt inspirerende Kinnarps Colour Studio har alt du kan ønske deg når det gjelder kreative og tiltalende materialer (stoff, skinn, laminat, finér, metall, akryl, plast og glass). Denne holdbare kolleksjonen med stort utvalg av farger og mønstre kombinerer klassisk eleganse med de nyeste trendene. Her finnes alt du trenger for å finne en stil som passer i ditt miljø».

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

«Dette har vi gjort sammen. På ordentlig. Ærlig. Og med stor glede.»

Det var fokusert finalestemning da arkitekter, interiørdesignere, designere og representanter fra åtte av Kinnarps' markeder var samlet i Kinnarps' designsenter i Skillingaryd. Nå var det tid for å avslutte en serie workshops rundt materialer og farger, som var holdt i løpet av året. De endelige valgene skulle gjøres og beslutninger tas angående hvilke nye stoffer som skal lanseres i Kinnarps Colour Studio. 

Hør på arkitektene        

Men la oss ta det fra begynnelsen.  I Kinnarps Colour Studio finnes et hundretall materialer og farger som gjør det lettere for arkitekter og interiørdesignere å skape kreative, attraktive og holdbare løsninger. Utgangspunktet er kunnskapen om at farger påvirker atferden og følelsene våre, sammen med kravene til materialenes holdbarhet, kvalitet og sikkerhet.  Kinnarps oppdaterer kolleksjonen hvert tredje år. 

THE TEAM

Tengbom
Wingårdhs
Krook & Tjäder
Semrén & Månsson
White
Howl Designstudio
Fixa & Dona - Hildur Blad
Spectrum
Note
Idesign
Propeller
Stefan Brodbeck Design
Materia Group
Kinnarps

«Vi arbeider alltid tverrfunksjonelt med designavdeling, produksjon og marked for å få god oversikt. Denne gangen bestemte vi oss for også å ta inn eksterne arkitekter, interiørdesignere og designere tidlig i prosessen, slik at vi kunne lytte til deres ønsker når det gjelder farger og materialer» e process, so that we could listen to their wishes concerning colours and materials"

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Sammen er vi bedre

Tanken var å invitere personer med erfaring fra både store og små prosjekter for å få flere perspektiver på hva som kreves for å skape attraktive arbeidsmiljø. I bakgrunnen ligger også trenden der innredning er en stadig viktigere faktor for bedrifters og organisasjoners identitet og varemerke, ikke minst for å tiltrekke seg en yngre generasjon. 

   «Vi ser at etterspørselen etter arkitekter, interiørdesignere og designere stiger i alle våre markeder, og da blir det enda viktigere for oss å samarbeide med dem. Vi ønsker å forstå deres behov og kunne tilby det de trenger for å gjøre en god jobb», sier Christina Wiklund.

   Interessen for å samarbeide ser ut til å være gjensidig, for responsen var umiddelbart positiv. Og den følelsen ble bare sterkere for hver workshop som ble gjennomført. Deltakerne har arbeidet og diskutert, fundert og arbeidet igjen, med voksende entusiasme og engasjement.

    «Energien, sjenerøsiteten og åpenheten har vært ekstremt stor gjennom hele prosessen. Det har vært merkbart at deltakerne synes at dette er både viktig og morsomt. Akkurat som vi i Kinnarps. Alle tjener på at vi samarbeider og sammen kommer frem til de beste løsningene», sier Christina Wiklund. 

Fra 200 til 9

Til den første workshopen hadde Christina fått trukket 200 stoler i ulike tekstiler, som de medvirkende arkitektene, designerne, interiørdesignerne og selgerne kunne velge mellom. For hver workshop er det blitt færre og færre stoler.

 

«Vi har en unik spiss og bredde i sortimentet vårt. Ved å jobbe på denne måten bygger vi videre på vår overbevisning om hvor viktig det er å lytte til markedet og fange opp aktuelle trender, samtidig som vi knytter det til vår egen designhistorie. Dette har vi gjort sammen. På ordentlig. Ærlig. Og med stor glede.»

Christina Wiklund

De som ble invitert til finalen i Skillingaryd var arkitekter fra byråene Tengbom, Wingårdhs, Krok & Tjäder, Semrén & Månsson, Spectrum, Note og White samt designere fra Howl Designstudio, Idesign, Propeller, Brodbeck Design og interiørdesigneren og bloggeren Hildur Blad. 

«Av de 200 opprinnelige stolene gjensto det 30 stoler, alle trukket i ulike stoffer. De ble presentert som en motevisning før det var tid for å ta de endelige valgene. Til slutt landet vi på ni stoffer som nå har fått plass i Kinnarps Colour Studio. Men jeg kan også avsløre at vi kommer til å fortsette å oppdatere sortimentet med nye farger, materialer og treslag i løpet av året», sier Christina Wiklund.

Både særeget og bredde

Hun er like begeistret for alle de ni stoffene, men vil likevel fremheve tre av dem spesielt. Liv ser ut som klassisk lin, men er egentlig et svært funksjonelt stoff som er vevd i Trevira CS. Fox, som har et trendy fiskebeinsmønster er inspirert av art deco. Og Steelcut Trio, fordi det har vært så populært hos arkitekter i mange år. 

Tre trendy stoffer

LIV

LIN ER IN

Tekstiler med naturlook er stort i både innredning og mote. Nå lanserer vi Liv, som ligner klassisk lin, men som er et slitesterkt og vaskbart stoff som er vevd i Trevira CS. Linfølelse med funksjon. 

Fox

Flørt MED art deco

Nå ser vi fiskebeinsmønster overalt, fra tapeter til klær. Vårt nye trendy stoff, Fox, er inspirert av art deco og fransk 20-tall. Litt luksus og eleganse som passer i alle miljøer.

Steelcut Trio

NATURLIG FAVORITT

Det skyldes kanskje alle fordeler ull har. Kanskje enkelheten når det gjelder å matche med andre stoffer. Eller bredden i bruksområdene. Uansett er Steelcut Trio en klar favoritt. 

Ni nyheter, mange muligheter.

Step Melange


Slitesterkt og lett å matche

Et godt valg når produktene skal tåle tøffe miljøer. Smussavvisende, vaskbart og flammesikkert.  Fargene er en blanding av naturens egne, klare nyanser.

Rustico


Vaskbart i mange farger

Flerfarget i moderne retrodesign, med fin fargeskala og melert effekt. Smussavvisende, vaskbart og flammesikkert.

Fenice


Moderne og trendy 

Varm og vakker fargeskala. Produsert med resirkulert ull i en miljøvennlig produksjonsprosess, med særlig hensyn til vanngjenvinning.

Liv


Vaskbart med linlook

Ser ut som klassisk lin, men er vevd i smussavvisende, vaskbart og flammesikkert Trevira CS. Bred fargeskala med naturlige nyanser.

Capture


Klassisk vintage 

Avslappet og elegant med sofistikert fargeskala og tweedlook. Pluss alle ullens gode egenskaper – antistatisk, fuktabsorberende og naturlig flammesikker.

Fox


Trendy fiskebeinsmønster

Eksklusiv og trendy design med klassisk fiskebeinsmønster og behagelig fargeskala. Vevd i smussavvisende, vaskbart og flammesikkert Trevira CS.

BARDAL


Ull i tidløs design

Klassiker med sober fargeskala. Pluss alle ullens gode egenskaper – antistatisk, fuktabsorberende og naturlig flammesikker.

SYNERGY


Inspirerende og økologisk

Inspirerende ullstoff med karakteristisk design og bred fargeskala. Økologisk farget med alle ullens gode egenskaper – antistatisk, fuktabsorberende og naturlig flammesikker.

Steelcut


Arkitektenes favoritt

Steelcut og Steelcut Trio i klassisk design og fargeskala. Finnes i både ensfarget og melert, og passer derfor godt om du vil mikse og matche. 

VIL DU LESE MER OM VÅRE STOFFER OG ANDRE MATERIALER?

GÅ TIL MATERIALDELEN
Christina Wiklund

«All praktisk erfaring og masse forskning viser at farger påvirker følelsene våre og atferden vår. Fargesetting og mønstre er viktige for både menneskers og organisasjoners velvære og identitet. Dette er dypt rotfestet i Kinnarps' kultur, og strekker seg helt tilbake til en av grunnleggerne våre, Evy Andersson. Hun var utdannet innen tekstil, og hadde en fantastisk følelse for form, farger og materialer. Med Kinnarps Colour Studio knytter vi oss til arven fra Evy og oppdaterer den til vår tid.»

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Christina Calisir

«Det er alltid helheten som avgjør hvilke stoffer vi velger å lansere i Kinnarps Colour Studio. De skal naturligvis har riktige farger og mønstre, men de skal også oppfylle våre krav til holdbarhet, kvalitet og sikkerhet. Jeg pleier å si at vi skal tenke på det kundene våre kanskje ikke alltid tenker på. Slik at de kan føle seg trygge på at våre stoffer alltid er et trygt valg – når det gjelder både estetikk, funksjon, miljø og sosialt ansvar.»

Christina Calisir, Technical Manager Cover Materials, Kinnarps

Olle Gyllang

«Det er en selvfølge at jeg som designer ønsker å være med tidlig i prosessen for å kunne påvirke. Derfor er Kinnarps' initiativ viktig, siden det viser at de mener alvor med å være åpne og lytte til nye ideer, tanker og ønsker. Jeg synes at dette er én av flere gode aktiviteter hos Kinnarps, den tydelige viljen til samarbeid, som skaper tillit og styrker deres posisjon.»

Olle Gyllang, Designer, Propeller Design

Hildur Blad

«Farger har sterk innvirkning på hvordan vi opplever en innredning. Nå som mange våger å gå bort fra det hvite, blir det naturligvis enda viktigere å ha både en gjennomtenkt strategi og et oppdatert sortiment for å kunne innrede med farger. Med denne nye måten å samarbeide med arkitekter og interiørdesignere på, styrker Kinnarps sin posisjon ytterligere. Møtene våre var både kreative og morsomme, og alle bød virkelig på seg selv.»

Hildur Blad, Interior designer, colour expert and blogger

Kinnarps lanserer hvitpigmentert ask 

Ask er et både trendy og tradisjonelt treslag, som nå lanseres med hvitpigmentert overflate i Kinnarps Colour Studio, der du finner alle materialer Kinnarps bruker.  

    Som materiale er ask seigt og sterkt, og har tradisjonelt vært brukt i arbeidsredskaper. Asken som Kinnarps bruker, er FSC®-merket og kommer fra skog som forvaltes på en ansvarlig måte.

 

Ask – trendy og tradisjonelt

«Det er et utrolig vakkert treslag, med en fin overflate og svært behagelig farge, som både er fint å arbeide med som produsent og å omgi seg med som bruker».

Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.

Vi er her for deg.
Fra start til slutt.

Ser du etter et bestemt produkt? Interessert i å utforme en løsning spesifikt tilpasset deres behov? Eller bare nysgjerrig på hva vi kan tilby deg? Kontakt oss - vi er her for deg.